fbpx
NX

Autóipari szoftvercsomagok beszállítóknak

Opel, General Motors, Ford, Fiat, Daimler beszállítóknak

Daimler/Mercedes autóipari szoftvercsomagok

Daimler/Mercedes autóipari szoftvercsomagok

A Siemens egyedi szoftvercsomagokat hozott létre az egyes autóipari OEM cégeknek és beszállítóiknak. Ezen szoftvercsomagok tartalmazzák mindazon tudást és feltételeket, amelyet az OEM autóipari cég elvár a beszállítóitól.

Ezen felül vannak általános autóipari szoftvercsomagok, amelyek alkalmasak bármely OEM felé való beszállításhoz. Többféle kiépítésben léteznek az alaptól a haladó szintekig:

Az autóipari  szoftvercsomag részletes modul tartalma itt érhető el..

További információ kérés az autóipari szoftvercsomagokról

Daimler és Autóipari NX szoftvercsomagok és frissítési lehetőségük

Daimler és Autóipari NX szoftvercsomagok és frissítési lehetőségük


Daimler NX bevezetés

A Daimler a Siemens NX CAD szoftverét választotta, amely világszerte a járműfejlesztés standard szoftvere lesz a vállalatnál. 2012 nyarától kezdődően a Daimler integrálni fogja a több mint 20 fejlesztési központját és a legfontosabb beszállítóit egy egységes termékfejlesztési platformba. Ha az Ön cége beszállítója bármelyik Daimler vállalatnak (pl. Mercedes-Benz, …), kérem keressenek meg minket, hogy milyen beszállítói szoftvercsomagok érhetők el cégének.

Háromféle beszállítói szoftvercsomag létezik:

A szoftvercsomagok NX modul tartalomban különböznek egymástól, a legnagyobb csomag tartalmazza a legtöbb NX modult.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Daimler CAD/CAM/PLM átállás
Az NX átállás hamarosan újabb mérföldkőhöz érkezik el, mivel 2015 első negyedévétől már csak az NX-ben készült modelleket fogják használni az új autók tervezésénél, ezzel egyidőben a korábbi CATIA licenszek teljes egészében deaktiválásra kerülnek.

Jelenleg az NX9-es verziójában történik a fejlesztés és adatcsere, valamint a felhasználók képzése. Azoknak a Daimler beszállítóknak, akik eddig még halogatták az NX bevezetését, érdemes már most felkészülniük az átállásra. A Siemens PLM a Daimlerrel közösen három féle Daimler (DS) szoftvercsomagot hozott létre, amelyek tartalmukban egy belépő, mérnöki és haladó szintet kínál a beszállítóknak, valamint megtalálható egy Teamcenter PLM szoftvercsomag is.

A Daimler szoftvercsomagok kizárólag csak a Daimler-hez való beszállításhoz használhatók, de lehetőség van bármikor frissíteni akár egy nagyobb tartalmú szoftvercsomagra, akár a minden autóipari OEM felé használható autóipari (AS) szoftvercsomagokra is.

További információ kérés a Daimler szoftvercsomagokról

Bővebben a Daimler átállásról


Chrysler

NX és Teamcenter bevezetés az amerikai autógyártónál. A Siemens PLM Software, a Siemens Ipari Automatizálási Divíziójának tagja és a termékéletciklus kezelési (PLM) szoftverek és szolgáltatások világpiac vezető szállítója bejelentette, hogy a Chrysler, Dodge, Jeep, Ram Truck és Mopar járművek és termékek gyártója, a Chrysler Group LLC a Siemens PLM Software NX és Teamcenter technológiáit választotta termékeinek tervezésére és fejlesztésére.


GM/Opel autóipari szoftvercsomagok

GM/Opel autóipari szoftvercsomagok

General Motors / OPEL

Sokak által ismert, hogy a világ egyik legnagyobb járműipari csoportja, a General Motors csoport az NX tervezőrendszert használja több mint 18.000 munkahelyen, a GM 14 különböző tervezőrészlegén világszerte. Virtuális modellek válnak valósággá és mindez az informatika eszközeivel. VPN (Virtual Private Network) hálózatok szövik be a földet, biztosítva az adatok mindenkori biztonságát és a megfelelő adatkapcsolat biztosítását.

A GM új járműprogramjainak megvalósítása a beszállítók nélkül ma már elképzelhetetlen lenne. A speciális területekre szakosodott beszállítók NX-ben terveznek és a Teamcenter PDM rendszer segítségével tartják az adatkapcsolatot a GM-el. Bármely módosítási kérelem esetén gyorsan és hatékonyan tudnak reagálni a megváltozott feltételekre, mivel az online adatkapcsolatnak köszönhetően automatikusan értesítést kapnak minden változtatásról. A változások gyors megtekintését a Teamcenter Visualisation termékcsalád termékeivel tudják hatékonyan nyomon követni. Nincs szükség CAD rendszerre a modellek megtekintéséhez, mivel a nagy összeállítások a Vis termékek segítségével is könnyen megjeleníthetők, elemek, al-összeállítások ki-be kapcsolhatók. A változások automatikusan megjelennek a képernyőn, segítve a tervezőket abban, hogy egy több ezer elemes összeállításban megtalálják a nekik fontos objektumokat. A kiválasztott elemről ezután metszetek készíthetők, interaktív feliratokkal láthatók el a modellek, segítve a mérnököket, hol-mit kell módosítani.

A GM csoport tagjai hasonlóan az NX és a Teamcenter rendszereit használják nap mint nap munkájuk során. Az Opel, a Saab, a Fiat, a Suzuki mind-mind kiépítette saját virtuális hálózatát, valamint beszállítóitól is Unigraphics NX formátumban kapják az adatokat.


img_52eb7a4f60ec7

Fiat, Suzuki autóipari szoftvercsomagok

Suzuki és beszállítói

Hazánk egyik legjelentősebb autóipari cége, a Magyar Suzuki Rt. 2004-ben indította el  beszállítói csatornáin az egységesítési folyamatot, így a legtöbb Suzuki beszállító már rendelkezik olyan korszerű eszközökkel, amellyel az asszociatív adatkapcsolat biztosított. A beszállító cégek többféle szakterületen tevékenykednek, többségük lemezalkatrészeket, műanyag alkatrészeket, valamint kábelkorbácsokat szállítanak be a Suzukinak.

Az NX speciális szakmoduljai lehetőséget biztosítanak minden beszállítónak arra, hogy a leggyorsabb idő alatt, a legjobb minőségben fejleszthessék ki, vagy készíthessék el az új modelleket, szerszámokat.


Aston Martin

Az Aston Martin az NX, integrált CAD/CAM/CAE szoftvert választotta a globális sportautó-fejlesztési folyamat standard eszközévé, valamint a Teamcenter szoftver mellett döntött a termék- és folyamatadatok kezelésére. Ez a teljes vállalatot érintő megállapodás lehetővé teszi az Aston Martin számára, hogy növelje termelékenységét, valamint a közös folyamatokat, illetve a terméktervezés és –fejlesztés szintjén történő csoportmunkát egyszerűen meg tudja valósítani a globális vállalat egészére vonatkozóan.


Ford C3P beszállítói rendszere

A C3P egy mozaikszó, ami a CAD/CAM/CAE/PIM-et jelképezi. Egyszerűen megfogalmazva a C3P a Ford Motor Company által létrehozott üzletpolitika a számítógéppel segített mérnöki tervezés felügyeletére az egész világon. Ha az Egyesült Államok középső részén, vagy akár Közép-Európában létezik egy Ford beszállító, akkor annak a tervezőrendszerek kezelésénél alkalmazkodnia kell a C3P szabványokhoz.

Jelenleg kétféle C3P csomag létezik:

1. C3P Classic, amely az I-deas NX Series moduljain alapul

2. C3P NG, amely a Teamcenter PLM rendszeren alapul.

Bővebb információért kérem keressen minket!

mystat

!!!