fbpx
Iparágak

Autó és járműipar

Autó és járműipar

A Siemens PLM egyik fő iparági területe az autó és járműipar. Rengeteg jól ismert autóipari konszern van a felhasználóik között, mint a GM/Opel, a Ford Motor Company, a Nissan vagy a Volkswagen cégcsoport. Az iparágnak folyamatos megújulásra van szüksége, mivel a vevők gyakran változtatják meg elvárásaikat a gyártókkal szemben – új termékeket akarnak kapni, ezeket gyorsan és hatékonyan kell kifejleszteni. Ezekre a követelményekre nyújt megoldást a Siemens PLM Software termékpalettája.

NX Tecnomatix Preactor


Fogyasztási termékek

Fogyasztási termékek

A piacvezető fogyasztási termékeket előállító vállalatok az ERP rendszereik mellett PLM rendszereket is használnak, mert világossá vált számukra, hogy a tranzakciós szemlélettel működő rendszerek nem alkalmasak a fejlesztési folyamataik megfelelő támogatására. A termékfejlesztés komplex, számos döntési pontot tartalmazó, több vállalati területet érintő és sokszor globális folyamat, amelyet nem lehet elszigetelt rendszerekkel megfelelően támogatni. A tartós sikerhez elengedhetetlen, hogy a termékekkel kapcsolatos márka, specifikáció, összetétel és csomagolási információk egységesen legyenek kezelve, amelyek egyaránt végigkísérik az innovációs és a gyártási folyamatokat.

NX Tecnomatix Preactor


Elektronika

Elektronika

Az elektronikai ipar a termékek minőségével és a változatok sokféleségével szemben támasztott követelményei folyamatosan változnak. A piaci feltételek változásaira történő gyors reakció valamint új termékek fejlesztése és piaci bevezetése potenciális előnyt jelent. A Siemens PLM Software elektronmechanikai megoldásai ebben nyújtanak hathatós segítséget.

NX Solid Edge Preactor


Gépgyártás

Gépgyártás

Siemens PLM termékei megoldást kínálnak az iparban tevékenykedő mérnökök számára, a tervezéstől az analízisen át a gyártásig.

NX Solid Edge


Logisztika

Logisztika

A globalizáció növekedésével a logisztikai folyamatok egyre összetettebbé válnak. Napjainkban a logisztika és a raktározás technika sokkal többet foglal magába, mint csupán néhány doboz tárolása, vagy eljuttatása egyik pontból a másikba. Ma már az ellátási láncok is globális szintre növekedtek, így a követelmények is magasabbak. A legfontosabb feladatok a raktárak- és a logisztikai műveletek tervezési idejének a csökkentése, valamint az erőforrás szükséglet optimalizálása, és azok hatékony kihasználtsága. Ezekre, és más fontos kérdésekre ad választ a Siemens PLM termékpalettája.

Tecnomatix Teamcenter


Orvos és gyógyszeripar

Orvos és gyógyszeripar

A piac felől érkező állandó nyomás arra kényszeríti az orvosi és gyógyszeripari vállalatokat, hogy termékeik egyre megbízhatóbbak legyenek és a korábbiaknál jóval nagyobb funkcionalitással rendelkezzenek. Ez megköveteli, hogy a termékfejlesztések sokkal hatékonyabban é a költségek megfelelő szinten tartása mellett történjenek. Kritikus tényező az új termékek gyors piaci bevezetése és a különféle szabványi előírások (pl. ISO, CFR, QSR, FDA) betartása.

NX Teamcenter


Olaj és gázipar


Szerszámtervezés és gyártás

Napjaink szerszámiparának legfontosabb kérdése a szerszámtervezési és gyártási idő lerövidítése. A Siemens PLM CAD és CAM megoldásai adják az alapot szerszámok határidőben történő elkészítéséhez. A termékek integráltsága potenciális előnyt jelent, hiszen egy rendszeren belül oldható meg a terméktervezés, szerszámtervezés és a szerszámgyártás is. Az integráltságnak köszönhetően gyorsan végrehajthatók a megrendelők által kért módosítások, a teljeskörű asszociativitás és parametrikusság miatt az utolsó pillanatban fellépő változtatások sem okoznak problémát.

NX Tecnomatix Preactor Teamcenter


Szerszámtervezés és gyártás

Vegyipar és élelmiszeripar

A Siemens PLM NX terméke a kis- és középvállalatok, valamint nagyvállalatok szintjén egyaránt kínál megoldásokat az iparban tevékenykedő mérnökök számára, a tervezéstől az analízisen át a gyártásig.

NX Solid Edge Preactor


Olaj és gázipar

Olaj és gázipar

Az olaj és gázipari cégek egyedülálló kihívásokkal kerülnek szembe napjaink olajéhes világában. Az olajszükséglet jelenlegi előrevetített növekedéséhez, több és még összetettebb felszerelésre van szükség, mivel az olaj- és gázipari cégek olyan korszerű, termelékenyebb módszereket keresnek, amelyekkel annyi olajat nyerhetnek ki a meglévő olajmezőkből, amennyit csak lehetséges, továbbá új megoldásokat keresnek az olaj kinyeréséhez nem megszokott forrásokból. Az alkatrészek és szerelvények iránti megnövekedett követelményekhez a speciális anyagok folyamatosan növő bevezetési ideje (és költsége) társul. Megoldásaink segíthetnek az Ön cégének is megfelelni ezen kihívásoknak, miközben tartja a szállítási határidőket, anélkül, hogy ez a minőség rovására menne.

Solid Edge


Beszállító ipar

Beszállító ipar

Napjaink bérforgácsoló cégei a piac felgyorsult változásából eredő kihívásokkal találják szembe magukat. Az üzlet nem tűnik el, csak átalakul és teljesen új ügyfelektől érkezik. Egyszerű alkatrészek hosszú távú gyártása helyett, napjainkban a forgácsoló műhelyek bonyolultabb alkatrészekkel találják szemben magukat, amelyeket kisebb mennyiségben, rövidebb szállítási határidővel kell gyártaniuk. Azok a megrendelési mennyiségek, amelyek valaha kis tételnek számítottak, most nagy megrendelések, és számos üzem foglakozik egyedi gyártással és prototípus megmunkálással. Az összetett alkatrészek gyors programozásának lehetőségével és a többcélú szerszámgépek teljes skálájának támogatásával megoldásaink lehetővé teszik a bérforgácsoló cégek számára, hogy megfeleljenek a változó üzlet kihívásainak.

NX Solid Edge

!!!