fbpx
Webinárok

Webinárok

Aktuális Webinárok

BERUHÁZÁSI DÖNTÉSTÁMOGATÁS SZIMULÁCIÓAL

Szerencsére az ipari digitalizáció ma már jelentős segítséget nyújthat a beruházási döntések meghozatalában. Webinárunkból most kiderül, hogyan tud ebben a Siemens Tecnomatix Plant Simulation használata segíteni, amely számos elemző eszközt tartalmaz, mint például a szűk keresztmetszetek megtalálása vagy a túlméretezett erőforrások kiszűrése.

Regisztráció


Korábbi Webinárok


MINŐSÉG-ELLENŐRZÉS ÉS MŰHELYKAPCSOLAT AUTOMATIZÁLÁSA AZ ALKATRÉSZGYÁRTÁSBAN

Ezen a webináron a minőség-ellenőrzés és a műhely integrálására összpontosítottunk. Megvitattuk, hogy a szűk keresztmetszet kiiktatása a minőség-ellenőrzési szakaszban hogyan vezethet hatékonyabb folyamatokhoz, és hogyan segít automatizálni a Siemens CMM a mérőgép programozás, illetve,  hogy milyen előnyökkel jár a hagyományos folyamatokról való áttérés.

Megtekintés

A CAD/CAM INTEGRÁCIÓ EREJE: HATÉKONYSÁGNÖVELÉS AZ ALKATRÉSZGYÁRTÁSBAN

Sorozatunk célja, hogy megismertessük, hogy egy alkatrészgyártó vállalat vagy részleg hogyan tudja a termékfejlesztését a gyártással együttesen racionalizálni. Megválaszoltuk azt is, hogy az önálló CAM-megoldások többnyire miért küzdenek az operatív célok elérésével, és bemutattuk a hatékony alkatrészgyártás legújabb trendjeit.

Megtekintés

HOGYAN LESZ A CAM MEGTÉRÜLŐ BERUHÁZÁS?

Elég volt a feature/function megközelítésből! Nézzünk rá madártávlatból, lépjünk tovább együtt, megmutatjuk mi van a szerszámpályákon, az automatikus forgácsolási paramétereken túl. Közösen ránézünk magára a folyamatra, megnézzük milyen megoldások állnak rendelkezésre a vezetőknek, a technológusoknak és a műhelynek.

Megtekintés

A GYÁRTÁS TÚL DRÁGA, HOGY CSAK PRÓBÁLKOZZUNK 

A termelő vállalatoknak manapság egyre nehezebb körülmények között kell boldogulniuk. Az energiaárak, a munkaerőhiány, a nyersanyaghiány, és a logisztikai nehézségek stb. mind-mind egyre nehezebb feladat elé állítják a cégek szakembereit az üzleti folyamatok megtervezésében. Ráadásul a folyamatokba való beavatkozás rengeteg időt vesz igénybe és nagy anyagi ráfordítással is jár.

Megtekintés

KÁOSZTÓL A KONTROLLIG: A KOMPLEX MODELLEK MEGSZELÍDÍTÉSE

Február 28-án, 10:00 órától egy újabb webinár keretében, a mérnökök számára mindennapos – ám szűk keresztmetszetnek számító – tervezési eljárást vizsgálunk meg. CAD rendszertől függetlenül hasznos információkat fogunk megosztani gyakorlati példákon átvezetve.

Megtekintés

FELÜLTET A FELÜLETMODELLEZÉS? CAD WEBINÁR

December 8-án, 10:00 órától tartjuk következő ingyenes, online webinárunkat, melyben bemutatjuk, hogyan lesz megtérülő egy CAD rendszerbe való beruházás. Az előadásunk központi témája a felületmodellezés profi használatával elérhető előnyök lesznek.

Megtekintés

MI A KÜLÖNBSÉG AZ ERP ÉS AZ APS KÖZÖTT? – TERMELÉSÜTEMEZÉS WEBINÁR

ErpAPS

Mi a különbség a vállalatirányítási és a termelésütemező szoftverek között? Mi az erősségük? Melyiket használjuk és mikor?
Regisztráljon webinárunkra, ahol tisztázzuk a félreértéseket.

Megtekintés

CAD(v)HOZÓ – MI A KÖVETKEZŐ LÉPÉS? WEBINÁR

Hogyan tudná redukálni az ötlettől a kész termék legyártásáig eltelt időt? Hogyan gyorsíthatja fel tervezői számára a külső forrásból érkező dokumentációk kezelését, módosítását? Hogyan csökkentheti kiadásait a növekvő költségek mellett? Hogyan teheti többszörösen hatékonyabbá a mindennapi tervezést? Hogyan redukálható a tervezésre szánt idő? A webináron a fenti kérdésekre kapja meg a választ tőlünk.

Megtekintés

TŰRJÜK VAGY NE TŰRJÜK? GD&T, PMI, MBD WEBINÁR 3. RÉSZ

A webinár sorozazunk harmadik részében a 3D modellhez kötött tűrések és megmunkálási feliratok felhasználását néztük meg. Ebben a részben olyan kérdésekre adtunk választ, mint: Hogyan hat ki közvetlen a megmunkálási tervre egy tűrés? A mérőprogramokat hogyan lehet a tűrések és PMI-ok által vezérelve automatikusan létrehozni, illetve a  modell változásaihoz kötve frissíteni? Hol nyerünk a GD&T és PMI alkalmazással időt, és mik a trendek a felhasználásukban? Időpont: 2022. július 20., szerda,  10:00 – 11:00
Megtekintés

TŰRJÜK VAGY NE TŰRJÜK? GD&T, PMI, MBD WEBINÁR 2. RÉSZ

Webinárunkon megmutatkoznak a tűrések, GD&T, PMI, MBD és minden, amit fontos tudni róluk. A második részben a graphIT  NX csapata bemutatta, hogy a Siemens NX használata során, hogyan alkalmazzuk a méretek és tűrések jelöléseit, miért és hogyan váltható ki a 2D-s rajz a 3D-ben alkalmazott jelölésekkel és milyen előnyök származnak belőle a termék életciklusa során.
Időpont: 2022. július 6., szerda,  10:00 – 11:00
Megtekintés

TŰRJÜK VAGY NE TŰRJÜK? GD&T, PMI, MBD WEBINÁR 1. RÉSZ

Webinárunkon megmutatkoznak a tűrések, GD&T, PMI, MBD és minden, amit fontos tudni róluk. A kétrészes webinárunk első részében az EUMET szakemberei bemutatták a GD&T megfelelő alkalmazásának előnyeit és, hogy ezáltal hogyan spórolhatunk. A második részben a graphIT  NX csapata bemutatja, hogy a Siemens NX használata során, hogyan alkalmazzuk a méretek és tűrések jelöléseit, miért és hogyan váltható ki a 2D-s rajz a 3D-ben alkalmazott jelölésekkel és milyen előnyök származnak belőle a termék életciklusa során.
Időpont: 2022. június 22., szerda,  10:00 – 11:00
Megtekintés

SIEMENS REALIZE LIVE GRAPHIT SZEMMEL

A Realize LIVE a Siemens legnagyobb éves felhasználói konferenciája. A rangos eseményen a graphIT Kft. szakértői is részt vettek, elő is adtak, és a konferencia után egy 2 órás webinár keretében a hazai felhasználóknak, ügyfeleknek is elhozzák a legfontosabb újdonságokat a népszerű Siemens termékek világából.
Időpont: 2022. június 15., szerda,  9:00 – 11:00
Megtekintés

LEMEZALAKÍTÓ SZERSZÁMOK WEBINÁR: AJÁNLATADÁSTÓL A GYÁRTÁSIG

Szerszámtervezés, amely nem csak szerszámtervezés?
Az ajánlatadástól a gyártásig megvizsgáljuk a leghatékonyabb opciókat.
Időpont: 2022. március 23., szerda,  10:00 – 10:45
Előadó: NX csapat
Megtekintés

NX 2007 BEMUTATÓ WEBINÁR

Ebben a webinárban bemutatjuk a most megjelenő NX 2007 új funkcióit. Nézze meg mit rejteget az új verzió!

Időpont: 2022. január 12., szerda,  10:00 – 11:00
Előadó: Huss Dániel + NX csapat
Megtekintés

NX POWERPACK 2.0 WEBINÁR

A következő webinárunk a graphIT által fejlesztett NX PowerPack 2.0 leghasznosabb funkcióiról szól. Most 6 hónap ingyenes próba licencet adunk minden regisztrálónak ajándékba a graphIT által fejlesztett NX POWEPACK 2.0 hatékonyságnövelő funkcióihoz!
Időpont: 2021. augusztus 11., szerda,  10:00 – 10:30
Előadó: Huss Dániel + NX csapat
Megtekintés

NX 1980 BEMUTATÓ WEBINÁR

A legújabb webinárunk az eddig még nem látott érdekességről szól. A megjelent új verzió számos új funkciót és megannyi praktikus fejlesztést tartogat, hogy megkönnyítse a mindennapi munkát. Webinárunkban részletesen bemutatjuk a leghasznosabbakat.
Időpont:2021. július 7., szerda,  10:00 – 11:00
Előadó: Huss Dániel + NX csapat
Megtekintés

ONLINE KÁVÉSZÜNET REVERSE ENGINEERING SZKENNELT MODELL ÉS GYÁRTÁSA VEZETŐKNEK

Szkennere van, de nincs megoldása? A rövid kávészünet webinárunkon bemutatjuk, hogyan az NX milyen átfogó és hatékony megoldást nyújt kollégáinak a reverse engineering problémákra és ez hogyan járul hozzá a cégük versenyképességének növeléséhez.
Időpont:2021. május 19. szerda, 10:00-10:15
Előadó: Huss Dániel + NX csapat

Megtekintés

REVERSE ENGINEERING SZKENNELT MODELL ÉS GYÁRTÁSA TECHNIKAI WEBINÁR

Meggyűlt a baja szkennelt modellekkel való munkában? Szkennere van, de nincs megoldása? A webináron bemutatjuk, hogyan dolgozhat könnyedén szkennelt ponthalmazokkal, milyen eszközök állnak rendelkezésre az NX-ben arra hogy ponthalmazainkból használható kész modellek legyenek.
Időpont: 2021. május 19. szerda, 10:20-11:00
Előadó: Huss Dániel + NX csapat

Megtekintés

Nézze meg, milyen iparági problémákra adtunk megoldást Ügyfeleinknek! – CAM

A webináron aktuális mérnöki fejlesztéseinket, Ügyfeleink kérésére kidolgozott egyedi CAM – es megoldásainkat mutatjuk be! Jöjjön el és nézze meg, más cégek milyen problémáikra kaptak megoldást tőlünk.
Időpont: 2021. március 31. szerda, 10:00-11:00
Előadó: Huss Dániel + NX csapat

Megtekintés


Nézze meg, milyen iparági problémákra adtunk megoldást Ügyfeleinknek! – CAD

A webináron aktuális mérnöki fejlesztéseinket, Ügyfeleink kérésére kidolgozott egyedi CAD – es megoldásainkat mutatjuk be! Jöjjön el és nézze meg, más cégek milyen problémáikra kaptak megoldást tőlünk.
Időpont: 2021. március 17. szerda, 10:00-11:00
Előadó: Huss Dániel + NX csapatMegtekintés


Felhasználói konferencia 2020 – NX szekció

Az NX szekcióban gyakorlati példákon keresztül mutattuk be, hogyan lehet hatékonyságot növelni a tervezés, a megmunkálás, a standardizálás területén.
Időpont: 2020. november 18., szerda, 14:00-16:00
Előadók: Csapó Béla, Fábián Tamás, Fehér Tamás, Horváth László, Huss Dániel, Kovács Zsolt, Szepesi Attila

Megtekintés


Digitális szimulációval támogatott CAD tervezés

Hogyan képes a digitális szimuláció lecsökkenteni a tervezési időt és ezáltal hatékonyságot és versenyelőnyt generálni?

A webináron élő példákon keresztül győződhet meg a digitális szimuláció előnyeiről. Bemutatjuk hogyan tehető a termék korszerűbbé, könnyebbé, ezáltal gazdaságosabbá.
Digitális szimulációval támogatott CAD tervezés webinár
Időpont: 2020.10.15., csütörtök, 10:00-11:00
Előadó: Kovács Zsolt – ügyféltámogató, NX

Megtekintés


Hogyan vezessünk be sikeresen egy termelésütemező rendszert?

Mivel tudunk előkészülni az eredményes projekt eléréséhez? Gyakorlati tippek a bevezetés ügyféloldali támogatásához!
A webináron bemutatjuk, milyen tévhitek vannak és milyen problémákat kerülhetünk el egy termelésütemező rendszer bevezetésénél, továbbá felvázoljuk milyen előkészületeket tudunk megtenni a bevezetés előtt.
Termelésütemezés webinár
Időpont: 2020. július 30., csütörtök, 14:00-14:35
Előadó: Hidvégi Judit / Termelésütemezés konzultáns

Megtekintés


Lesz ez még így se!
Gyártás folyamatosan változó feltételek között

Az elmúlt időkben arra kényszerültünk, hogy életünket a megszokott normáktól eltérően éljük. Ezek a megváltozott körülmények a gyártásra is kiterjedtek.
Újraindulás Plant Simulation használatával webinár
Időpont: 2020. július 23., csütörtök, 10:00-11:00
Előadó: Molnár Zsolt – vezető konzultáns, digitális gyártás

Megtekintés


NX 1926 újdonságok webinár

A Siemens bejelentette a soron következő folyamatos frissítésű NX 1926-os verziót, amelynek újdonságait mutatjuk be a következő webinárunkon. A CAD és CAM újdonságokon túl új modulok is jelentek meg az NX-ben, mint az NX Structure Designer.
Időpont: 2020. július 8., szerda, 10:00-11:00
Előadók: Huss Dániel, Csapó Béla, Fábián Tamás – NX üzletág

Megtekintés


NX Szerszámtervezés webinár

Gyorsítsa fel a szerszámtervezési és gyártási folyamatait!
Napjaink szerszámiparának legfontosabb kérdése a szerszámtervezési és gyártási idő lerövidítése, a költségek csökkentése, de eközben a minőség javítása, a termelékenység növelése.
Időpont: 2020. június 30., kedd, 10:00-11:00
Előadó: Horváth László – ügyféltámogató mérnök, NX

Megtekintés


Solid Edge CAM Pro webinár

Integrált CAM rendszert keres Solid Edge mellé? Itt a Solid Edge CAM Pro (powered by NX)!
A webinárra mindenkit várunk, aki Solid Edge-ben dolgozik és érdekli, hogyan működik az integrált Solid Edge CAM Pro.
Időpont: 2020. április 29., szerda, 10:00-11:00
Előadó: Huss Dániel – termékmenedzser, NX

Megtekintés


CADCAM NX1899 WebinarCAD/CAM újdonságok az NX1899-ben webinár

Megjelent a folyamatos frissítésű NX legújabb NX1899 es sorozata!
A webináron élőben bemutatjuk, milyen CAD és CAM funkciókkal bővült az új verzió, amely hatékonyabbá teszi a napi munkát.
Időpont: 2020. március 12., csütörtök, 10:00-11:00
Előadó: Huss Dániel – NX üzletág

Megtekintés


NX Szerszámgép szimuláció webinár

Komplex megmunkálóközpontok szerszámgép szimulációja Siemens NX CAM környezetben

Időpont: 2019. december 12., csütörtök, 10:00-11:00
Előadó: Pusztai Tamás – ügyféltámogató mérnök, NX

Megtekintés


NX PowerPack Webinár

Turbózd fel az NX-edet!

A graphIT Kft. által fejlesztett hasznos funkciók az NX tervezőrendszer használatához. Rengeteg egyedi felhasználói kérést teljesítettünk az NX PowerPack alkalmazásunkkal! Részletek a webinárban!
Időpont: 2019. október 29., kedd, 10:00-11:00
Előadó: Szepesi Attila – ügyféltámogató mérnök, NX

Megtekintés


NX CAM Webinár

Egy átfogó CAM szoftverrel növelje a hatékonyságát!

Ha egyszerűen kezelhető és megbízható szoftveres megoldást keres megmunkálás tervezésre és a maximális biztonságra törekszik, akkor a Siemens NX CAM rendszere a megoldás!
Időpont: 2019. szeptember 18., szerda, 10:00-11:00
Előadó: Horváth László – ügyféltámogató mérnök, NX

Megtekintés


Preactor Webinár

Induljon el a digitalizáció útján fejlett tervezési és ütemezési (APS) eszköz használatával


Időpont:
2019. szeptember 12., csütörtök, 10:00-11:00
Előadó: Molnár Zsolt – vezető konzultáns, digitális gyártás

Megtekintés


Plant Simulation Webinár

Termelési rendszerek és logisztikai folyamatok egyszerű szimulációja a hatékonyságnövelés érdekében Plant Simulation segítségével!
Időpont: 2019. szeptember 10., kedd, 10:00-11:00
Előadó: Molnár Zsolt – vezető konzultáns, digitális gyártás

Megtekintés


NX CAD Webinár

Hallott már az NX új, folyamatos frissítésű verziójáról?


Időpont:
2019. augusztus 28., szerda, 10:00-11:00
Előadó: Kovács Zsolt – műszaki vezető, NX

Megtekintés


NX Additív Gyártás Webinár

3D nyomtatás előkészítése és a folyamat ellenőrzése NX-ben!


Időpont:
2019. augusztus 14., szerda, 10:00-11:00
Előadó: Huss Dániel – termékmenedzser, NX

Megtekintés


Teamcenter Rapid Start

Azonnali együttműködés. Hatékony csoportmunka.


Időpont:
2019. június 18., kedd, 10:00-11:00h
Előadó: Kovács Zsolt – műszaki vezető, NX

Megtekintés


!!!