fbpx
Webinárok

Aktuális Webinárok

ROBOTIZÁLÁSI ÉS ERGONÓMIAI WEBINÁR

Az ipari robotika területe elérte az automatizálás következő szintjét, ahol a továbbfejlesztett gyártási rugalmasság és csökkentett programozási idők már mindennaposnak számítanak
Időpont: 2024.04.17. 10:00


Korábbi Webinárok

Gyorsítsuk fel a forgácsolást! – NX CAM az Ön gyártási stratégiájában

Kihívásokkal teli idők járnak a gyártó vállalatok számára. Az elvárások szerint évről-évre olcsóbban és gyakran nagyobb mennyiségben kell termelniük, miközben az üzemeltetési költségek növekednek, és a szakemberhiány új nehézségeket vet fel:
Intelligens tervezés, Tudásmegőrzés és újra-felhasználás, Optimalizált megmunkálás.


NX Szerszámtervezés 4.0

Csatlakozzon hozzánk február 28-án, szerdán 10:00 órától a következő webinárunkhoz, ahol bepillantást nyerhet a szerszámtervezés legújabb innovációiba az NX segítségével! Az előadásunkon nem csak a szerszámtervezés kihívásairól és megoldásairól beszélünk, hanem azt is bemutatjuk, hogyan hozhatja ki a legtöbbet szoftveréből.
Időpont: 2024.02.28. szerda, 10:00-11:00


Termelésütemezés 101

Felmerült Önöknél az igény, hogy bevezetnének egy professzionális termelésütemező szoftvert, de nem biztos abban, hogy vállalata készen áll rá? Ismerje meg márciusi webinárunkon, hogy milyen feltételeknek kell megfelelni és hol vannak a kritikus pontok a bevezetés során.
Időpont: 2024.03.06. szerda, 10:00-10:30


Hogyan lesz a geometriai tervezésből valódi terméktervezés?

A webináron szó lesz a felmerülő terméktervezési kihívásokról, piaci trendekről. Ötleteket kínálunk a profi terméktervezéshez és végül bemutatunk egy új Siemens gépészeti tervezőcsomagot, mely nem csak pénztárcabarát, de komplex megoldást nyújt a teljeskörű terméktervezéshez.


CAM PRO: MEGMUNKÁLÁSBAN A CSÚCSON WEBINÁR

Elege van a hagyományos gyártási folyamatokból, mert időigényes, nehezen nyomon követhető és nem elég termelékeny? Itt az ideje lépni az automatizálás irányába! Tervezze meg megmunkálási folyamatait előre CAM szoftverrel és gyártson elsőre jó minőséget. A megfelelő CAM szoftver forradalmasítja a megmunkálásokat és számtalan olyan előnyt kínál, amivel egyszerűsheti gyártási műveleteit.

Megtekintés


Gazdasági előnyszerzés fejlett termelésütemezéssel

gazdasági előnyszerzés fejlett termelésütemezéssel 1

Napjaink felgyorsult és rendkívüli versengő üzleti környezetében a vállalatok folyamatosan keresik a módját, hogy versenyelőnyre tegyenek szert. Az egyik megoldás erre a termelésütemező szoftverek bevezetése. Ezek a szoftverek lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy optimalizálják gyártási folyamataikat, racionalizálják a műveleteiket, csökkentsék a költségeiket és javítsák az általános hatékonyságot.

Megtekintés


BERUHÁZÁSI DÖNTÉSTÁMOGATÁS SZIMULÁCIÓVAL

Szerencsére az ipari digitalizáció ma már jelentős segítséget nyújthat a beruházási döntések meghozatalában. Webinárunkból most kiderül, hogyan tud ebben a Siemens Tecnomatix Plant Simulation használata segíteni, amely számos elemző eszközt tartalmaz, mint például a szűk keresztmetszetek megtalálása vagy a túlméretezett erőforrások kiszűrése.

Megtekintés


MINŐSÉG-ELLENŐRZÉS ÉS MŰHELYKAPCSOLAT AUTOMATIZÁLÁSA AZ ALKATRÉSZGYÁRTÁSBAN

Ezen a webináron a minőség-ellenőrzés és a műhely integrálására összpontosítottunk. Megvitattuk, hogy a szűk keresztmetszet kiiktatása a minőség-ellenőrzési szakaszban hogyan vezethet hatékonyabb folyamatokhoz, és hogyan segít automatizálni a Siemens CMM a mérőgép programozás, illetve,  hogy milyen előnyökkel jár a hagyományos folyamatokról való áttérés.

Megtekintés


A CAD/CAM INTEGRÁCIÓ EREJE: HATÉKONYSÁGNÖVELÉS AZ ALKATRÉSZGYÁRTÁSBAN

Sorozatunk célja, hogy megismertessük, hogy egy alkatrészgyártó vállalat vagy részleg hogyan tudja a termékfejlesztését a gyártással együttesen racionalizálni. Megválaszoltuk azt is, hogy az önálló CAM-megoldások többnyire miért küzdenek az operatív célok elérésével, és bemutattuk a hatékony alkatrészgyártás legújabb trendjeit.

Megtekintés


HOGYAN LESZ A CAM MEGTÉRÜLŐ BERUHÁZÁS?

Elég volt a feature/function megközelítésből! Nézzünk rá madártávlatból, lépjünk tovább együtt, megmutatjuk mi van a szerszámpályákon, az automatikus forgácsolási paramétereken túl. Közösen ránézünk magára a folyamatra, megnézzük milyen megoldások állnak rendelkezésre a vezetőknek, a technológusoknak és a műhelynek.

Megtekintés


A GYÁRTÁS TÚL DRÁGA, HOGY CSAK PRÓBÁLKOZZUNK 

A termelő vállalatoknak manapság egyre nehezebb körülmények között kell boldogulniuk. Az energiaárak, a munkaerőhiány, a nyersanyaghiány, és a logisztikai nehézségek stb. mind-mind egyre nehezebb feladat elé állítják a cégek szakembereit az üzleti folyamatok megtervezésében. Ráadásul a folyamatokba való beavatkozás rengeteg időt vesz igénybe és nagy anyagi ráfordítással is jár.

Megtekintés


KÁOSZTÓL A KONTROLLIG: A KOMPLEX MODELLEK MEGSZELÍDÍTÉSE

Február 28-án, 10:00 órától egy újabb webinár keretében, a mérnökök számára mindennapos – ám szűk keresztmetszetnek számító – tervezési eljárást vizsgálunk meg. CAD rendszertől függetlenül hasznos információkat fogunk megosztani gyakorlati példákon átvezetve.

Megtekintés


FELÜLTET A FELÜLETMODELLEZÉS? CAD WEBINÁR

December 8-án, 10:00 órától tartjuk következő ingyenes, online webinárunkat, melyben bemutatjuk, hogyan lesz megtérülő egy CAD rendszerbe való beruházás. Az előadásunk központi témája a felületmodellezés profi használatával elérhető előnyök lesznek.

Megtekintés


CAD(v)HOZÓ – MI A KÖVETKEZŐ LÉPÉS? WEBINÁR

Hogyan tudná redukálni az ötlettől a kész termék legyártásáig eltelt időt? Hogyan gyorsíthatja fel tervezői számára a külső forrásból érkező dokumentációk kezelését, módosítását? Hogyan csökkentheti kiadásait a növekvő költségek mellett? Hogyan teheti többszörösen hatékonyabbá a mindennapi tervezést? Hogyan redukálható a tervezésre szánt idő? A webináron a fenti kérdésekre kapja meg a választ tőlünk.

Megtekintés


TŰRJÜK VAGY NE TŰRJÜK? GD&T, PMI, MBD WEBINÁR 3. RÉSZ

A webinár sorozazunk harmadik részében a 3D modellhez kötött tűrések és megmunkálási feliratok felhasználását néztük meg. Ebben a részben olyan kérdésekre adtunk választ, mint: Hogyan hat ki közvetlen a megmunkálási tervre egy tűrés? A mérőprogramokat hogyan lehet a tűrések és PMI-ok által vezérelve automatikusan létrehozni, illetve a  modell változásaihoz kötve frissíteni? Hol nyerünk a GD&T és PMI alkalmazással időt, és mik a trendek a felhasználásukban? Időpont: 2022. július 20., szerda,  10:00 – 11:00

Megtekintés


TŰRJÜK VAGY NE TŰRJÜK? GD&T, PMI, MBD WEBINÁR 2. RÉSZ

Webinárunkon megmutatkoznak a tűrések, GD&T, PMI, MBD és minden, amit fontos tudni róluk. A második részben a graphIT  NX csapata bemutatta, hogy a Siemens NX használata során, hogyan alkalmazzuk a méretek és tűrések jelöléseit, miért és hogyan váltható ki a 2D-s rajz a 3D-ben alkalmazott jelölésekkel és milyen előnyök származnak belőle a termék életciklusa során.
Időpont: 2022. július 6., szerda,  10:00 – 11:00

Megtekintés


TŰRJÜK VAGY NE TŰRJÜK? GD&T, PMI, MBD WEBINÁR 1. RÉSZ

Webinárunkon megmutatkoznak a tűrések, GD&T, PMI, MBD és minden, amit fontos tudni róluk. A kétrészes webinárunk első részében az EUMET szakemberei bemutatták a GD&T megfelelő alkalmazásának előnyeit és, hogy ezáltal hogyan spórolhatunk. A második részben a graphIT  NX csapata bemutatja, hogy a Siemens NX használata során, hogyan alkalmazzuk a méretek és tűrések jelöléseit, miért és hogyan váltható ki a 2D-s rajz a 3D-ben alkalmazott jelölésekkel és milyen előnyök származnak belőle a termék életciklusa során.
Időpont: 2022. június 22., szerda,  10:00 – 11:00

Megtekintés


SIEMENS REALIZE LIVE GRAPHIT SZEMMEL

A Realize LIVE a Siemens legnagyobb éves felhasználói konferenciája. A rangos eseményen a graphIT Kft. szakértői is részt vettek, elő is adtak, és a konferencia után egy 2 órás webinár keretében a hazai felhasználóknak, ügyfeleknek is elhozzák a legfontosabb újdonságokat a népszerű Siemens termékek világából.
Időpont: 2022. június 15., szerda,  9:00 – 11:00

Megtekintés


LEMEZALAKÍTÓ SZERSZÁMOK WEBINÁR: AJÁNLATADÁSTÓL A GYÁRTÁSIG

Szerszámtervezés, amely nem csak szerszámtervezés?
Az ajánlatadástól a gyártásig megvizsgáljuk a leghatékonyabb opciókat.
Időpont: 2022. március 23., szerda,  10:00 – 10:45
Előadó: NX csapat

Megtekintés


NX 2007 BEMUTATÓ WEBINÁR

Ebben a webinárban bemutatjuk a most megjelenő NX 2007 új funkcióit. Nézze meg mit rejteget az új verzió!

Időpont: 2022. január 12., szerda,  10:00 – 11:00
Előadó: Huss Dániel + NX csapat
Megtekintés


NX POWERPACK 2.0 WEBINÁR

A következő webinárunk a graphIT által fejlesztett NX PowerPack 2.0 leghasznosabb funkcióiról szól. Most 6 hónap ingyenes próba licencet adunk minden regisztrálónak ajándékba a graphIT által fejlesztett NX POWEPACK 2.0 hatékonyságnövelő funkcióihoz!
Időpont: 2021. augusztus 11., szerda,  10:00 – 10:30
Előadó: Huss Dániel + NX csapat

Megtekintés


NX 1980 BEMUTATÓ WEBINÁR

A legújabb webinárunk az eddig még nem látott érdekességről szól. A megjelent új verzió számos új funkciót és megannyi praktikus fejlesztést tartogat, hogy megkönnyítse a mindennapi munkát. Webinárunkban részletesen bemutatjuk a leghasznosabbakat.
Időpont:2021. július 7., szerda,  10:00 – 11:00
Előadó: Huss Dániel + NX csapat

Megtekintés


ONLINE KÁVÉSZÜNET REVERSE ENGINEERING SZKENNELT MODELL ÉS GYÁRTÁSA VEZETŐKNEK

Szkennere van, de nincs megoldása? A rövid kávészünet webinárunkon bemutatjuk, hogyan az NX milyen átfogó és hatékony megoldást nyújt kollégáinak a reverse engineering problémákra és ez hogyan járul hozzá a cégük versenyképességének növeléséhez.
Időpont:2021. május 19. szerda, 10:00-10:15
Előadó: Huss Dániel + NX csapat

Megtekintés


REVERSE ENGINEERING SZKENNELT MODELL ÉS GYÁRTÁSA TECHNIKAI WEBINÁR

Meggyűlt a baja szkennelt modellekkel való munkában? Szkennere van, de nincs megoldása? A webináron bemutatjuk, hogyan dolgozhat könnyedén szkennelt ponthalmazokkal, milyen eszközök állnak rendelkezésre az NX-ben arra hogy ponthalmazainkból használható kész modellek legyenek.
Időpont: 2021. május 19. szerda, 10:20-11:00
Előadó: Huss Dániel + NX csapat

Megtekintés


Nézze meg, milyen iparági problémákra adtunk megoldást Ügyfeleinknek! – CAM

A webináron aktuális mérnöki fejlesztéseinket, Ügyfeleink kérésére kidolgozott egyedi CAM – es megoldásainkat mutatjuk be! Jöjjön el és nézze meg, más cégek milyen problémáikra kaptak megoldást tőlünk.
Időpont: 2021. március 31. szerda, 10:00-11:00
Előadó: Huss Dániel + NX csapat

Megtekintés


Nézze meg, milyen iparági problémákra adtunk megoldást Ügyfeleinknek! – CAD

A webináron aktuális mérnöki fejlesztéseinket, Ügyfeleink kérésére kidolgozott egyedi CAD – es megoldásainkat mutatjuk be! Jöjjön el és nézze meg, más cégek milyen problémáikra kaptak megoldást tőlünk.
Időpont: 2021. március 17. szerda, 10:00-11:00
Előadó: Huss Dániel + NX csapat

Megtekintés


Felhasználói konferencia 2020 – NX szekció

Az NX szekcióban gyakorlati példákon keresztül mutattuk be, hogyan lehet hatékonyságot növelni a tervezés, a megmunkálás, a standardizálás területén.
Időpont:
2020. november 18., szerda, 14:00-16:00
Előadók: Csapó Béla, Fábián Tamás, Fehér Tamás, Horváth László, Huss Dániel, Kovács Zsolt, Szepesi Attila

Megtekintés


Digitális szimulációval támogatott CAD tervezés

Hogyan képes a digitális szimuláció lecsökkenteni a tervezési időt és ezáltal hatékonyságot és versenyelőnyt generálni?

A webináron élő példákon keresztül győződhet meg a digitális szimuláció előnyeiről. Bemutatjuk hogyan tehető a termék korszerűbbé, könnyebbé, ezáltal gazdaságosabbá.
Digitális szimulációval támogatott CAD tervezés webinár
Időpont: 2020.10.15., csütörtök, 10:00-11:00
Előadó: Kovács Zsolt – ügyféltámogató, NX

Megtekintés


Hogyan vezessünk be sikeresen egy termelésütemező rendszert?

Mivel tudunk előkészülni az eredményes projekt eléréséhez? Gyakorlati tippek a bevezetés ügyféloldali támogatásához!
A webináron bemutatjuk, milyen tévhitek vannak és milyen problémákat kerülhetünk el egy termelésütemező rendszer bevezetésénél, továbbá felvázoljuk milyen előkészületeket tudunk megtenni a bevezetés előtt.
Termelésütemezés webinár
Időpont: 2020. július 30., csütörtök, 14:00-14:35
Előadó: Hidvégi Judit / Termelésütemezés konzultáns

Megtekintés


Lesz ez még így se!
Gyártás folyamatosan változó feltételek között

Az elmúlt időkben arra kényszerültünk, hogy életünket a megszokott normáktól eltérően éljük. Ezek a megváltozott körülmények a gyártásra is kiterjedtek.
Újraindulás Plant Simulation használatával webinár
Időpont: 2020. július 23., csütörtök, 10:00-11:00
Előadó: Molnár Zsolt – vezető konzultáns, digitális gyártás

Megtekintés


NX 1926 újdonságok webinár

A Siemens bejelentette a soron következő folyamatos frissítésű NX 1926-os verziót, amelynek újdonságait mutatjuk be a következő webinárunkon. A CAD és CAM újdonságokon túl új modulok is jelentek meg az NX-ben, mint az NX Structure Designer.
Időpont: 2020. július 8., szerda, 10:00-11:00
Előadók: Huss Dániel, Csapó Béla, Fábián Tamás – NX üzletág

Megtekintés


NX Szerszámtervezés webinár

Gyorsítsa fel a szerszámtervezési és gyártási folyamatait!
Napjaink szerszámiparának legfontosabb kérdése a szerszámtervezési és gyártási idő lerövidítése, a költségek csökkentése, de eközben a minőség javítása, a termelékenység növelése.
Időpont: 2020. június 30., kedd, 10:00-11:00
Előadó: Horváth László – ügyféltámogató mérnök, NX

Megtekintés


Solid Edge CAM Pro webinár

Integrált CAM rendszert keres Solid Edge mellé? Itt a Solid Edge CAM Pro (powered by NX)!
A webinárra mindenkit várunk, aki Solid Edge-ben dolgozik és érdekli, hogyan működik az integrált Solid Edge CAM Pro.
Időpont: 2020. április 29., szerda, 10:00-11:00
Előadó: Huss Dániel – termékmenedzser, NX

Megtekintés


CADCAM NX1899 WebinarCAD/CAM újdonságok az NX1899-ben webinár

Megjelent a folyamatos frissítésű NX legújabb NX1899 es sorozata!
A webináron élőben bemutatjuk, milyen CAD és CAM funkciókkal bővült az új verzió, amely hatékonyabbá teszi a napi munkát.
Időpont: 2020. március 12., csütörtök, 10:00-11:00
Előadó: Huss Dániel – NX üzletág

Megtekintés


NX Szerszámgép szimuláció webinár

Komplex megmunkálóközpontok szerszámgép szimulációja Siemens NX CAM környezetben

Időpont: 2019. december 12., csütörtök, 10:00-11:00
Előadó: Pusztai Tamás – ügyféltámogató mérnök, NX

Megtekintés


NX PowerPack WebinárTurbózd fel az NX-edet!

A graphIT Kft. által fejlesztett hasznos funkciók az NX tervezőrendszer használatához. Rengeteg egyedi felhasználói kérést teljesítettünk az NX PowerPack alkalmazásunkkal! Részletek a webinárban!
Időpont: 2019. október 29., kedd, 10:00-11:00
Előadó: Szepesi Attila – ügyféltámogató mérnök, NX

Megtekintés


NX CAM Webinár

Egy átfogó CAM szoftverrel növelje a hatékonyságát!

Ha egyszerűen kezelhető és megbízható szoftveres megoldást keres megmunkálás tervezésre és a maximális biztonságra törekszik, akkor a Siemens NX CAM rendszere a megoldás!
Időpont: 2019. szeptember 18., szerda, 10:00-11:00
Előadó: Horváth László – ügyféltámogató mérnök, NX

Megtekintés


Preactor Webinár

Induljon el a digitalizáció útján fejlett tervezési és ütemezési (APS) eszköz használatával


Időpont:
2019. szeptember 12., csütörtök, 10:00-11:00
Előadó: Molnár Zsolt – vezető konzultáns, digitális gyártás

Megtekintés


Plant Simulation Webinár

Termelési rendszerek és logisztikai folyamatok egyszerű szimulációja a hatékonyságnövelés érdekében Plant Simulation segítségével!
Időpont: 2019. szeptember 10., kedd, 10:00-11:00
Előadó: Molnár Zsolt – vezető konzultáns, digitális gyártás

Megtekintés


NX CAD Webinár

Hallott már az NX új, folyamatos frissítésű verziójáról?


Időpont:
2019. augusztus 28., szerda, 10:00-11:00
Előadó: Kovács Zsolt – műszaki vezető, NX

Megtekintés


NX Additív Gyártás Webinár

3D nyomtatás előkészítése és a folyamat ellenőrzése NX-ben!


Időpont:
2019. augusztus 14., szerda, 10:00-11:00
Előadó: Huss Dániel – termékmenedzser, NX

Megtekintés


Teamcenter Rapid Start

Azonnali együttműködés. Hatékony csoportmunka.


Időpont:
2019. június 18., kedd, 10:00-11:00h
Előadó: Kovács Zsolt – műszaki vezető, NX

Megtekintés


!!!