fbpx
SOLID EDGE

Solid Edge 2D/3D CAD tervező szoftver

A Solid Edge egy megfizethető, könnyen használható 3D CAD tervező szoftver. Ezenfelül egy gazdag portfólió épül köré, amely a termékfejlesztési folyamat minden aspektusával foglalkozik – szimuláció, adatkezelés, gyártás, stb…

A Siemens Digital Industries által fejlesztett Solid Edge® legújabb verziója biztosítja a sebességet az Ön számára, hogy a lehető legtöbbet tudja kihozni a tervezési folyamatának egészéből – maximalizálja a termelékenységét, miközben csökkenti a költségeit.
A Solid Edge ötvözi a direkt modellezés gyorsaságát és egyszerűségét a hagyományos tervezés rugalmasságával és parametrizálhatóságával.

Solid Edge 30 napos próbaverzió

Árajánlat kérés


Solid Edge 3D CAD tervező szoftver


Alkatrész modellezés

Solid Edge 3D CAD

A Solid Edge kifejezetten gyors és intuitív alkatrészmodellezési környezetet kínál. Ezenfelül a Solid Edge nagy hangsúlyt fektet a 3D-s termékfejlesztés jövőjére is – a generatív modellezésre, additív gyártásra, reverse engineeringre, és pontfelhő modellezésre. Ezzel komoly helyzetelőnyt biztosítva felhasználói számára.
A Solid Edge végeselem analízissel, NC programozással és egyéb megoldásokkal segíti elő a tervezési idő gyorsítását, a minőség javítását és a költségek csökkentését.


Lemezalkatrész modellezés és teríték készítés

Lemezalkatrész tervezés

Hogy megfeleljen az egyedi lemeztervezési kihívásoknak, például a gyárthatóságnak a Solid Edge egységesíti a teljes lemeztermék-fejlesztési folyamatot, kezdve a CAD-tervezéstől a teríték készítésen át a gyártási rajzok készítéséig. Más, általános CAD eszközöktől eltérően a Solid Edge lemezalkatrész specifikus funkciókat kínál, mint például dombornyomás, mélyhúzás, szemhúzás, mélynyomott bordák, és még sok más.


Szerelés tervezés

CAD Össezállítás

A Solid Edge segítségével a felhasználók gyorsan és egyszerűen létrehozhatják és kezelhetik a legnagyobb összeállításokat is, teljesítménycsökkenés és összeomlások nélkül. Az összes alkatrész pontos ábrázolása – beleértve a csöveket, vezetékeket, hegesztéseket és lemezeket – egy teljes digitális modellben, amely lehetővé teszi a pontosabb tervezést és elemzést. A Solid Edge segít gyorsan észlelni, kijavítani az ütközési és interferencia problémákat, valamint előállítani összeszerelési utasításokat – csökkentve a költséges prototípusok szükségességét.


Műhelyrajz generálás

Műhelyrajz tervezés

A műhelyrajzok számos mérnöki folyamat végső eredményei – szerződés a tervezés és a gyártás között – ami azt jelenti, hogy a pontosság kritikus fontosságú. De amint az alkatrész- és szereléstervek egyre bonyolultabbá válnak, ami mellett globális rajzszabványok sokaságát kell figyelembe venni, a rajzok létrehozása, részletezése és naprakészen tartása kihívást jelenthet. A Solid Edge segítségével a rajzelrendezés, a részletezés, az annotáció és a méretezés vezérlőelemei automatikusan megfelelnek a kiválasztott rajzszabványnak.


Fotorealisztikus renderelés

rendering

A késztermék képe segíthet abban, hogy a tervét kommunikálja mind a belsős, mind a külsős érdekelt felekkel. A renderelés előnye, hogy reális kinézetű fotóminőségű képeket készíthet termékéről, mielőtt még az első darabot elkezdené megmunkálni a termék gyártásához.
Egy kattintásra 3D renderkép készül a 3D CAD modelljéről, mely ezután számtalan módon testreszabható.


Szabványos elemtár

assembly_standard_parts-480x270

Szerelések készítésekor gyakran szabványos vagy kereskedelmi forgalomban kapható alkatrészeket, például anyákat, csavarokat, csapágyakat vagy szálanyagokat kell elhelyezni. A rendelkezésre álló, több mint 500.000 alkatrészből álló elemkönyvtárak segítségével pedig könnyen megtalálhatja és elhelyezheti a vállalat szabványainak megfelelő, gyakran használt alkatrészeket. A világon használt összes lényeges szabványt tartalmazza az elemtár: DIN, ISO, ANSI, BS, CNS, CSN, GB/T, GOST, IS, JIS, KS, UNI…


Solid Edge Portfóliós elemek

Ahány iparág, annyi különböző tervezési igény és feladat. A Solid Edge minden területen megoldást nyújt egy gazdag szoftver portfólióval, mely az iparágspecifikus tervezési kihívások mindegyikére célzott megoldást kínál. Ezek a megoldások teljes mértékben integrálódnak a megszokott Solid Edge környezetükbe, így elkerülve felesleges fájlkonverziókat és egyéb plusz feladatokat melyek elkerülhetetlenek lennének más, 3. fél által nyújtott megoldásokkal.

Elektromos tervezés

Alkosson gyors és pontos ipari kapcsolószekrény terveket specifikusan erre a célra kifejlesztett eszköztárral.

Solid Edge Wiring Design render

Kapcsolószekrény panelek kialakítása: Készítsen ipari vezérlőpanel elrendezéseket, olyan új kapcsolószekrénypanel-tervezési megoldásokkal a Solid Edge Wiring Design -ban, amelyek által pontos 3D/2D kapcsolószekrény paneleket állíthat össze.

Kábelkorbács tervezés

A Solid Edge Kábelkorbács tervezés a kategóriája legjobb 3D CAD megoldása, hevederek és kötegtervek elkészítéséhez.

3D vezetékrendszer tervezés

A dedikált, folyamatvezérelt környezet a vezetékek, kábelek és kötegek hatékony létrehozásához, vezetéséhez és elrendezéséhez kínál megoldást egy mechanikus tervkörnyezetben. Könnyen átviheti a vezetékei topológia adatait az ECAD / MCAD környezetek között, ami csökkenti a tervezési időt.

Nyomtatott áramkör tervezés

A Solid Edge PCB kiküszöböli az ECAD-MCAD környezetek közötti átjárás akadályait azáltal, hogy hatékonyan kommunikálja a tervdokumentumokat a két tervezési világ között, miközben lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy az egyéni környezetükben dolgozzanak.


Szimuláció

Optimizálja és validálja a terveket digitálisan, szorosabb integrációval az áramlás és a szerkezeti szimuláció között.

Solid Edge Wiring Design render

Alkalmazzon folyadéknyomást és hőmérsékletet CAD tervein, hogy pontosabb és átfogóbb digitális ikerpárt alkothasson, még jobb integrációval az áramlás- és szerkezeti-szimulációk között. Digitálisan ellenőrizheti és optimalizálhatja alkatrész modelljeit, szereléseit és komplett rendszereket a tervezési folyamat elején, csökkentve ezzel a fizikai prototípusok szükségességét, miközben időt és költségeket takarít meg.


Gyártás

Posztprocesszor adatbázis

posztprocesszor adatbázis
Gyorsítsa fel CNC-szerszámgépének programozását a kereshető posztprocesszor adatbázis, illetve az új adaptív és nagyoló marás segítségével.

Sokoldalú 2D Táblaoptimalizálás

Táblaoptimalizálás
Formatervezési mintáit bármilyen alakú felületre beillesztheti a 2D Nesting segítségével, lehetővé téve a nyomtatást organikus anyagokra, például bőrre és fára. Hozza ki a legtöbbet a Nesting megoldásaiból az új munkaköltség-kalkulátorral és feladat-szorzóval.

Páratlan CAM megoldások

3D CAM útvonal
Távolítson el gyorsabban anyagot és növelje a megmunkáló szerszámai élettartamát az új gyors nagyolás funkcióval, nagysebességű megmunkálási megoldásokkal, és 5 tengelyes adaptív marással.


Műszaki dokumentációk

Készítsen gyorsan kiváló minőségű dokumentációkat és illusztrációkat közvetlenül 3D-s modellekből

3D Modell motorblokkról
Nyissa meg, mentse és módosítsa tervezési dokumentumait a szorosan Solid Edge-be integrált Teamcenterrel, a Siemens hatékony termékéletciklus-menedzsment (PLM) megoldásával, hogy biztosan mindig a megfelelő és aktuális adatokkal dolgozzon. A tervezéstől a dokumentációig, gyorsan és akadálymentesen, közvetlenül Solid Edge 3D modellekkel.
Használjon digitális ikerpárt annak érdekében, hogy az eredeti tervek minden változtatását könnyen frissíthesse a meglévő publikációkban.


Adatkezelés

Vegye át adatainak irányítását, spóroljon időt és pénzt az új gyors koncepció modellezés és alakkeresés funkciókkal.

Keresés alak alapján

Koncepció modellezés

Készítsen és értékeljen gyorsan több tervváltozatot a Teamcenter koncepció modellezési megoldásaival.

Keresés geometria alapján

Alkatrészek keresése meglévő alkatrészek formája alapján, megelőzve így a tervek többszörözését.

Követelmény kezelés

Szisztematikusan és hatékonyan nyomonkövetheti és jelentheti a szabályozási és tervezési követelményeket ügyfeleinek.


Felhőalapú együttműködés

Megérkeztek a következő generációs felhőalapú együttműködési megoldások.

Felhő alapú együttműködés
Szinkronizálja a fájljait felhőbe, miközben dolgozik. Javítsa a kommunikációt a kollégáival, ügyfeleivel és a beszállítóival, ezzel felgyorsítva és megkönnyítve a döntéshozatali folyamatait.
Ezáltal CAD fájljai megtekintése, mérése és megjelölése, bármely eszközön megoldott. Tekintse meg és ellenőrizze terveit kiterjesztett valóságban, mobiltelefonon vagy tableten.

Solid Edge 30 napos próbaverzió

Árajánlat kérés

!!!