fbpx
SOLID EDGE

Egy Solid Edge-ben készült sikeres diplomamunka a graphIT Kft. támogatásával

Életre kelt generatív terv

Generative CAD Model

A graphIT Kft. segítségével utolsó fázisához érkezett a diplomamunkájában Mizser Dávid végzős mechatronika mérnök hallgató, aki dolgozatában a Solid Edge Szimulációs és Generatív tervezés moduljait használta. A közös munka során mérésekkel bizonyítottuk, hogy a Solid Edge szimulációs modulja mennyire pontos értékeket kalkulál szilárdságtani szimulációk során. Továbbá, sikeresen igazoltuk azt is, hogy a generatív tervezés modul segítségével készült alkatrészeink 3D nyomtatással történő gyártás után felveszik a versenyt a hagyományos tervezéssel és gyártással készült társaikkal szemben mechanikai igénybevétel szempontjából.graphIT és Fre3dee

Múlthéten a graphIT Kft. részéről Szabó Dávid a Solid Edge ügyféltámogató mérnöke, illetve Mizser Dávid végzős hallgató felkereste Freedee Kft. -t, hogy átvegyék és kezükbe foghassák azt a munkadarabot, mely néhány nappal korábban még csak a virtuális világban létezett.
A diplomamunka ezen részében Dáviddal azt igyekeztünk bemutatni, hogy a képen látható robot megfogó pofánál jelentős súly- és gyártási hulladék csökkenést tudunk elérni, ha az eredeti munkadarab bizonyos részeit meghagyva (pofa, rögzítési furatok, homlok felületek), szilárdságtani követelményeit beállítva, generatívan áttervezzük. A terv elkészülte után a fájlt átküldtük FreeDee Kft.-nek, akik meglepő gyorsasággal jeleztek vissza, hogy a DMLS technológiával nyomtatott munkadarab elkészült és átvehető.

CAD Modellezés és 3D Nyomtatás

A projekt során elvégzett mérések és kísérletek eredményeit, illetve a munka során szerzett rengeteg tapasztalatot hamarosan szakmai cikk formájában közölni fogjuk, ezért érdemes a közeljövőben is rendszeresen felkeresni honlapunkat, illetve lájkolni Facebook és Linkedin oldalainkat, ha még nem tetted meg.

!!!