fbpx
NX

Simcenter 3D (NX CAE)

Digitális szimuláció leghatékonyabb eszköze

 Világszerte egyre több cég lát lehetőséget a digitális szimuláció eszközeiben, mivel olyan évtizedek óta használt és bizonyított megoldást kínál, amelynek segítségével már a termék életciklusának kezdeti szakaszán képet kaphatnak a használat során lejátszódó folyamatokról. Végeselem rendszerek használatával lehetővé válik a termékek előzetes ellenőrzése, megszűnik a felesleges prototípusgyártás és ezzel egy időben javul a minőség, csökkennek a költségek.

CAE

Integrált CAE megoldás minden szimulációs feladathoz

Napjainkban a vállalatok fel akarják gyorsítani az innovációt, ezért szimulációkat alkalmaznak a különböző tervalternatívák kiértékelésére, viselkedési kísérletek végrehajtására és a termék működésébe történő bepillantáshoz. Sok vállalat azonban még mindig nem realizálta a szimulációs beruházások által nyújtott lehetőségeket, mivel a szimuláció egyelőre még sok helyen nem tartozik bele a szigorúan vett termékfejlesztési folyamatba.
Az NX minden részletre kiterjedő digitális szimulációs eszközei lehetővé teszik a szimuláció korai integrálását a termékfejlesztési folyamatba, így több tervezési opció vizsgálatára nyílik lehetőség és jobb döntések hozhatók.


Simcenter 3D

Egy új digitális modell egyik legfontosabb tényezője, hogy a valós környezettel való viszonya is vizsgálható legyen. Ezt a szimuláción keresztül tehetjük meg. A Siemens PLM az NX-en alapuló szimuláció környezetet alakított ki, amely ezentúl a Simcenter 3D nevet viseli és mint önálló termék is elérhető. Ez egy olyan nyitott platform, amelyben a Siemens PLM összes szimulációs lehetősége elérhető, az egyszerű szilárdsági analízistől a multi-fizikai modellezésen át az akusztikai vizsgálatokig, minden szimulációs területen.

Simcenter analízis típusai

Simcenter analízis típusai

Az NX11 a szimulációs modell alapját adó hálókészítésben az automatizált, de a legjobb minőséget adó hálók generálásával nyújt segítséget. Most mát lehetőség van tetra és hexa elemek teljes kombinálására a szükséges modell részeken, vagy mint átmeneti háló generáláskor.

simcent history

A Simcenter 3D mostantól pontosabb modellezési lehetőséget ad a járművek abroncsainak és az út kapcsolatának modellezésére, elősegítve ezzel a jobb modellek felépítését. Ezt a vizsgálatot lehet kombinálni azzal, hogy lehetőség van a mozgás analízis során rugalmas testek használatára is, így nem csak a mechanika terhelések, de rezgések figyelembe vétele is pontosabb lesz.
A megmunkálás tervezések során pl. az additív megmunkálás tervezésénél is fontos tényező az egyes műveletek során keletkező belső feszültségek számításának lehetősége, amely a Simcenter 3D használatával szintén lehetséges.


NX szimulációs környezete (Simcenter)

!!!