fbpx
NX

Vizuális információ igény

Az NX HD3D technológiája intuitív vizuális környezetet hoz létre, amely segíti a termékfejlesztő csapatokat a PLM információk egyszerűbb kezelésében, valamint jelentősen elősegíti a termékkel kapcsolatos döntések meghozatalát.

NX HD3D – Vizuális információ igény

A globalizáció és a fokozódó szabályozási környezet, a gyártott termékek egyre növekvő bonyolultságával társul, amely világszerte összetett termékfejlesztési folyamatot eredményez a vállaltoknál. A termékfejlesztés során döntések százait kell meghozni, amelyek olyan információkra épülnek, amik számos formában, és különböző helyeken állnak rendelkezésre, és általában különböző forgalmazóktól származó szoftverekkel lettek létrehozva. A döntések meghozatalának sebessége és pontossága nagymértékben befolyásolja a vállalat sikerét.

hd3d

Vizuális jelentéskészítés a HD3D alkalmazásban, amely képes a komponensek állapotának különböző színekkel történő azonosítására. A képen a színek az egyes komponensek kényszerezési állapotára utalnak. A HD3D bevezetése az része a Siemens azon törekvésének, hogy létrehozzon egy új paradigmát a vizuális elemzések területén. A HD3D egy olyan részletes vizuális környezet, amely lehetővé teszi a PLM adatok virtuális kezelését.

Ez a környezet az NX és a Teamcenter szoftverek közös környezete, amely része a Siemens PLM Software piacvezető digitális életciklus kezelő portfóliójának, melyek nyitott architektúrája lehetővé teszi a számos más CAD rendszerrel történő integrációt is. A HD3D még hatékonyabbá teszi az NX és Teamcenter szoftvereket az információk vizuális közvetítésében. Ezek olyan információk, amelyeket a vállalatoknak meg kell érteniük, ezek alapján hozzák meg döntéseiket a napjainkban globálisan szétosztott és heterogén termékfejlesztési környezetben. A HD3D egy egyszerű és intuitív módját kínálja a termék információk begyűjtésének, összehasonlításának és megjelenítésének, amely közvetlenül alkalmazható a kritikus döntések meghozatala során. A HD3D NX-be történő bevezetésével a felhasználóknak lehetőségük nyílik vizuális lekérdezések készítésére, vagy a terméktervek kiértékelésére, amely folyamatok lekövethetők Teamcenterben, vagy NX-ben bármilyen típusú adat alapján, mint például a kibocsájtási állapot, a tömeg küszöbértékek, az anyagtípus, vagy éppen a szállítási állapot, stb.

HD3D az autóiparban

Például, egy NX-es felhasználó le tud futtatni egy jelentést, amelyben olyan alkatrészeket keres, amelyek éppen fejlesztés alatt állnak és ütemezettként, vagy későként vannak regisztrálva. A termék egy 3D-s NX modelljén vizuálisan megjelenik minden olyan alkatrész, amely több mint egy hetet késik és problémát jelenthet. A monitoron interaktív címkék jelennek meg, melyek tartalmazzák a részletes információkat. Ez a vizuális visszajelzés és az interaktív munkakörnyezet az általában több ezer alkatrészből álló termékek esetében száműzi az írott darabjegyzékek, és állapot jelentések átolvasását, és segíti a létező problémák helyének kiszűrését, valamint a teendők kidolgozását.

A PLM adatokon alapuló vizuális elemző funkción felül a HD3D beépítésre került az NX Check-Mate alkalmazásba is. A Check-Mate egy szabványokon alapuló ellenőrző alkalmazás, amely biztosítja a megegyezést a tervezési feltételekkel, a CAD modell struktúrájával, a vállalati- illetve ipari szabványok betartása mellett. A Check-Mate alkalmazásban lévő új, elemzésekre és jelentési feladatok megoldására szolgáló vizuális felhasználói felülettel a HD3D elősegíti az eszközök érvényesítését. A fenti példához hasonlóan, az új környezet támogatja a döntéshozatalt azáltal, hogy lehetőséget nyújt a Check-Mate eredmények intuitív, vizuális megjelenítésére, valamint a problémák kiértékelésére, elősegítve ezzel a terméktervek jóváhagyását.HD3D

!!!