fbpx
NX

NX PowerPack 2.0

graphIT által fejlesztett hasznos funkciók az NX tervezőrendszer használatához – kérje még ma a tesztverziót!

A graphIT Kft több, mint 25 éve támogatja az NX felhasználókat Magyarországon. Ennek a 25 évnek a tapasztalata ösztönzött minket arra, hogy visszajelzéseket gyűjtsünk felhasználóinktól azokról az NX funkciókról, melyek nehezen használhatók, vagy teljességében hiányoznak az alkalmazásból.

Általában specializált okokból szabjuk testre alkalmazásainkat, de ez esetben kivételt tettünk, és létrehoztunk egy olyan általános hatékonyság növelő kiegészítőt, mely az eddigi leghasznosabb és legértékesebb eszközöket kínálja.

Az NX PowerPack első kész verzióját egy korábbi graphIT PLM Felhasználói konferencián mutatták be kollégáink, ahol azonnal nagy érdeklődés övezte a szoftver kiegészítőt. A kiegészítő fejlesztéséért és értékesítéséért a graphIT Kft. felel, így amennyiben érdekli a kiegészítő, az oldal alján lévő űrlap kitöltésével igényelhet egy 6 hónapos próbalicencet, kipróbálás céljából.

A főbb NX PowerPack 2.0 funkcióiról videókat talál az NX YouTube oldalunkon.


Kiemelt eszközök

boxHatároló doboz/test: Ez az eszköz arra használható, hogy meghatározzuk és kiszámítsuk egy alkatrész határoló dobozát, azután, hogy kiválasztottunk egy felületet az adott alkatrészen. Ez az eszköz eddig is elérhető volt az NX alkalmazásban, azonban a használatához a felhasználónak olyan csomaggal kellett rendelkeznie, mely tartalmazza az eszközt. Ezen eszköz segítségével hozzárendelhetünk anyagokat is a határoló testhez, továbbá kiszámíthatjuk annak a súlyát. Az eszköz minden paramétert attribútumokba ír, melyeket később felhasználhatunk az alkatrészlistákban.

server_componentsKomponensek létrehozása: A felhasználók általában kiterített formában jutnak hozzá az alkatrészekhez, melyek nem komponenseket, hanem testeket tartalmaznak. Ezzel az eszközzel a testek komponensekké konvertálhatók, illetve az eszköz által átkonvertált komponensekhez névszabályokat is hozzárendelhet.

attributes_displayAlkatrész attribútumok szerkesztése: Az alkatrész listák létrehozásához általában alkatrész attribútumokat használunk. Ezen attribútumok hozzárendelése egy viszonylag hosszú és bonyolult feladat, még az NX legújabb verziójának a tömeges szerkesztési módjában is, mivel nincsen folyamatos, élő alkatrész vizualizáció. Ezzel az eszközzel kiválaszthat egy alkatrészt a 3D-s térből, vagy a szerelés navigátorból, majd szerkesztheti annak attribútumait. Előre megadhatja a szerkeszteni kívánt attribútumokat, és elrejtheti a szerkesztés szempontjából irreleváns alkatrészeket, ezzel megegyszerűsítve a szerkesztési folyamatot. Az eszköz támogatja a Teamcenter környezetet is.

compressPack and Go: A felhasználók általában szerelésekkel és rajzokkal dolgoznak. Ez az eszköz automatikusan összegyűjti az összes kapcsolódó alkatrészt és rajzot egy kiválasztott szereléshez/alszereléshez. Normális esetben ez a feladat egy hosszú és bonyolult feladat, de ez az eszköz egy gombnyomásra elvégzi mindezt. Az NX alapértelmezetten tartalmaz hasonló eszközöket, ám van ezen eszköz és a szoftverben találhatók között egy alapvető különbség: ez az eszköz lehetőséget biztosít arra, hogy névszabály, vagy alkatrészcsalád alapján keressük meg és állítsuk össze egy alkatrészcsalád tagjait, melyek köztudottan komplikált feladatok.

arrow_refreshHáttérfolyamatok mentéskor: Létrehozhat alapvető attribútumokat a háttérben is – például alkatrészfájl elérési útvonalakat, alkatrésznév attribútumokat, vagy dátumozásokat – ezen eszköz segítségével. Ez az eszköz egy olyan funkciót tesz elérhetővé, melynek az engedélyezésével a rendszer mentéskor létrehoz minden rajzról egy PDF fájlt, teljesen automatikus módon.


További eszközök a kiegészítőben

smartart_change_color_galleryAlkatrész színezés: Alkalmazzon előre megadott, elnevezett színeket alkatrészén, és adja meg a CAM stratégiákat

Lista pontok: Nevezze el és exportálja a pontjait, mérési célokra

change_passwordJelszó beállítása alkatrészhez: Jelszavak segítségével meghatározhatja az egyes felhasználók hozzáférését az alkatrészeihez

Cső középvonal: Tekintse meg és szerkessze át még egy teljesen zárt b-felület hátsó középvonalát is

define_nameAlkatrész átnevezése: Nevezze át alkatrészét egy szerelési környezetben anélkül, hogy ezzel befolyásolná a szülő szereléseket, ugyanakkor fenntartva a meglévő kényszereket

Mind egyben: Terítse ki teljes szereléseit testekké

layer_grid2D rács: Adjon meg rácsvonalakat, ahogyan azt az autóipari rajzoknál szokás

Művelet átnevezése: CAM műveletek tömeges átnevezésére alkalmazható eszköz, mely támogatja a névszabályokat is műveletek hozzáadása, cseréje, illetve automatikus számozása esetén

table_gear

Tűréstábla: A tolerancia/tűrés értékek osztályokként történő alkalmazásával ez az eszköz összegyűjti az összes megadott tűrést egy rajzon belül, majd létrehoz belőlük egy táblázatot


powerpackA kiegészítő által nyújtott legfőbb előnyök

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük lépjen kapcsolatba kollégáinkkal:


!!!