fbpx
NX

NX CAM

Többtengelyes marás, fúrás, esztergálás, huzalszikra

“Évek óta a Siemens vezeti a CAM piaci eladásokat”- így kezdte elemzését az NX bemutatását végző független cég a CIMdata.

A pozíció megtartása évről évre hatalmas feladatot ad a szoftverfejlesztőnek, mivel a CAM piac nagyon gyorsan fejlődik, újabb és újabb technológiák jelennek meg. Az NX a hagyományoknak megfelelően rengeteg újdonságot tartalmaz, legyen az 5 tengelyes marás, maradékanyag eltávolítás, vagy gyorsmarási stratégia.

Az NX népszerűségét a CAM funkcionalitáson túl az integráltsága adja, mivel bármely modellben történő módosítás esetén nincs szükség az összes szerszámpálya újbóli létrehozására, ezt egy modell frissítéssel azonnal megtehetjük. További előny, hogy egy rendszeren belül tudunk modellezni, szerszámpályákat létrehozni és szimulálni, valamint kezelni az adatokat.

Az NX megmunkáló csomagjai nem csak integráltan, hanem önálló CAM szoftverként is megállják a helyüket, tökéletes megoldás minden közép- és felsőkategóriás CAD rendszer kiegészítéseként is. Minden NX CAM szoftvercsomag tartalmazza a Szinkronmodellezési technológiát, így minden importált modellen tudunk módosításokat végezni, nincs szükség CAD licenszre.

Az NX megmunkáló moduljai integrált részét képezik a szoftvernek. A CNC szerszámpályák automatikus tervezését közvetlenül a 3D-s NX modelleken végezheti a felhasználó. Az NX CAM moduljai alkalmasak a mintagyártásra, szikraforgácsoláshoz szükséges elektródák elkészítésére, illetve többtengelyes megmunkálási műveletek támogatására is. A megfelelő modulokkal megmunkáló-központokat és marógépeket is programozhatunk.


Az NX CAM előnye, hogy


Milyen CAM modulokat tartalmaz?

CAM Pro megmunkálás


Milyen szerszámgépekhez van illesztése? (posztprocesszor)

Az NX CAM a következő táblázatban összefoglalt műveleteket és funkciókat tartalmazza.

Támogatott szerszámgépek és vezérlések a teljesség igénye nélkül:

Solid Edge CAM Pro posztprocesszor és szerszámgép szimulációs csomagok

NX CAM posztprocesszor és szerszámgép szimulációs csomagok

Mit jelentenek a csomagok?

Az opciókhoz keressenek minket!


Melyek azok a területek, amelyek használhatók még a NX CAM-ben?

A Siemens mindig követi az iparági trendeket vagy saját maga hozza létre az új technológiákat. Ezek a technológiák megjelennek a CAM rendszereiben is, mint a

gyorsmarás, komplex megmunkáló központok, FBM, szerszámgép szimuláció, additív gyártás, robotos megmunkálás


Hogyan tudom megtanulni?

Az NX CAM  ingyenesen kipróbálható és teljes funkcionalitásában tesztelhető, valamint ehhez magyar nyelvű oktató leckéket is biztosítunk.


 Ha kérdése van, keressen minket az elérhetőségeinken!

mystat

!!!