fbpx
NX

NX Shape Studio – Ipari termék- és formatervezés, haladó felületmodellezés, valósághű megjelenítés

Az NX integrált ipari formatervező környezetet is tartalmaz, a NX Shape Studio megoldást.

A Shape Studio használata akkor válik szükségesé, amikor a precíz mérnöki pontossággal meghatározott formák mellett létre kell hozni esztétikailag is tökéletes felületeket. A Shape Studio másik szolgáltatása a professzionális, valósághű megjelenítési eszközök palettája, így még mielőtt bármilyen fizikai prototípusunk is lenne a kész termékről már tökéletes képet kaphatunk annak a majdani valóságban létrejövő képéről.

NX felületmodellezés

A termék- és a formatervezés elkülönítése jelentős versenyelőnyt jelent a gyártók számára. A forma, a kényelem és a funkció egyformán fontosak, mivel ezek határozzák a fogyasztók véleményét a termékről. Az NX ezt az összetettséget célozza meg az ipari termék- és formatervezési eszközkészletével, amelyet a tervezők a koncepció gyors meghatározására alkalmazhatnak, és a későbbiekben ezeket az ötleteket alakítják egészen a piacra kerülési folyamat koncepciójának kialakításáig.

NX szabad formájú felületek

Az NX lehetővé teszi, hogy az ipari formatervező mérnökök egyetlen környezetben alkothassák meg  terveiket, felületi- és folytonossági analíziseket, és fejlett rendereléseket végezhessenek, és a kiértékelhessék a koncepciót.

Az NX szabadságot ad a tervezők számára koncepciójuk fejlesztése során a legmegfelelőbb modellezési módok alkalmazásával, beleértve a standard parametrikus és a szabadformájú technikákat. Az NX tartalmaz minden olyan eszközt, amelyre a tervezőknek szüksége lehet  a forma és a stílus kialakítása során. Az NX görbealapú tervezési funkciói lehetővé teszik a szabadformájú felületek egyszerű kialakítását splájnok és vázlatok segítségével.

formatervezés

Az NX magas szintű felületmodellezési eszközeivel a mérnökök különböző felülettípusokat hozhatnak létre, valamint egyetlen munkafolyamatban kombinálhatják a görbe alapú felületmodellezést, a póluspont szerkesztéseket és az átvezetett felületek létrehozását, amely lehetővé teszi az aktuális feladathoz legmegfelelőbb modellező eszköz kiválasztását. Az NX ezeken felül lehetővé teszi a tervezők számára a formák valós időben történő manipulációját.

formatervezés

Az NX intelligens modellező és vizualizációs eszközei segítik a tervezőket a terveik gyors finomításában különböző színek, anyagok, mintázatok és megvilágítás hozzárendelhetőségével. Az NX valós idejű árnyékolási tulajdonsága lehetővé teszi a mérnökök számára a valósághű képek gyors létrehozását– míg az NX virtuális prototípusgyártása jól használható a koncepció gyors kiértékelésére és az ismétlődő tervezési finomítások elvégzésére.

formatervezés

NX Realize Shape

!!!