NX

NX CAM

Többtengelyes marás, fúrás, esztergálás, huzalszikra

“Évek óta a Siemens vezeti a CAM piaci eladásokat”- így kezdte elemzését az NX bemutatását végző független cég a CIMdata.

A pozíció megtartása évről évre hatalmas feladatot ad a szoftverfejlesztőnek, mivel a CAM piac nagyon gyorsan fejlődik, újabb és újabb technológiák jelennek meg. Az NX a hagyományoknak megfelelően rengeteg újdonságot tartalmaz, legyen az 5 tengelyes marás, maradékanyag eltávolítás, vagy gyorsmarási stratégia.

cam1Az NX népszerűségét a CAM funkcionalitáson túl az integráltsága adja, mivel bármely modellben történő módosítás esetén nincs szükség az összes szerszámpálya újbóli létrehozására, ezt egy modell frissítéssel azonnal megtehetjük. További előny, hogy egy rendszeren belül tudunk modellezni, szerszámpályákat létrehozni és szimulálni, valamint kezelni az adatokat.

Az NX megmunkáló csomagjai nem csak integráltan, hanem önálló CAM szoftverként is megállják a helyüket, tökéletes megoldás minden közép- és felsőkategóriás CAD rendszer kiegészítéseként is. Minden NX CAM szoftvercsomag tartalmazza a Szinkronmodellezési technológiát, így minden importált modellen tudunk módosításokat végezni, nincs szükség CAD licenszre.

Az NX megmunkáló moduljai integrált részét képezik a szoftvernek. A CNC szerszámpályák automatikus tervezését közvetlenül a 3D-s NX modelleken végezheti a felhasználó. Az NX CAM moduljai alkalmasak a mintagyártásra, szikraforgácsoláshoz szükséges elektródák elkészítésére, illetve többtengelyes megmunkálási műveletek támogatására is. A megfelelő modulokkal megmunkáló-központokat és marógépeket is programozhatunk.


Szerszámgép szimuláció az NX-ben

mystat