fbpx
Hírek

Megmunkálás tervezés Solid Edge-ben

2020. április 15. Kategóriák: NX, Solid Edge Címkék: CAM Pro, integrált, legújabb technológiák, moduláris, NX CAM, PMI, powered by NX, Solid Edge CAM Pro, szinkronmodellezés

Solid Edge CAM Pro

A Solid Edge CAM Pro a gyártás kulcsfontosságú területeire nyújt megoldást, mint a szerszámgyártás, maró, eszterga és megmunkálóközpontok (mill-turn) programozása. Minden CAM Pro szoftvercsomag tartalmazza a Siemens termékekben egyedülálló szinkronmodellezési technológiát, valamint a posztprocesszorok készítéséhez használható Post Configurator alkalmazást. Az előre konfigurált iparági tapasztalatokat ötvöző sablonokkal a szoftver révén a felhasználók gyorsabban és könnyebben lehetnek produktívabbak.

Solid Edge CAM Pro lifestyle

A Solid Edge CAM Pro segíti a felhasználókat a korszerű megmunkálógépekben rejlő lehetőségek kihasználásában, az optimális megmunkálási mód megtalálásában. Az egyedileg testreszabható felhasználói felület a megmunkálási feladatnak megfelelően alakul át, segítve a mérnököket a gyártás tervezésben, legyen az többtengelyes (2,5 – 5) megmunkálás. Az új felhasználók számára magyar nyelvű oktatóleckék mutatják be a jellemző munkafolyamatokat, ezzel is csökkentve a betanulási időt.

A graphIT Kft csapata mindenkit vár 2020. április 29-én szerdán 10 órakor a virtuális térbe, ahol egy webinár során a Solid Edge CAM Pro kerül bemutatásra:
http://graphit.hu/nx/webinarok

Nézzük röviden, milyen előnyökkel jár a Solid Edge CAM Pro használata?


Integrált

A Solid Edge-hez jelenleg is kapcsolhatók egyedi CAM rendszerek interfész segítségével, de olyan, amely integrálva van és a Siemens saját CAM rendszere, az csak egy van, a Solid Edge CAM Pro. Az integráció szoros, mivel a CAD részben létrehozzuk a 3D-s modellt, majd ennek megmunkálásához nem kell kilépnünk és indítani egy másik alkalmazást, hanem a felhasználói felületen lévő CAM Pro alkalmazás ikonra kattintva rögtön a saját megmunkálási környezetbe léphetünk. Itt gyorsan és hatékonyan hozhatjuk létre a szerszámpályákat az előre definiált sablonokat használva, fúrást, marást több tengelyben, vagy akár esztergálási műveleteket is. Ha menet közben a 3D-s modellünk megváltozik, ezek a változások automatikusan átkerülnek a CAM Pro környezetbe, így biztosítva azt, hogy mindig az utolsó változatról készítsünk a frissítés után NC programot.


Moduláris

Jelenleg több, mint 20 szakmodul érhető el a CAM Pro-ban. Könnyedén konfigurálhatunk csak maráshoz (2.5; 3; 4-5 tengelyes) szoftvercsomagot, akár önálló eszterga vagy huzalszikra csomagot is. A CAM Pro felépítése lehetőséget biztosít arra, hogy bármilyen alkalmazást saját elképzelésünk szerint össze tudjunk állítani, később ez szabadon bővíthető is.


Legújabb technológiák

Az alap többtengelyes megmunkálásokon kívül a Siemens által támogatott legújabb technológiák is elérhetők a CAM Pro-ban, mint a legújabb térfogateltávolító és gyorsmarási technológiák, az alakelem alapú megmunkálások, a többfunkciós gépek támogatása és programozása (mill-turn), valamint a szerszámgépek gépszimulációja.
Egy érdekes tény, hogy a CAM piacon a Siemens-en kívül nem sok gyártó támogatja azt, hogy a többtengelyes megmunkálások szerszámgép szimulációja NC kód alapján történjen. Ez biztosítja azt a felhasználóknak, hogy a virtuális környezetben végzett szimuláció NC kód alapján ugyanazon mozgásokat és esetleges ütközéseket fogja mutatni, mint amely a szerszámgépen való NC kód használatakor következne be.

Solid Edge CAM Pro powered by NX


Szinkronmodellezés

A CAM Pro nem csak integráltan, hanem önálló CAM rendszerként is megállja helyét, bármely CAD rendszerhez interfészei segítségével kapcsolódni tud, így a Siemens CAM technológia mindenki számára elérhető. Ennek erősítéséhez a CAM Pro tartalmazza a szinkronmodellezési technológiát is, így CAD rendszer nélkül is elő tudjuk készíteni a megmunkáláshoz 3D-s modelljeinket. Ez valóságban azt jelenti, hogy CAD rendszer nélkül tudunk 3D-s modell módosításokat végezni, le tudunk törölni vagy befedni furatokat, lekerekítéseket módosíthatunk, vagy akár nem szükséges alakelemeket törölhetünk le.


Magyar felhasználói felület és gyakorló példák

A Solid Edge-hez hasonlóan a CAM Pro is magyar nyelvű felhasználói felülettel használható, valamint a betanuláshoz segítséget nyújtó oktatási anyagok is magyarul érhetők el.

Magyar felhasználói felület és gyakorló példák

Magyar felhasználói felület és gyakorló példák


PMI – megmunkálási információk

A Solid Edge-ben a 3D-s modellekhez kapcsolt megmunkálási információkat (Product Manufacturing information) könnyedén használhatjuk a CAM Pro-ban is, segítségével megmunkálási műveletek hozhatunk automatikusan létre.


Powered by NX

Sokan nem tudják, de a motor, amely a háttérben dolgozik és számolja a szerszámpályákat, a szimulációkat, vagy akár a posztprocesszor segítségével az NC kódokat, az nem más, mint a Siemens csúcskategóriás megoldása, az NX CAM.

Solid Edge CAM Pro powered by NX CAM

Solid Edge CAM Pro powered by NX CAM


Posztprocesszorok

A Solid Edge CAM Pro posztprocesszorai könnyedén testreszabhatók a Siemens által erre a célra fejlesztett Post Configurátor segítségével. Az elérhető posztprocesszor sablonok lehetőséget biztosítanak arra (pl. Sinumerik, Heidenhain, Fanuc, Mazatrol, Okuma, Haas, Agie, Matsuura, MillPlus), hogy akár önállóan is létre tudjunk hozni illesztést a CAM Pro és a szerszámgépünk között, valamint a szerszámgép szimulációt beállítsuk, ha a 3D-s gépmodellünk rendelkezésre áll.

Ha erre éppen nincsen szabad kapacitásuk, kérjen segítséget tőlünk. A graphIT Kft. több tíz éves szakmai tapasztalata garanciát biztosít arra, hogy ezt az illesztést gyorsan és hibátlanul megcsináljuk, teszteljük éles környezetben. Szolgáltatásainkról a CAM Pro bookletben kapnak bővebb információt, kérje tőlünk!
Nem csak a 3 tengelyes szerszámgépekhez tudunk posztprocesszort készíteni, hanem bármilyen komplex, soktengelyes megmunkáló központhoz is, legyen abban hajtott szerszám, y tengelyes megmunkálás, ellenorsó vagy szinkronizáció kezelés.

A graphIT Kft posztprocesszor és szerszámgép szimulációs csomagjai

A graphIT Kft posztprocesszor és szerszámgép szimulációs csomagjai


Bővebben a Solid Edge CAM Pro-ról

Solid Edge CAM Pro tanfolyamok


A Solid Edge CAM Pro bemutatása rövid videókon:

  1. Integráció

2. Megmunkálás előkészítés – szinkronmodellezési technológia

3. Oktatóleckék magyarul

4. Marás szerszámgép szimulációval

5. Szimultán 5 tengelyes marás szerszámgép szimulációval

!!!