fbpx
TECNOMATIX

Gyár, gyártósor automatizálási rendszerének virtuális beüzemelése

Plant Simulation – gyártósor szimuláció

A Tecnomatix® Plant Simulation virtuális üzembe helyezési megoldások lehetővé teszik az automatizálás rendszerek logikáinak, valamint a PLC kódok hibakeresését, tesztelését még mielőtt valós rendszerekbe töltjük le őket. Az automatizálási rendszerek szimulálásával és virtuális validálásával megerősítheti, hogy azok a várt módon működnek, ezáltal jelentősen csökkentve a beüzemelési költségeket és elindulási időket.

A gyár vagy gyártósor digitális ikerpárját felépítve a Plant Simulation-ben összekapcsolhatjuk azt akár valós (hardver) PLC-vel vagy virtuális (szoftver) PLC-vel.
Az adatkapcsolat a Plant Simulation-ben létrehozható közvetlen Siemens S7 PLCSIM-Advanced csatornán keresztül vagy létrehozható szabványos OPC-DA csatornán keresztül bármilyen PLC rendszerrel. A felépített virtuális modell működtetését, vezérlését így a PLC logika tudja biztosítani. A gyártósorral kapcsolatos állapot információkat a modellben elhelyezett szenzorokról kapja vissza a PLC.

Process Simulate – Robot és automatizálás szimuláció

A Tecnomatix® – szoftver robotikai és automatizálás szimulációs megoldásaival hatékonyan tervezhetők, szimulálhatók és offline programozhatók a 3D robotmunkák. Ezek a szoftverek többféle robotszimulációval és munkaállomás-fejlesztéssel foglalkoznak, az egy robotos állomásoktól a teljes gyártósorokig és zónákig.

A Tecnomatix® Process Simulate a robot szimulációs lehetőségein túl képes a robot cellában működő egyéb rendszerek, pl. alkatrész befogó mechanikák teljes 3D-s szimulációjára, valamint az azt vezérlő PLC-s kommunikációra is. A Process Simulate a robot szimuláción felül a teljes PLC vezérlés szimulációjára is alkalmas.

Az alábbi videóban egy Process Simulate demó tekinthető meg:

!!!