fbpx
SOLID EDGE

Újdonságok a Solid Edge 2022-ben

Az Ön vállalkozásának növekedésére tervezve

A Solid Edge felhasználókkal együttműködve több, mint 500 fejlesztést kapott a Solid Edge 2022, amely  támogatja a modern termékfejlesztési folyamatokat, lehetővé téve, hogy többet hozzon ki az erőforrásaiból, és az új munkamódszerekhez is hozzájárul.


“A Solid Edge 2022 szuper! Tele van fejlesztésekkel és új funkciókkal, amelyek gyorsabbá és könnyebbé teszik a mindennapi munkát. A Siemens továbbra is meghallgatja a kéréseinket és mindig forradalmasítja szoftvereit.” – Michel Corriveau , veterán Solid Edge felhasználó

Kipróbálnád az új Solid Edge verziót?

Semmi akadálya!

Új tervezési iterációk egyetlen gombnyomással

Solid Edge 2022 Design Automation

Solid Edge 2022 Design Automation

Automatikusan generálhat új terveket a meghatározott paraméterek és szabályok alapján a beágyazott Solid Edge® Design Configurator szoftverrel. A Solid Edge Design Configurator egy tervautomatizálási alkalmazás, amely szabályalapú automatizálással egészíti ki a felhasználó megszokott mechanikai tervezési környezetét Solid Edge-ben. Mivel teljesen be van ágyazva a Solid Edge-be, lehetővé teszi a termékek gyors testreszabását a tervezési paraméterek és szabályok alapján. A szabályalapú automatizálás növelheti a termelékenységet és a tervezés sebességét.

Zökkenőmentesen integrálhatja más CAD rendszerekben készült terveit

Solid Edge 2022 Cad Direct

Solid Edge 2022 Cad Direct

A CAD Direct, egy új beépített 3D tervezési képesség, ami javítja a termelékenységet, ha népszerű CAD rendszerekből származó geometriákkal dolgozik. Beilleszthet fájlokat közvetlenül a Solid Edge szerelőkörnyezetébe anélkül, hogy külön lefordítaná a fájlt, az asszociativitás megőrzése mellett. Az adatok a 3D-s tervezési összeállításfájlban tárolódnak, megakadályozva az adatok duplikálódását, és lehetővé téve a beillesztett geometria felhasználását a későbbi tervezési munkákhoz.

Tapasztalja meg a 2.5 tengelyes marást – mostantól a Solid Edge mechanikai tervezés is tartalmazza

Solid Edge 2022 marás

Solid Edge 2022 marás

A Solid Edge Classic, Foundation és Premium mostantól teljes mértékben tartalmazza a funkcionális 2.5 tengelyes marás lehetőségét, azon felhasználók számára, akik szoftverkövetéssel rendelkeznek. Teljesen integrálva a Solid Edge-el, a Solid Edge CAM Pro 2.5 Axis lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljes asszociativitást tartsanak fenn a tervezési adatokkal, miközben automatizált szerszámpályákat és az optimalizált megmunkáláshoz szükséges vizualizációkat hoznak létre.

Együttműködés a kollégákkal, a partnerekkel és az ügyfelekkel

Solid Edge 2022 Teamcenter Share

Solid Edge 2022 Teamcenter Share

Az Xcelerator Share, a következő generációs, felhőalapú együttműködési megoldás a Siemens Digital Industries Software-től, amely tervezés-központú eszközöket, például 3D és 2D CAD nézegetőt és szerkesztőt, kiterjesztett valóságot (AR), virtuális prototípus készítést, biztonságos projektalapú megosztást és még sok mást kínál. Dolgozzon bárhonnan – otthonról, irodából vagy útközben – a böngészőalapú hozzáféréssel. Nem szükséges további informatikai (IT) infrastruktúra.

Tervek vizualizálása valós kontextusban – Színes pontfelhők

Solid Edge 2022 Pontfelhők

Solid Edge 2022 Pontfelhők

A színes pontfelhő vizualizáció biztosítja az összeállítások számára az új tervezőberendezések bármilyen környezetben történő elhelyezéséhez szükséges magabiztosságot, ami különösen hasznos a gyárak vagy üzemek utólagos berendezésekor. A Solid Edge szerelés környezetében található méretezés és megjelenítési eszközeivel a berendezéseket a pontfelhők összefüggésében pozícionálhatjuk és tervezhetjük.

A b-rep és a hálógeometriák kihasználása ugyanabban a modellben konverziók nélkül

Solid Edge 2022 hibrid modellképesség

Solid Edge 2022 hibrid modellképesség

Az egyedülálló hibrid modellképességek lehetővé teszik, hogy a b-rep és a hálógeometriák együttesen létezzenek ugyanabban a modellben a későbbi összeszereléshez, ezzel felgyorsítva a munkafolyamatokat és még inkább felgyorsítva a hálós modellek létrehozását. Azzal, hogy sem a háló- vagy a b-rep geometriát nem kell konvertálni ahhoz, hogy együtt tudjanak működni, rengeteg fejlesztési időt spórolunk meg.

Ne hagyja, hogy a komplex összeszerelések lelassítsák

Multibody szerelésmód

Solid Edge 2022 Multibody szerelés mód

A Solid Edge a játék csúcsára juttatja Önt!
Nagyobb teljesítménynövekedés a nagyméretű összeszerelések modellezésében, immár harmadik éve. A gyors összeszerelés megnyitása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy betekintő módba lépjenek, így csökkentve a betöltött adatok mennyiségét. A multi-body szerelés mód egy új környezet a belső alkatrészek modellezésére egy szerelésfájlon belül. Az új komponens kereső a szerelési alkatrészek intuitív keresését teszi lehetővé az automatikus kiegészítésű szuggesztív szűrőkkel.

Találja fel újra a kereket, csak könnyedén

Solid Edge 2022 - Sugár módosító parancs

Solid Edge 2022 Sugár módosító parancs

A Solid Edge bevezet az iparágban egyedülálló funkciót, a sugár módosító parancsot, amely lehetővé teszi a összes kör sugarának könnyed szerkesztését az alkatrészmodellekben. Ezzel lehetővé teszi, hogy a meglévő kör alakú geometriák átmérőjét  egyidejűleg szerkessze. A szinkron technológián alapuló képesség lehetővé teszi, hogy a szatelit felületek sugárirányban mozogjanak a tervezési művelet közben. A mintafelületek automatikusan megtalálhatók és szerkeszthetők. A minta alakelemek vezető méretei vezetetté válnak a sugár művelet során, majd annak végeztével újra vezető méretekké változnak.

A szimuláció sebességének felgyorsítása a hidrosztatikus nyomásterhelési modullal

Solid Edge 2022 Hidrosztatikus nyomásterhelési modul

Solid Edge 2022 Hidrosztatikus nyomásterhelési modul

Az új automatizált hálógenerálási folyamatok a Solid Edge Simulation-ben biztosítja a kiváló minőségű háló létrehozását minimális erőfeszítéssel, paraméterek nélküli hálószabályozással. A Solid Edge Simulation-ben a megjelenítési teljesítmény mostantól akár 10x gyorsabb, mint korábban és optimalizálja az eredményadatok betöltési idejét. A hidraulikus rendszerek teljesítménynövekedése, illetve a hatékony hidraulikus rendszer tervezés iránti igényeket az új hidrosztatikus nyomásterhelési modul elégíti ki, amelynek segítségével meghatározhatjuk a maximális és minimális nyomásértékeket melyet a folyadék kifejt egyensúlyi állapotban a nyomástartó edény falára.

Javítsa a csőrendszerek tervezésének áramlását

Solid Edge 2022 Flomaster

Solid Edge 2022 Flomaster

Bemutatkozik a Simcenter™ Flomaster™ a Solid Edge szoftverhez. Egy vezető 1D-s áramlástani (CFD) dinamikán alapuló szimulációs eszköz a folyadékáramlást biztosító közegek tervezéséhez.  Ez az új termék lehetővé teszi, hogy a felhasználók könnyedén modellezzék és elemezzék a folyadék- és hőáramlásokat a csőrendszereikben. Automatikusan kivonja a 3D geometriákat, hogy rendszerszintű modelleket hozhasson létre, ami csökkenti a szimulációs modellek elkészítéséhez szükséges időt, akár 90%-kal. A beépített automatizált parancsoknak köszönhetően a Simcenter™ Flomaster™ Solid Edge a kezdők számára is könnyen használható,  ugyanakkor a szimulációs szakértők számára is megfelelő fejlett képességekkel rendelkezik, mint például a gyors, dinamikus események és a nyomáshullámok szimulációja.

Lehetővé teszi a tervezési adatok áttekinthetőségét a dinamikus vizualizációval

Solid Edge 2022 Dinamikus vizualizáció

Solid Edge 2022 Dinamikus vizualizáció

Új beépített, testreszabott nézetek Solid Edge-hez. A dinamikus megjelenítés dinamikus módszereket biztosít az alkatrészek és komponensek megtekintéséhez, rendezéséhez. A vizuális jelentések olyan szabályokra épülnek, amelyek könnyen létrehozhatók az Excel táblázatkezelő szoftveréhez hasonló szűrőkkel az interaktív táblázatokban.


A Solid Edge 3D Design további fejlesztései közé tartoznak:

– Rögzítési illesztés hozzárendelése – Az alkatrészkörnyezetben lévő kapcsolatok előre definiálása az összeszerelési környezetben történő felhasználáshoz, ezzel lehetővé téve a felhasználók számára, hogy intelligensen összeállítsák a gyakran használt alkatrészeket, gyorsabban és kevesebb erőfeszítéssel.

– Szubdivíziós modellezés fejlesztései –  
    -Átvezetés: átvezetést hoz létre a kiválasztott kontroll geometria élek között.
    -Ofszet: Felületek mozgatása vagy megemelése a felhasználó által megadott értékekkel.
    -Alakzat görbéhez való igazítása

– Merevítő lemez – Nincs szükség többé merevítő lemezek tervezésére. Ezeket a a Solid Edge automatikusan legenerálja és bekerülnek a tervezett testek közé.

– Szerelvénycsalád (FOA)-vizuális jelzés családtag elavulásakor

– Koordinátarendszerek illesztése – Gyorsabb létrehozása a rendszereknek egyetlen kapcsolatként

– Egyenlet vezérelt görbék – További előre definiált görbék hozzáadása; dinamikus előnézetet biztosít a görbékhez, attól függően ahogy az egyenletek és a paraméterek változnak.

– Matricák – A matricák rendereléshez továbbíthatók a KeyShotba.


A 2D rajzolás és tervezés fejlesztései pluszban tartalmazzák:

– Vízjelek a vázlaton – Könnyedén kezelheti és adhat hozzá vízjeleket a rajzaihoz.

– Tulajdonságszöveg a táblázatokban

– Méretek virtuális metszetekhez

– Modell megnyitása alkatrészlistából

– Szereléscsaládok táblázata műhelyrajz környezetben

– Koordinátaméret-támogatás a 2D fordító számára, biztosítja a .dwg és .dxf fájlok importálását és exportálását

– Multicore rajznézet frissítése metszetnézetekhez és a segédnézetekhez – segít a felhasználóknak a nagyméretű rajzok gyors frissítésében, amelyek fő és származtatott rajznézeteket is tartalmaznak.


 

!!!