fbpx
SOLID EDGE

SOLID EDGE ST7, A CAD TERVEZÉS JÖVŐJE

A graphIT Kft. a 2014. május 15-16-án tartott PLM Felhasználói Konferenciáján jelentette be a Siemens legnépszerűbb számítógéppel segített tervezési (CAD) megoldásának, a Solid Edge-nek a legújabb, ST7-es verzióját. Annak ellenére, hogy ez a verzió csak pár nappal korábban jelent meg világszerte, a konferencia résztvevői már élőben láthatták a legújabb szoftverújdonságokat. Dan Staples ismertet néhány kiemelkedő újdonságot a Solid Edge ST7-es verziójából.

A Solid Edge ST7 kiemelkedő újdonságai

Alkatrészkörnyezet

Megjelentek új 3D-s testparancsok. Egy kattintással hozhatunk létre hasábot, hengert, gömböt evvel még hatékonyabb lesz a szinkronmodellezés. Ezeket a testeket könnyen konvertálhatjuk át lemezkörnyezetbe, ahol akár a mélyhúzott modellekből is készíthetünk terítéket. Mostantól a bonyolultabb modellek mérésére a 3D mérés parancs is rendelkezésünkre áll, amivel még átláthatóbb lesz a vizsgálat.

Összeállítás

Meglévő alkatrészeket, alszereléseket duplikálhatunk csupán egy referencia elemet kell megadunk, így sok időt spórolhatunk meg a sok másolás, tükrözés helyett. Nem véglegesített szereléseket rendelhetjük a Keyshot segítségével, esetleges geometria módosítások esetén, nem kell újra renderelni az összeállításunkat. Keyshotból kiexportálhatjuk HD felbontású videókat, részlet gazdag képeket melyeket elküldhetünk régi és új partnereinknek.

Műhelyrajz

Korábbi verziókban is volt lehetőség mérethálózatot átvenni a modellről, de automatikus igazítással még több időt tudnak megspórolni a felhasználók. Nagy összeállítások darabjegyzéke még átláthatóbb lett, az alkatrész előnézeti képe segítségével. BOM listából van lehetőségünk közvetlenül generálni alkatrész nézeteket is.

Renderelés

A Solid Edge ST7 új, világszínvonalú renderelési képességeit a Luxion KeyShot® technológiája biztosítja, így gyorsan és egyszerűen készíthetőek fotorealisztikus képek és animációk a modellezési környezeten belül.

Bővebben…

Solid Edge ST7

Keyshot

PowerPack Solid Edge ST7-ben is elérhető, akár angol nyelven

A graphIT Kft. a több mint egy évtizedes Solid Edge-tapasztalata és több száz felhasználójának igényei alapján az kifejlesztett Solid Edge Power Pack kiegészítője már az ST7 verzióhoz is elérhető. A PowerPack egy olyan eszközöket tartalmazó csomag a Solid Edge mellé, amely a napi munkában tovább növeli a mérnökök produktivitását. A Solid Edge Power Pack kizárólag a graphIT Kft.-nél érhető el.

Bővebben…

Magyar nyelvű Solid Edge ST7

A magyar felhasználók által széles körben használt Solid Edge ST7 3D CAD szoftver – a már megszokott módon – magyar felhasználói felülettel lesz elérhető.
A Solid Edge a szinkron technológia segítségével gyorsabb tervezési folyamatot, egyszerűbben végrehajtható módosításokat, és a tervezési adatok könnyebb újrafelhasználását teszi lehetővé. A felhasználók igényeiknek megfelelő szoftvercsomagot választhatnak, akár havi bérleti konstrukcióban is, ésszerűsítve ezzel a működési költségeiket.

 

!!!