SOLID EDGE

Solid Edge 2D/3D CAD tervező szoftver

A Siemens PLM Software által fejlesztett Solid Edge® egy nagy teljesítményű 3D-s CAD szoftver, mely lehetővé teszi, hogy a tervező/gyártó cégek javítsák innovációs folyamataikat, és így versenyelőnyhöz jussanak a költségcsökkentés révén.

A Solid Edge tartalmazza a Siemens szoftvereknél egyedülálló Szinkron Technológiát a hagyományos modellezési technológia mellett. Ez az egyedülálló tervezési eszköz 3D prototípusok létrehozására, meglévő adatok módosítására és azok kezelésére kiemelkedően alkalmas, legyen az egy önálló alkatrész vagy több ezer komponenst tartalmazó összeállítás.

Solid Edge 3D CAD tervező szoftver

Alkatrész

Lemezalkatrész

Összeállítás

Műhelyrajz

A Solid Edge a Siemens PLM Software által fejlesztett, a 3D-s szoftverek piacán standardnak mondható, piacvezető Parasolid® geometriai modellező maggal dolgozik. A Solid Edge-ben innovatív parametrikus modellező eszközök állnak a tervezők rendelkezésére a gyors alapformák létrehozásához és olyan gyakran használatos alaksajátosságok készítéséhez, mint például a furatok, lekerekítések és letörések, valamint az ezeknél komplexebb olyan geometriák kialakításához is, mint például az oldalferdeség, az átmenet vagy éppen a csavarvonal-kialakítások.
Az egyes építőelemek létrehozásánál a Solid Edge által nyújtott nyitott keresztmetszetek használata olyan egyedi lehetőséget biztosít a felhasználóknak, amivel a terveiket minden más CAD rendszernél gyorsabban tudják elkészíteni. Az előbbieknél szabadabb formákkal dolgozó formatervezők számára a Solid Edge a forradalmi Rapid Blue technológiát biztosítja, mely nagy teljesítményű, rugalmas, de mégis könnyen kezelhető és implementálható felületmodellezési eszközöket biztosít.

A beágyazott és skálázható tervadatkezelési lehetőségek teszik teljessé a Solid Edge kiváló modellezési képességeit, ügyelnek a tervezés helyességére és a tervezési munkafolyamatok kezelésére, és így megkönnyítik a felhasználók számára az egyre összetettebb terméktervezési folyamataik kézbentartását.

Előnyök:

  • Fejlett tervezési lehetőségek, amely csökkenti a piacra kerüli időt.
  • Fejlett szimulációs eszközök az optimális kivitelezésért.
  • Termelékenység növelése a magasabb felhasználói élményért.
  • Magyar nyelvű kezelő felület

Solid Edge 3D tervező szoftver

További információkat talál a Siemens Solid Edge hivatalos weboldalán (angol nyelvű)