fbpx
TECNOMATIX

FactoryCAD

2D-s és 3D-s gyártervezés

A FactoryCAD egy gyárelrendezés tervező alkalmazás, amely minden eszközt tartalmaz részletesen kidolgozott, intelligens gyármodellek készítéséhez. Vonalak, körök és körívek rajzolása helyett a FactoryCAD “gyors objektumokat” tartalmaz, amelyek alkalmasak a gyárakban előforduló elemek, erőforrások modellezésére a padlótól a függesztett szállítószalagokig, és az anyagkezelő objektumokig. Ezekkel az elemekkel összeilleszthetők a gyár elemei, anélkül, hogy a komponenseket külön meg kellene rajzolni.

Üzleti érték

Mivel a FactoryCAD gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az elrendezések elkészítését, módosítását és megjelenítését, így a tervezési gyenge pontok és problémák a tervezési folyamat korábbi fázisában felismerhetők és elkerülhetők, még a gyár felépítése előtt. Az elrendezés adatok újra felhasználhatósága lehetővé teszi több tervváltozat elkészítését, ami az elrendezés információt még értékesebbé teszi. Összességében a gyárak gyorsabb megtervezése, és a kevesebb módosítási igény hamarabb lehetővé teszi a gyárban a termelést, ami jelentős üzleti előnyt jelent.

A legfontosabb előnyök, amelyeket a FactoryCAD a felhasználóknak nyújt:

Műszaki áttekintés

A FactoryCAD kiegészíti az AutoCAD és AutoDesk Architectural Desktop lehetőségeit, és teljes körű gyártervezési megoldást nyújt a bőséges elemtár révén, amely a gyárban előforduló elemek széles tárházát biztosítja. Mindegyik objektumnak van 2D és 3D nézete is, amely biztosítja a nagy modellek hatékony kezelését. Ezek az adatok, az elrendezés többi paraméterével együtt átadhatók gyártásszimulációs eszközök számára a FactoryCAD szimulációs adatformátumában (SDX). Hasonlóan ehhez a költséginformációk is kigyűjthetők a FactoryCAD rendszerből, és költségbecslés készíthető. Olyan objektumok, amelyek nem találhatók meg a FactoryCAD elemei között, az objektum készítővel elkészíthetők, és utána ugyanúgy használhatók, mint a gyári elemek. A FactoryCAD futtatásához AutoCAD vagy AutoDesk Architectural Desktop szükséges. A FactoryCAD modellek a UGS szimulációs adatcsere formátumában (SDX) átadhatók diszkrét eseményvezérelt szimulációs programoknak.

Versenyelőny

A FactoryCAD-ben a 3D modellek gyorsabban elkészíthetők, mint a hagyományos eszközökben a 2D modellek. A gyors objektum technológiával a tárolt fájlok mérete kisebb, mint a 2D rajzoké, s így elkerülhetők a teljes gyárak modellezésekor jellemző adatméret és teljesítmény problémák. A FactoryCAD-ben a mérnökök olyan 3D modelleket tudnak készíteni, amelyek több információt tartalmaznak, mint a 2D rajzok, így a jellemző elrendezés tervezési problémák a fejlesztés korai fázisában feltárhatók. Mivel ezek az elrendezések felhasználhatók a megjelenítésre, az anyagáram szimulációra, és az események szimulációjára is, az így elkészített modellek jelentős időmegtakarítást jelentenek a tervezés minden fázisában.

Legfontosabb funkciók

3D modellek megtekintése nem CAD megtekintőkkel: a gyors objektum technológia révén számos nézőprogrammal és egyéb rendszerrel megtekinthetők az elkészült gyármodellek.

Szállítószalag objektumok: minden jellemző típusú szállítószalag megtalálható a rendszerben.

Robot objektumok: a legelterjedtebb robottípusok részletes modelljei (ABB, Fanuc, Kuka, Kawasaki) is megtalálhatók a rendszerben. Beépített inverz kinematikájuk révén a robotok a megfelelő pozícióba mozgathatók.

További anyagkezelő objektumok: a különböző anyagkezelő objektumok széles választéka található meg a portáldarutól a darugémig, az emelőlaptól a konténerekhez való forgóasztalig.

Saját objektumok készítése: saját elemek is készíthetők, amelyek utána ugyanúgy használhatók, szerkeszthetők, mint a többi FactoryCAD objektum.

Objektumok megosztása: az objektumok megosztása révén a más AutoCAD programokban is lehetőség van a FactoryCAD objektumok megjelenítésére.

Blokk és szimbólum kezelési eszközök: a gyors gyárobjektumok mellett a FactoryCAD több száz hagyományos szimbólumot és blokkot is tartalmaz.

Távolságok elemzése: ahogy elkezdődik a gyár tervezése, a FactoryCAD ellenőrzési eszközei folyamatosan használhatók az egyes elemek közötti távolság ellenőrzésére, az ebből származó későbbi problémák korai elkerülésére.

Darabjegyzék generálás: a gyár elemeiből intelligens darabjegyzék (tételjegyzék) készíthető.

CAD adat importálás: szerszámozás, és termék CAD adat gyors objektumként importálható NX, Parasolid, VRML és JT formátumból.

 

További angol nyelvű információk a Siemens weboldalán.

!!!