fbpx
Selekt Kft. (Solid Edge)

Selekt Kft.

A Selekt Kft. az eladóhelyi reklámeszközök tervezésére és gyártása specializálódott magyar tulajdonú vállalakozás.
www.selekt-display.eu

Kihívások:

  • Egyedi, személyre szabott reklámeszközök tervezése és gyártása
  • Kihívásokkal teli termelés: többféle anyag felhasználásával (fa, műanyag, fém, karton), innovatív és költséghatékony konstrukciókkal, rövid határidőn belül
  • Részben kézi, nem automatizált gyártás

Siker kulcsa:

  • Gyorsabb, egyedibb terméktervezés
  • Hatékonyabb gyártás
  • Megbízható minőség, megbízható határidővel

Eredmények:

  • 4-5 hét alatt a látványtól a szériáig
  • Összefogottabb gyártás
  • Pontosabb gyártási utasítások

termekek

Rugalmasabb gyártás

A Selekt Kft. neve a reklámszakmában egyet jelent kiváló minőségű egyedi vevő- és márkaigények szerint tervezett eladáshelyi reklámeszközökkel valamint a rugalmas gyártással is. A cég több mint 20 éve foglalkozik olyan egyedi termékekkel, amiket a márkatulajdonosok vagy forgalmazóik az eladáshelyen a vásárlás ösztönzése végett helyeznek ki: ezek funkciója a termékek tárolása, kiemelése és előtérbe helyezése. Termékeik közé tartoznak műanyag, fém, fa és papír állványok, polcrendezők, adagolók kínálók, stb. Az 1993-ban alakult Selekt Kft. egyike volt Közép-Európa első eladóhelyi reklámeszközök tervezésére és gyártására szakosodott vállalatainak. A mai napig élmezőnyben van innovatív és rugalmas tervezésének és gyártásának köszönhetően.

Az eladásközi eszközök piaca az egyik leggyorsabban változó piac, ezzel lépés tartva a Selekt Kft. is az elmúlt több mint két évtized alatt nagy technológiai fejlődésen ment keresztül. Kezdetekben minden folyamatot külön végeztettek beszállítókkal, azonban ez rengeteg időt vett igénybe és nagymértékben lassította a munkafolyamatokat. Mára a termékek szinte egész gyártási folyamatát saját gyártási bázisukon képesek ellátni az alapanyag beérkezésétől a szállításig.

Egyedi igények a gyártásban

A displayek gyártása relatíve kis szériában történik. Minden egyes új termék megrendelése esetén a tervezést szinte nulláról kell kezdeni. Új műszaki terveket kell készíteni és ezzel párhuzamosan az új termék legyártásához szükséges szerszámokból is újat kell gyártani. A termékeink formavilága és kialakítása mindig egyedi, a megrendelő, a márka és a termék igényeihez igazodnak, így nincs két egyforma termék. Ebből adódik, hogy termékek elkészítéshez szükséges szerszámokat nem lehet a későbbiekben felhasználni egy új termék legyártásához. Ezért egy olyan rugalmas gyártási technológiát kellett kialakítanunk, amely segítségével akár már másnapra is kész lehetnek a tervek és szerszám is.„Elsődleges szempont számunkra – a költségek megtérülése mellett – a rugalmasság volt.” – Lancsalics Balázs, Selekt Kft. termelésvezető

Felismertük, hogy annak érdekében, hogy növelni tudjuk piaci pozíciónkat és versenyképesek tudjunk maradni a konkurenciával központosítanunk kell a termelést.

„Solid Edge segítségével automatizáltuk és felgyorsítottuk a folyamatainkat, így mára már nem jelent alternatívát a régi típusú kézi tervezés.”

Lancsalics Balázs, Selekt Kft. termelésvezető

Kezdetekben a műszaki tervezést kézzel, papíron történt, amely nagymértékben lassította és keretek közé szorította a műszaki tervezést. A műszaki tervezés befejezése után a kész rajzok alapján a szerszám készítéssel foglalkozó partnerünk legyártotta a kézzel készült szerszámokat. Ebben az időben csak maga a szerszám készítés ideje is több volt, mint egy-két hét.

Ezzel párhuzamosan azonban egyre nagyobb lett a piaci igény az ideiglenes, promóciós időszak alatt kihelyezendő állványok gyártására, így a vállalat technológiai beruházást hajtott végre. A technológiai beruházás keretében került sor a Solid Edge beszerzésére is.

„Felismertük, hogy a termékek gyártási ideje lecsökkenthető 4-5 hétre, ha mi magunk tervezzük meg a termékeinket. Ez így számunkra nem csak költséghatékonyabb, hanem rugalmasabbá is teszi gyártásunkat.”

Lancsalics Balázs, Selekt Kft. termelésvezető

GE_Bosch_Display_SE-photoLátványos dizájn

Vevői elvárások között szerepelt, hogy az általunk készített műszaki tervek mellé a megrendelő számára érthetőbb és valóságot jobban illusztráló megjelenést is biztosítsunk, hogy a műszaki ismeretekkel nem rendelkezők is megfelelő információt kapjanak a leendő termékről. Ahhoz, hogy ezt megtudjuk tenni a Solid Edge-ben tervezett 3D-s modellről egy valósághű, renderelt látványtervet készítettünk, amely látványában szinte teljesen megegyezik a későbbiekben legyártásra kerülő termék látványvilágával. „A Solid Edge renderelő modulját használjuk a látványterv készítéséhez. Segítségével látványos renderelt képeket tudunk előállítani gyorsan és könnyedén ”

„Egy látvány terv esetében a részletekre is nagy hangsúly esik. A Solid Edge segítségével nem csupán a vákuum szerszám formáját tudjuk megtervezni, hanem a dizájn elemeket is„

Lancsalics Balázs, Selekt Kft. termelésvezető

Gyártási dokumentáció

Termékeink gyártása során számos különböző gyártási folyamaton megy keresztül a termék, úgy, mint megmunkálás a fém vázak esetében vagy vákuum formázás a műanyag alkatrészek esetében, így elengedhetetlen a magas gyártási fegyelem.

Egy komplex termék legyártásához és összeszereléshez elengedhetetlen a megfelelő gyártási dokumentáció és műveleti sorrend. Korábban a gyártási dokumentáció kézzel készült, így ez sok időt és energiát vett igénybe és számtalan hiba lehetőségre adott lehetőséget. „A Solid Edge bevezetésével ma ezeket a dokumentációkat automatizálva készítjük el, amellyel lényegesen sok időt és költséget tudunk megtakarítani, kiküszöbölve a hibákat.” Lancsalics Balázs, Selekt Kft. termelésvezető

Sok éves tapasztalat

A Selekt Kft. nem tartozik a legújabb felhasználók közé. Sok évvel ezelőtt lett kezdte el használni a Solid Edge-t. A több mint 8 évvel ezelőtti sikeres bevezetésekor fontos szempont volt számunkra, hogy egy olyan rendszer kerüljön kialakításra, amely rugalmasabbá teszi a gyártásunkat. „Jelenleg számunkra teljesen természetes, hogy Solid Edge-t használunk mivel most már több mint 8 éve elégedetten használjuk.” –  Lancsalics Balázs, Selekt Kft. termelésvezető

A Solid Edge bevezetésékor nagy segítséget jelentett számunkra a graphIT Kft kiemelkedő szakmai támogatása. „Minden technikai kérdésben a rendelkezésünkre álltak és a közös munka során sikeresen feltérképeztük a fehér foltokat.„

!!!