fbpx
Hírek

Teljes körű minőségmenedzsment a graphIT PLM kínálatában

2014. november 25. Kategóriák: Általános, Minőségmenedzsment Címkék: ellenőrzés, gyártás, minőségmenedzsment, tervezés

A megfelelő minőségre való tervezés, ellenőrzés és a minőségi adatok kezelése, elemzése egyre fontosabbá válik és stratégiai versenyelőnyt jelent. Egy rossz döntés a minőségbiztosítás területén alááshatja a cég hosszú idő alatt nagy befektetéssel felépített pozitív képét a felhasználókban: az igazi, világszínvonalú vállalatok éppen ezért tudják, hogy a minőségi folyamataikat még a gyártás megkezdése előtt ki kell alakítani, a termék életciklus kezdeti szakaszában. A graphIT Kft. ezért a 2014-es évtől a Siemens hagyományos PLM termékei mellett forgalmazási jogot szerzett a Minőségmenedzsment (Quality Management) megoldásokra is. A termékcsalád a piacon létező egyetlen zárt láncú, teljes körű gépészeti minőségmenedzsment rendszer, magas minőségi igényű vállalatoknak. A megoldás az egész PLM folyamat során biztosítja a hozzáférést a megfelelő minőségi információkhoz.

minoseg_menedzsment_kep_folyamatok

A megoldás lefedi a tervezés és gyártás minden minőségügyi folyamatát: a termék mindegyik állapotában segítséget nyújt a hatékonyság növeléséhez és a költségek csökkentésében. Még a gyártás előtt ellenőrizhető és tervezhető, hogy a késztermék a lehető legmagasabb minőségű legyen, és a gyártás során a lehető legkevesebb selejt keletkezzen (Tűréselemzés, VA). Lehetővé teszi a minőségi szempontból kritikus méretek meghatározását, elemzését, optimalizálását és rögzítését, majd egyszerűen megtervezhető, szimulálható és végrehajtható a gyártandó termékek mérése egy virtuális, vagy valódi környezetben a gyártósoron (Offline mérőgép programozás, NX CMM). A tervezés és gyártás során keletkező tervezési és mérési adatok egy integrált, intelligens adatbázisban tárolhatóak, elemezhetőek, vagy közvetlenül a folyamat elejére a tervezéshez csatolhatóak, ahol további optimalizálás hajtható végre (Adatgyűjtés és elemzés, DPV).

A teljes ciklus során biztosítja a lehetőséget a modell létrehozásakor hozzáadott termék minőségi információk (PMI = Product and Manufacturing Information) újra felhasználására, és CAD formátum semlegessége révén lehetővé teszi bármilyen CAD szoftver használatát a modell elkészítéséhez.

A graphIT Kft. a megoldáshoz hasonlóan magas szintű, teljes körű szolgáltatást nyújt a Minőségmenedzsment portfolió minden eleméhez: tanácsadás, bevezetés, oktatás, terméktámogatás és karbantartás.

!!!