fbpx
Mérési adatok gyűjtése, elemzése (DPV)

Mérési adatok gyűjtése, elemzése

DPV Process
Mérőeszköztől, mérési helytől független adatgyűjtés, feldolgozás és elemzés központosítva, egy központi adatbázisba rendezve.

 

Mérés tervezés

Előre meghatározott mérési pontokat vagy elemeket lehet létrehozni, frissíteni és kezelni a mérési adatbázisból, hogy a döntéshozók bármikor és bárhol gyorsan hozzáférjenek ezekhez a legfontosabb mérési adatokhoz.

Termelés követés

Automatikus adat-import bármilyen mérőeszközről a Teamcenter keretrendszerbe, ahol ezek az adatok a beépített eszközökkel elemezhetők, hogy a gyártás karakterisztikus jellemzői és változásai értelmezhetők és hozzáférhetők legyenek.

Jelentés készítés

Összesítő jelentések automatikus generálása nagyszámú minta alapján, aminek segítségével gyorsan lehet következtetni a gyártási minőségre és hatékonyságra, valamint egyszerűen összehasonlíthatóak a különböző gyártási egységek, folyamatok teljesítménye és minősége egy adott idő intervallumon belül a gyártás során.

QM-DPV-2A Siemens DPV (Dimensional Planning and Validation) megoldást jelent adatgyűjtésre, tárolásra és elemzésre a kiterjesztett vállalat számára földrajzi helytől függetlenül. A megoldás egy felhasználóbarát környezeten keresztül teszi lehetővé a gyártási és minőségügyi költségek csökkentését azáltal, hogy gyors és lényegi hozzáférést ad döntéshozóknak azokról a tervezési és gyártási adatokról, amelyek közvetlenül befolyásolják a vállalat minőségügyi céljait.

A DPV bezárja a hurkot a tervezés és a gyártás között azzal, hogy hozzáférést ad a tervezési és gyártási minőségi adatokhoz és folyamatokhoz egy integrált felhasználói felületen keresztül. A DPV a Teamcenter Visualization megjelenítőt használja, beépül a már megszokott környezetbe, ezzel lehetővé teszi, hogy ugyanonnan érhető el a minőségre vonatkozó adat, ahonnan a termék más folyamatainak, gyártásának az adatai.

QM-DPV-1A magas fokú integrációnak eredménye, hogy a minőségügyi folyamat kiterjeszthető az egész vállalatra és ellátási láncra, lehető téve, hogy földrajzilag bárhol folyhat a tervezés vagy a gyártás, nem kell attól tartani, hogy az információ a különböző részlegek között töredezetté vagy elérhetetlenné válik, hanem egy, integrált felületen keresztül kezelhető minden termékhez kapcsolódó adat. Az egész vállalat világszerte működő kapacitásait így a leghatékonyabban lehet kihasználni és gyorsabban fejleszthetők magas minőségi követelményeknek megfelelő, innovatív termékek.

További információkért látogasson el a Siemens PLM – DPV weboldalra.

Esettanulmányok

 ↕ NévMéretDátum

!!!