fbpx
Koordináta mérőgép programozás (CMM)

Koordináta mérőgép programozás

CMMTeljes körű megoldás mérőgép független mérőprogramok készítéséhez és mérési adatok elemzéséhez.

NX CMMA Koordináta mérőgép programozás (CMM IP – Coordinate Measurement Machine Inspection Programming) modul egyesíti a tervezés és a gyártási terület világát. A modul megoldást nyújt arra, hogy a gyorsan és pontosan lehessen teljes, ellenőrizhető mérőprogramokat készíteni a gyártó részleg koordináta mérőgépeire és NC mérőgépeire a már megszokott CAD környezetből. Lehetőség van mérőprogramok létrehozására „offline” módban, automatikusan a PMI adatokból, amelynek segítségével a mérés programozási ideje akár 80%-kal is csökkenhet. Ezeknek a programoknak a futtatására is lehetőség van virtuális környezetben ellenőrzés céljából, majd valós környezetben a mérőgépen. A mért adatokat vissza lehet csatolni közvetlenül a tervező programba, ahol összehasonlíthatóak és elemezhetőek az eredeti, tervezett méretekhez képest.

A koordináta mérőgép programozás modullal a vállalatok számára lehetővé válik egy zárt láncú minőség irányítási folyamat létrehozása a gépészeti tervezés, gyártástervezés és a termelési részlegek összekapcsolásával. A folyamat alapja, hogy a mérőprogram az alkatrész geometria alapján automatikusan elkészíthető, kihagyva a köztes fordítót. Így gyorsabban érvényesíthetők a mérnöki változtatások gyártó részlegeken.

A Koordináta mérőgép programozás modul tulajdonságai

Offline mérőprogram készítés

A megoldás lehetővé teszi, hogy offline, virtuális környezetben lehessen gyorsan hibamentes mérőprogramokat készíteni, fizikai prototípus nélkül. Automatikusan lehet ütközés mentes mérőprogramokat generálni a termék három dimenziós modellje alapján automatikus felület megközelítéssel, automatikus biztonsági pontok meghatározásával a furat be- és kilépéshez.

Grafikus elemző

A CMM IP lehetővé teszi gyors és pontos elemzések végrehajtását. A mért adatok – függetlenül attól, hogy milyen vagy melyik mérőgépről származnak – összehasonlíthatóak az iparági szabványokkal.

Integrált CAD környezet

A Koordináta mérőgép programozás modul közvetlenül az NX programba épül be, és ugyanúgy használható, mint bármely más funkció. Ez az integráció lehetővé teszi, hogy a már kényelmes, megszokott környezetben lehessen alkalmazni az új modult is.

DMIS kapcsolat a Koordináta mérőgép végrehajtás modullal

A CMM IP modul szabványos DMIS programot készít, amit utána végre lehet hajtani a Koordináta mérőgép mérés végrehajtás modullal, vagy bármely más szabványos programmal a mérőprogram futtatásához.

Nyitott, biztonságos és skálázható minőségbiztosítási megoldás

Azoknak a vállalatoknak, akik sok minőségbiztosítási mérnököt alkalmaznak, az integrált adatkezelés meglehetősen drága és nehézkes lehet. A Siemens Teamcenter megoldást nyújt, hogy egy helyen lehessen kezelni az összes koordináta mérőgép programot adott termékhez kapcsolva, együtt a már meglévő termék adatokkal együtt.

A Koordináta mérőgép programozás három legfontosabb tulajdonsága

További információkért látogasson el a Siemens PLM – NX CMM weboldalra.

Esettanulmányok

 ↕ NévMéretDátum
!!!