fbpx
Tűréselemezés (VSA)

Tűréselemzés (VSA)

VSA Folyamat
Biztosíték, hogy az alkatrészek összeszerelhetők már a legelső alkalommal.

 

A Siemens VSA (Variation Analysis) egy geometriai méret és tűrés elemző eszköz, amellyel a gyártási és összeszerelési folyamatok, egyenetlenségek és ezeknek okai modellezhetők még a termelés elindítása előtt. A megoldás segítséget nyújt, hogy a gyártás egyenletesen jó minőségű legyen és kevesebb prototípus előállítására legyen szükség a gyorsabb és költséghatékonyabb termékfejlesztés érdekében.

Quality Management Variation Analysis VSA

A Tűréselemzés első lépése egy három dimenziós digitális prototípus létrehozása, amely tartalmazza a pontos geometria leírását (méreteket), a tűréseket (méret, helyzet és alaktűrések) és az összeszerelési információkat (sorrend, szerszámok). A program ezen információk alapján kiszámolja minden fajta fizikai alkatrész legyártása nélkül, hogy lesz-e valamilyen összeszerelési probléma. Szintén meghatározható, hogy melyek azok a fő méretek és tűrések, amelyek döntő módon befolyásolják az egész termék összeszerelési minőségét, lehetővé téve ezeknek a méreteknek, tűréseknek az optimalizálását, mielőtt gyártásra kerülne sor és magas újratervezési illetve újra szerszámozási költségeket okozna egy kisebb hiba az ezekkel járó késésekkel és pénzügyi kiesésekkel együtt.

Termék és folyamat optimalizálás

A Tűrés elemzés modul lehetőséget ad a fejlesztés korai szakaszában, hogy elkerülhetőek legyenek a gyártás túlzott egyenetlenségeiből adódó minőségi problémák. A tervezési hibák kijavíthatóak még azelőtt, hogy bármilyen szerszámozással és prototípus gyártással költségek merülnének fel.

Kritikus méretek felismerése

A Tűrés elemzés modul kiszámolja, hogy melyek azok a méretek, amelyek a legnagyobb mértékben befolyásolják az összeszerelés minőségét, illetve a fő okai a gyártás egyenetlenségeinek. Ezek a területek a forrásai a gyenge minőségnek, ezért itt van szükség a változtatásra és különös odafigyelésre.

Költségcsökkentés

A Tűrés elemzés modullal költséget lehet megtakarítani, mivel a digitális, tervezési fázisban lévő optimalizálás miatt alacsonyabb a beruházási költség, rövidebb a fejlesztési ciklus és a termékek magasabb minőségűek lesznek.

Nincs még egy olyan tűrés elemző megoldás, amely:

Műszaki megoldás

Teamcenter termék életciklus megjelenítő keretrendszer

A Teamcenter CAD semleges fájlformátummal működő megjelenítője lehetővé teszi különböző forrásokból történő megjelenítést és feladatok elvégzését, mint méretezés, jelölés, keresztmetszetek létrehozása, ütközésvizsgálatok akár nagyobb, sok alkatrészből álló modellek esetén is.

Méret- és alaktűrésező képesség

A Tűrés elemzés modul támogatja az alaksajátosság alapú méreteken és tűréseken alapuló modell változásokat. A legfőbb alaktűrés típusok az anyagvastagság, pozíció és profil, alapsíkok, egy vagy kétoldalú felületi profil.

ConJoin kényszer megoldó motor összeállításokhoz

A ConJoin egy egyenlet alapú, általános megoldó túl- vagy alul kényszerezett összeállításokhoz. A kényszerek lehetnek statikus vagy kinematikai kényszerek is. A megoldó beépül a már megszokott Teamcenter megjelenítő környezetbe.

Rugalmas-elem kezelő képesség

A Tűrés elemző modul integrálható több véges elem megoldóval is, megoldhatóak olyan problémák is, amelyekben alkatrész deformációk lépnek fel, például lefogás, rugó vagy hegesztés esetén.

További információkért látogasson el a Siemens PLM – Variation Analysis weboldalra.

Esettanulmányok

 ↕ NévMéretDátum

!!!