fbpx
Termelés ütemezés és programozás (Opcenter SC)

Simatic IT Preactor AS

A SIMATIC IT Preactor egy nagyon jól skálázható termelésütemezési megoldás, amely alkalmas mind a kis, mind a nagy cégek napi szintű termelésének tervezésére.

scheduling-1

A SIMATIC IT Preactor termékcsaládot  úgy tervezték, hogy minden változat magas szintű ütemezési lehetőségekkel bírjon. A Preactor AS termékcsalád összes terméke interaktív, több kényszerrel együttműködő ütemezési rendszer. Ez azt jelenti, hogy az erőforrások rendelkezésre állását, a további korlátozásokat, például a szerszámok és az anyagok mind figyelembe veszi az ütemezési folyamat során, hogy biztosítsa a gyártási környezet pontos modelljét. A rendeléseket gyors ütemezéssel ütemezheti intelligens beépített szabályok segítségével, és a tervező képes arra, hogy kézzel is belenyúljon az ütemtervbe, hogy tapasztalatai vagy új információk alapján változtatásokat hajtson végre.

 

SIMATIC IT Preactor AS Standard

A SIMATIC IT Preactor AS Standard rendelkezik az összes fent leírt funkcióval. Rendszeralapú ütemezést alkalmaz, amelyre a felhasználó rangsorolást vagy súlyozást alkalmazhat a megrendelések rangsorolása érdekében. Az ütemezés az erőforrások rendelkezésre állásának, a további korlátozásoknak és a megrendeléshez szükséges anyagoknak megfelelően történik. Az ütemezési folyamat során a Preactor AS Standard figyelembe veheti a különféle erőforrások különböző működési sebességét, használja a műveleti attribútumok alapján a sorrend függő átállási időt, és lehetővé teszi a műveletek közötti átfedéseket és műveletek között szükséges időt.

SIMATIC IT Preactor AS Professional

A SIMATIC IT A Preactor AS Professional számos további ütemezési optimalizálási szabályt tartalmaz olyan problémák kezelésére, mint az átállási idők minimalizálása, a preferált szekventálás és a kampányok (pl. termék szezonalitás esetén). Összetett szabályok épülhetők a Preactor munkafolyamat-eszközével is. A Preactor AS Professional szintjén a felhasználó képes végrehajtani az ügyfél specifikus szabályokat arról, hogyan használják fel az anyagokat, és áttekintheti az összeszerelési folyamatot a nyersanyagoktól a késztermékekig. A Material Explorer grafikus képet mutat az anyag függőségekről, valamint a készletszintek diagramairól az idő múlásával. A felhasználó láthatja, hogy hol keletkezik a hiány, és dönthet, hogy korlátozásként tartja őket, vagy figyelmen kívül hagyja őket.

SIMATIC IT Preactor AS Ultimate

A SIMATIC IT A Preactor AS Ultimate egy fejlesztői licencet (SIMATIC IT Preactor Ultimate Access) tartalmaz, amely hozzáférést biztosít a Preactor rendszerrel teljes körű rugalmasságához. Az adatbázis sémája szükség szerint megváltoztatható, beleértve a táblák és mezők hozzáadását, valamint a Preactor programozási felületeken keresztül egyedi ütemezési szabályokat hozhat létre egyedi ütemezési problémák megoldására és egyedi adatkezelési eszközök létrehozására a Preactor munkafolyamat-motorral való használathoz.

SIMATIC IT Preactor megtekintők

A SIMATIC IT Preactor AS Viewer egy olyan rendszer, amelyet egy Preactor AS ütemtervhez csatoltak. A Preactor AS Viewer rendszer lehetővé teszi az interakciót az ütemezéssel, de a módosítások nem menthetők. Használhatók például az értékesítési irodában a megrendelések előrehaladásának nyomon követésére. A menedzsment is használhatja őket, hogy összehasonlíthassák a tényleges időpontokat a tervezett befejezési időpontokkal a gyártási folyamat teljesítményének értékeléséhez. A nézőket a gyártásban, termelésben is használhatják, hogy a dolgozót, vagy a gépkezelőt az ütemezési rendszer által generált ideig a listán szereplő munkára biztosítsák.

 

!!!