fbpx
Hírek

Megjelent az NX legújabb NX1899-es verziója

2020. február 6. Kategóriák: NX Címkék: folyamatos frissítés, nx, NX1899, Siemens NX

Megjelent a Siemens legújabb, folyamatos frissítésű NX verziója. Az NX1899 számos újdonságot tartalmaz legyen szó tervezés, gyártás vagy mérnöki munkáról (CAD, CAM, CAE). A megjelent új verzió számos új funkciót és megannyi praktikus fejlesztést tartogat, hogy megkönnyítse a mindennapi munkát. Ha kipróbálná az új verziót vagy frissítené meglévő NX rendszerét, keressen minket az elérhetőségeinken.

Az NX 12-es verziója után a Siemens megváltoztatta a szoftver sorozatának számozását. Áttértek a folyamatos frissítésre, amely azt jelenti praktikusan, hogy a fejlesztés folyamatos, amikor készen áll a az ipari környezetben való használatra, azonnal megjelenik az újdonság a felhasználóknál. Ez azt jelenti, hogy nem kell a következő fő NX verzióig várniuk az újdonságokra a felhasználóknak, hanem azonnal használhatják a termelésben. Az új sorozat tagjai NX 12 után NX1847, NX1872 és a legújabb NX1899.

Milyen újdonságok jelentek meg az új verzióban?

Tervezői csoportok

A tervezői csoportok (design group) megjelenésével könnyen, egyszerűen átlátható modell történet segítségével végezhetjük tervezői feladatainkat. Nem csak a modell történet értelmezésben nyújt segítséget az új funkció, de nagy összeállítások esetén a módosítások frissítését is gyorsítja. Ez annak köszönhető, hogy a különböző design groupok külön-külön kerülhetnek frissítésre, megkímélve a felhasználót a teljes modell történet frissítésének időigényességétől.

NX1899 - kep1

Paraméter tábla

A paraméter tábláknak köszönhetően egyszerűbb lett a paraméteres modellek tervezése, létrehozása, módosítása, kezelése. A konfigurációknak köszönhetően létrehozhatunk paraméter párokat, amelyeket egyszerre állítva, az új paraméter tábla a már jól ismert expression táblák kezeléséhez nyújt elengedhetetlen segítséget.

NX1899 - kep2

Mérés

A mérés parancs polár értelmezéssel történő kiegészítésével már polár koordinátarendszerben is mérhetünk szöget, távolságot, területet, megkönnyítve a speciális munkadarabok ellenőrzését. A referencia mérések pedig a bázis mérésekhez nyújtanak segítséget.

NX1899 - kep3

Tippek-trükkök NX1899

Az NX1899 nyitó oldalába épített tippek-trükkök webalapú bemutatójának köszönhetően értékes ötleteket nyerhetünk a napi munka gyorsításához, megkönnyítéséhez, optimalizálásához. Beállítva ezt a funkciót, napról-napra új tippek kerülnek bemutatásra, amelynek elsajátításához elég pár perc.

NX1899 - kep4

Sablonok

A teljesen megújult sablonoknak köszönhetően a megmunkálások létrehozása, módosítása még egyszerűbb lett. Az új megjelenéssel egyszerűbben és gyorsabban módosíthatjuk szerszámpályáinkat, illetve átláthatóbbak lettek a megmunkálások paraméterei.

NX1899 - kep5

Adaptív nagyoló megmunkálás

Korábban már megjelent a nagy hatékonyságú adaptív nagyoló megmunkálás, amelynek lényege, hogy kis lépésközzel, nagy fogásmélységgel és vágási sebességgel növeljük az anyageltávolítás hatásfokát már nem csak 3 tengelyes, de az 5 tengelyes megmunkálások között is. A régen várt új funkciónak köszönhetően az NX-ben már szimultán 5 tengelyben is elérhető ez a típusú megmunkálás.

NX1899 - kep6

Az frissítés megkönnyítésére, gyorsítására keressen minket. A graphIT Kft. munkatársaival a frissítés vagy egyedi képzés összeállításánál nem csak a szoftver megújult formáját vettük figyelembe, de a több 10 éves ipari tapasztalatunknak köszönhetően a munkafolyamatok optimalizálására is különös figyelmet fordítunk, hogy a napi munkát könnyítsük, egyszerűsítsük és ezzel gyorsítsuk.

A graphIT Kft. a Siemens Smart Expert Gold partnere NX CAD/CAM és Teamcenter PLM területén. A kiválasztott PLM megoldás sikeres bevezetésére garancia a Magyarországon több mint 500 ipari ügyfélnél napi használatban működő graphIT gépészeti szoftver.

Ha felkeltettük érdeklődését és szeretne tájékozódni kicsit részletesebben a fent említett és még sok más újdonságról, látogasson el www.graphit.hu/nx/nx-ujdonsagok-nx1899/ oldalra ahol folyamatosan frissülő videótárunkban mutatjuk be a legizgalmasabb újításokat. Illetve cégünk „CAD/CAM újdonságok az NX1899-ben” címmel webinárt tart a témával kapcsolatban, 2020 március 12-én csütörtökön 10 órától.

A webinár során bemutatásra kerülnek a leghasznosabb funkciók, amivel az NX1899-es új verziója bővült, amelynek segítségével gyorsíthatja a mindennapi munkafolyamatait.

A webinár ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges: www.graphit.hu/webinarok

!!!