fbpx
Hírek

Új lehetőségek az NX token alapú licenszelés használattal

2020. február 6. Kategóriák: NX Címkék: nx, NX token, token alapú licenszelés

Használja az NX több 100 modulját rugalmasan, licensz megvásárlás nélkül

A hagyományos licenszelési megközelítés kiváló lehetőséget biztosít azoknak a felhasználóknak, akik ismétlődő feladatokat oldanak meg egy jól definiálható eszközkészlettel. Általában ezekben az esetekben egy szűkre szabott funkcionalitású szoftvercsomag elegendő a feladatok megoldásához. Azonban a gyorsan fejlődő és még gyorsabban változó igények kielégítésére a hagyományos megközelítés már nem feltétlenül ideális, ezért vezette be a Siemens az „érték alapú licenszelést”, angolosan a token alapú licenszelést is.

Ha a következő kérdések valamelyikére igennel tud válaszolni, akkor érdemes tovább olvasnia:

cadcam-nx1899

A Simcenter több, mint 50 szakmodulja használható az NX token alapú licenszelésével (thermal, flow, cooling, fluid, durability, acoustics…)

A Simcenter több, mint 50 szakmodulja használható az NX token alapú licenszelésével (thermal, flow, cooling, fluid, durability, acoustics, …)

Milyen előnyöket jelent ez az Ügyfeleknek?
Az új token licenszelésnek köszönhetően a felhasználók könnyebben alkalmazkodnak a folyamatosan változó terheléshez és a különböző igényekhez. Az új token alapú licenszelés nem jelenti a hagyományos licenszek leváltását, csak egy új lehetőséget biztosítanak, amelynek segítségével a felhasználókra szabható a szükséges szoftvercsomag, akár a két licenszelési módszer (hagyományos, és token alapú licenszelés) együttes használatával.

Nézzük meg hogyan is működik az token alapú licenszelés.
Az alap modul beszerzése után a felhasználók kedvükre használhatnak különböző NX szakmodulokban (CAD, CAE) elérhető parancsokat. Miután megvásároltunk egy adott mennyiségű tokent (alap token szám 100db, majd bővíthető 50db tokenenként), azok segítségével igényünk szerint használhatjuk a szoftver által biztosított NX modulokat. A különböző alkalmazások használata közben azok értékük szerint különböző mennyiségű tokent foglalnak le, amint befejezzük az adott alkalmazások használatát, a token újra elérhetővé válnak, hogy mi, vagy kollégáink új alkalmazásokat futtassanak. Ennek a token alapú megoldásnak köszönhetően a felhasználók ki tudják kipróbálni az NX által nyújtott megoldásokat, akár új munkafolyamatok megalkotására vagy meglévő folyamatok optimalizálására.

Természetesen a token cégen belül nem személyre szabottak, nem elkülönülők, így közös token halmazból dolgozva lehetőség nyílik az összes rendelkezésre álló tokenből adott számú tokent lefoglalni, nagyobb rugalmasságot biztosítva ezzel a felhasználható eszközökre. Ezzel a megoldással akár a felhasználók egyszerre használhatnak ugyanolyan értékű csomagokat is (mindaddig, amíg ez megoldható a rendelkezésre álló tokenből) vagy egyik felhasználó kisebb funkcionalitású csomagra váltva lehetőséget biztosíthat arra, hogy kollégája egy magasabb értékű csomagot használva folytassa munkáját.

Nézzünk egy példát a token (érték) alapú licenszezésre.
Ahogy említettük a cikk elején, szükség van egy alap tervezői vagy analízis szoftvercsomagra a tokenes licensz használatához. Ha ez meg van, akkor az alap token halmazt kell hozzá kapcsolnunk, amelyhez több mint 100 féle egyedi NX modult válaszhatunk hozzá token értékük alapján.

NX tokenMinden NX szakmodulnak van egy token értéke, például az

Amint elindul az alap tervezői modul, az alap token készlet erejéig bármely NX tervezői modul hozzá választható és használható, amely a token listában szerepel érték alapon. Amint kilépek a modulból, annak tokenje visszakerül a token pool-ba, újra elérhetővé válik, újra lehet másik modult kivenni. Ha elérem az alap 100 tokenes határt, akkor vagy ki kell lépni egy modulból, hogy a tokenek visszakerüljenek a pool-ba, vagy bővíteni kell a token halmazomat 50 darab tokenekkel.

Az NX token alapú licenszelés nem csak a mindennapi munkát tudja megkönnyíteni, de nagyobb lehetőséget ad arra is, hogy kiaknázhassuk az NX által adta lehetőségeket a munkafolyamatainkra szabva. Céges szinten egy nagyobb beruházás helyett, különválasztott csomagok helyett, kisebb beruházással egy rugalmasan változó megoldást kapunk, függetlenül attól, hogy a napi szinten, rendszeresen változó igényeket kell-e kielégíteni, vagy csak alkalomadtán felmerülő szükségleteknek kell-e megfelelni.

A graphIT Kft. a Siemens Gold Smart Expert partnere NX és Teamcenter PLM területén. A kiválasztott PLM megoldás sikeres bevezetésére garancia a Magyarországon több mint 500 ipari ügyfélnél napi használatban működő graphIT gépészeti szoftver. Az implementáció kiterjed a kiválasztott PLM rendszer üzembe helyezésére, konfigurálásra, testreszabására és betanítására. A graphIT Kft. számára kulcsfontosságú a hosszútávú ügyfélkapcsolatok kialakítása, ezért kiemelt utánkövetési szolgáltatásokkal segíti felhasználóit az általa szállított PLM megoldás sikeres alkalmazásában.

Ha az érték alapú NX licenszezésről további kérdése lenne, vagy akár az így használható NX modulok listájára van szüksége, keressen minket a www.graphit.hu weboldalon szereplő elérhetőségeinken.

Megjelent a folyamatos frissítésű NX legújabb NX1899-es sorozata, a graphIT Kft. „CAD/CAM ÚJDONSÁGOK AZ NX1899-BEN” címmel webinárt tart a témával kapcsolatban 2020. március 12-én, csütörtökön 10 órától. Az előadás során bemutatásra kerülnek a leghasznosabb funkciók amivel az NX1899-es új verziója bővült aminek segítségével gyorsíthatja a mindennapi munkafolyamatait.

A webináron ingyenesen lehet részt venni, de előzetes regisztráció szükséges hozzá, amelyet ezen a linken lehet megtenni:

https://graphit.hu/webinarok

!!!