fbpx
Hírek

Tűréselemzés – Variation Analysis

2014. november 13. Kategóriák: Általános

A Variation Analysis (Tűréselemzés) egy geometriai méret- és tűréselemző eszköz, amellyel a gyártási és összeszerelési folyamatok, ingadozások és ezeknek okai modellezhetők, még a termelés megkezdése előtt. Mindez akár komplex esetekben is elvégezhető, melyek során analitikus úton nem, vagy csak nagyon nehezen számíthatók ki az eredmények.

Tűréselemzés - Variation AnalysisA megoldás segítséget nyújt, hogy a gyártás egyenletesen jó minőségű legyen és kevesebb prototípus gyártására legyen szükség a gyorsabb és költséghatékonyabb termékfejlesztés érdekében. Ezek kívül biztosítja, hogy adott tűrések és összeszerelési folyamatok mellet az alkatrészek már a legelső alkalommal összeszerelhetők lesznek.

A Variation Analysis (Tűréselemzés) modul a Teamcenter Visualization környezetbe épül be, így egy felületen kezelhető a termékekhez kapcsolódó összes információ, továbbá ezzel egy időben biztosítja a CAD semlegességet a megjelenítésre optimalizált JT formátum felhasználásával.

A Variation Analysis (Tűréselemzés) modul lehetőséget ad a fejlesztés korai szakaszában arra, hogy a felhasználók elkerüljék a gyártás szélsőséges ingadozásaiból adódó minőségi problémákat. A tervezési hibák kijavíthatók még azelőtt, hogy bármilyen szerszámozással és prototípus gyártással kapcsolatos költségek merülnének fel.

DPV Process
További információkat a Tűréselemzés modullal kapcsolatban a következő oldalon olvashat: www.graphit.hu/quality/tureselemezes-vsa

Részletes információkat a további Minőségmenedzsment megoldásokkal kapcsolatban a következő oldalon olvashat: www.graphit.hu/quality

!!!