fbpx
Hírek

Adaptív megmunkálás már 5 tengelyben is

2020. február 6. Kategóriák: NX Címkék: Adaptív megmunkálás, NC vezérlés, nx, NX CAM, NX1899

Hogyan csökkentse az 5 tengelyes nagyolások ciklus idejét az NX CAM segítségével?

Az NC vezérlésű szerszámgépek 1952-es megjelenése óta a gyártóeszközök hihetetlen fejlődésen mentek keresztül, de az alapvető elvárások ugyanazok maradtak, miszerint kerüljön a darab minél gyorsabban a szerszámgépre és készüljön el a megmunkálás mihamarabb. Ezen igények kielégítésére a válasz a céges folyamatok optimalizálása, amelynek alapja a szerszámgépen kívüli programozás és a megfelelő megmunkálási sablonok.

A graphIT Kft. által forgalmazott Siemens NX CAM rendszere élen jár mindkét területen. Cégünk több mint 25 éves szakmai tapasztalatával mindig is nagy hangsúlyt fektetett a gyártáshoz kapcsolódó új technológiák bevezetésében, támogatásában.

NX CAM - NC programozásAz NX CAM segítségével a szerszámgépen kívüli NC programozás nem csak hogy magas minőségben, könnyedén megvalósítható, de az NX szerszámgép szimuláció segítségével a szerszámpályák, illetve a kész, vagy manuálisan írt NC program is ellenőrizhető a virtuális környezetben. Ezen funkció segítségével értékes gépidőt tudunk megtakarítani.

A szerszámpálya tervezési algoritmusok területén pedig a januárban megjelent folyamatos frissítésű NX legújabb (Continuous Release-CR) NX1899-es sorozata számos újdonságot tartogat, legyen szó 3 vagy 5 tengelyes vagy robottal támogatott megmunkálásról, esztergálásról vagy 3D fémnyomtatásról.

adaptív marásAz NX nem csak a hagyományos marás technológiáját támogatja, hanem az új nagyolást optimalizáló technológiával, az adaptív marás segítségével tehetjük hatékonyabbá nagyoló megmunkálásainkat 3 vagy 5 tengelyben is.

A hagyományos térfogateltávolító megmunkálások során az ökölszabály szerint a szerszám átmérő felét – háromnegyedét tartjuk fogásban, illetve a szerszámpálya generálás alapját a végső kontúr adja. Az új adaptív technológiának célja a forgácskeresztmetszet állandó értéken tartása, amellyel a szerszám terhelése is egyenletes marad.

szerszámpálya 5 tengelybenEbben az esetben csökkentett fogásszélességgel, de növelt fogásmélységgel lehet elérni a forgácsolási idő csökkenését. Az új technológia megkövetel újfajta szerszámokat, amelyek elbírják a megnövekedett terheléseket, illetve újfajta pályagenerálási stratégiát, amit nem a végső kontúr szabályoz, hanem az optimális szerszámterhelés. Ezt a szerszámpálya generálási startégiát az NX1899 verziónak köszönhetően nem csak 3, de már 5 tengelyben is elérhetjük. Ezzel elérhetővé válik, hogy már a nagyoló megmunkálásnál nagy mértékben megközelítsük a végleges kontúrt.

Minden hónapban webinárt tartunk az NX egyedi megoldásairól, újdonságairól, amelynek részleteiről honlapunkon értesülhet.

A graphIT Kft. a Siemens Gold Smart Expert partnere NX CAD és CAM, valamint Teamcenter PLM területén. A kiválasztott PLM megoldás sikeres bevezetésére garancia a Magyarországon több mint 500 ipari ügyfélnél napi használatban működő graphIT gépészeti szoftver. Az implementáció kiterjed a kiválasztott PLM rendszer üzembe helyezésére, konfigurálásra, testreszabására és betanítására. A graphIT Kft. számára kulcsfontosságú a hosszútávú ügyfélkapcsolatok kialakítása, ezért kiemelt utánkövetési szolgáltatásokkal segíti felhasználóit az általa szállított PLM megoldás sikeres alkalmazásában.

Ha az új verzió egyedi megoldásait kipróbálná, keressen minket az 1 hónapos próbaverzióért!

A graphIT Kft. „CAD/CAM ÚJDONSÁGOK AZ NX1899-BEN” címmel webinárt tart a témával kapcsolatban 2020. március 12-én, csütörtökön 10 órától. Az előadás során bemutatásra kerülnek a leghasznosabb funkciók amivel az NX1899-es új verziója bővült aminek segítségével gyorsíthatja a mindennapi munkafolyamatait.

A webináron ingyenesen lehet részt venni, de előzetes regisztráció szükséges hozzá, amelyet ezen a linken lehet megtenni:
https://graphit.hu/webinarok

!!!