fbpx
Hírek

Túlélés = fejlődés. Növeljük alkalmazkodóképességünket!

2020. május 5. Kategóriák: Tecnomatix Címkék: plant simulation, tecnomatix

Megváltoztak a körülményeink az elmúlt hetekben. Mindenki a maga módján és legjobb tudása szerint próbál alkalmazkodni ehhez az új helyzethez. Sokan vannak, akik kihasználják a rendelkezésre álló időt és belevágnak olyan projektekbe, amire eddig nem volt alkalmuk. Az önfejlesztés reneszánszát éli, szerencsére, és új értelmet is kapott. Már nem csak a tanulásról van szó, hanem a tanulás technikájának hosszútávú fejlesztéséről is.

A túlélés egyenlő a fejlődéssel. A graphIT Kft-nél mi is más ritmusba álltunk át, és ebben az új ütemben támogatjuk ügyfeleinket a gyártás, és gyártási folyamatok fejlesztéséhez kapcsolódó kérdések kapcsán.túlélés-fejlődés

A gyors reakcióképesség, flexibilitás már korábban is fontos tényezők voltak a versenyképesség megszerzésében és megtartásában. Most megjelent egy új terület is, ahol ezekre szükség van, ez pedig a túlélés. A gyártókat most különösen rosszul érinti/érintheti ez a helyzet. Valamit ki kell találniuk, hogy megoldják a helyzetet, és ezt az új ötletet tesztelni és validálni is kell. És mindezt még gyorsan is. Rengeteg megoldandó feladat előtt állnak. Olyanok előtt, mint például:

A fenti rengeteg kérdés csak néhány, ami eszünkbe jutott. Nyilván sokan keresik ezekre választ.

Az olyan szoftvermegoldások, mint a Siemens Digital Industries Software Tecnomatix portfóliójába tartozó, a gyártási folyamatok szimulációjára szolgáló Plant Simulation használatával választ kapunk ezekre a kérdésekre. Nem győzzük hangsúlyozni ennek a koncepciónak fontosságát, és a mostani szituációban egyre növekvő létjogosultságát.

A versenyképessé válást, és annak biztosítását, de jelen esetben a túlélést is az fogja meghatározni, hogy mennyire tudunk flexibilisen reagálni a változásokra. A flexibilitás pedig maga után vonja a gyorsaságot.

Plant Simulation - korlátozások alatt

A Plant Simulation jelesre vizsgázott a gyártási folyamatok leképezésében, azok paramétereinek egyszerű és gyors megváltoztatásában, akár új vizsgálati paraméterek implementálásában.
A szoftver segítségével lehetőség van a gyártási folyamatok gyors és precíz leképezésére. Széles eszköztár áll rendelkezésre a folyamatok elemzésére, valamilyen kiválasztott peremfeltétel mentén optimalizálásra. A Plant Simulation megválaszolja mindazokat a kérdések, amelyek egy gyártási folyamat megszervezése, újra szervezése kapcsán felmerülnek. Rávilágít arra, hogy a gyártási folyamatokban lévő sztochasztika miként befolyásolja az eredményeinket. Segít meghatározni a folyamatban lévő szűkkeresztmetszetet. A változtatások termelésre gyakorolt hatása, mint pl. műszakszám növelése/csökkenése, erőforrás csökkenés, social distancing miatt fellépő esetleges layout változtatás, stb. az ún. ”mi lenne, ha” kísérletek lefuttatásával gyorsan tesztelhető.
A vírus hatására változik a gondolkodásmódunk, ami kihat arra is, hogyan oldjuk meg a gyártással kapcsolatos problémákat. Már most bebizonyosodott a rugalmasság kulcsfontosságú. A jövőben ezért olyan tudásra van szükségünk, amivel biztosítható alkalmazkodóképességünk fenntartása. A Plant Simulation használata segít a gyorsan változó körülményeket átültetni a gyártásba, megvizsgálni azok hatását, és a hatások figyelembe vételével kihozni a maximumot a gyártási folyamatainkból.

!!!