fbpx
Hírek

Siemens bejelentette az NX 8-as verzióját

2011. október 17. Kategóriák: NX

Az NX 8-ban az NX CAD és NX CAM területek továbbra is a vállalat HD-PLM víziójának megvalósítását valamint a piacvezető pozíció megszerzését célzó új tulajdonságokat tartalmaznak.

A Siemens PLM Software bejelentette az NX, a vállalat teljesen integrált számítógéppel támogatott tervezési, gyártási és analízis (CAD/CAM/CAE) megoldásának legújabb verzióját.


Az NX 8 jelentős fejlesztéseket tartalmaz a végeselemes analízis területén, beleértve a széles körben alkalmazott NX Nastran szoftvert is, amely a világ legbonyolultabb szimulációs problémáinak megoldója. A mai bejelentés megerősíti, hogy az NX CAE a világ egyik vezető szimulációs megoldása a termékfejlesztéshez.

 

Az NX tervezési és megmunkálás tervezési moduljaiban az új fejlesztések a Siemens PLM Software HD-PLM víziójának részei, és tovább bővítik a gyártóipar számára kínált lehetőségek tárházát.

„Az NX 8 jelentős fejlődést jelent a teljesen integrált digitális termékfejlesztési rendszerek területén,” mondta Jim Rusk, a Siemens PLM Software termékfejlesztési szoftverekért felelős alelnöke. „Az egyedülálló CAE megoldásunk új fejlesztései lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a problémákat még a virtuális modellen azonosítsák és kiküszöböljék, mielőtt azok valós problémaként jelentkeznének. Ez a tulajdonság, amely optimalizálja a terméket, kombinálva az NX tervezési és megmunkálási fejlesztéseivel, jelentős mértékben segíteni fogja ügyfeleinket abban, hogy még tovább csökkentsék költségeiket, lerövidítsék a fejlesztési időt és jobb döntéseket hozzanak, amelyek jobb termékeket eredményeznek számukra.”

Világszínvonalú szimulációs hatékonyság

A különböző iparágakban tevékenykedő vállalatok egyre jobban kihasználják a szimulációs szoftverek által nyújtott lehetőségeket a termékfunkciók, a gyárthatóság és karbantarthatóság ellenőrzésére, valamint a minőség és az esztétikus megjelenés javítására. A Siemens PLM Software megoldásai több mint 40 éve segítik a vállalatokat a világ legbonyolultabb modellezési és analízis kihívásainak megoldásában, a lineáris és nem lineáris végeselemes analízis (FEA) feladatoktól kezdve, a hő, mozgás és kifáradás elemzésén át, a folyadék és levegőáramlások a hatásának az analíziséig. Mivel az NX CAE különálló szimulációs megoldásként is, illetve az NX termékfejlesztési megoldás részeként is működik, nagyfokú szabadságot kínál a vállalatoknak a számukra szükséges megoldások telepítése során. Megtartva a Siemens PLM Software nyitott üzleti modelljét, az NX CAE az NX Nastran mellett, az összes többi végeselemes megoldóval együttműködik. Az NX CAE felhasználói számos forrásból képesek beolvasni és módosítani a különböző geometriákat, a gyors „mi lenne, ha…” jellegű analízisekhez, a Siemens PLM Software által fejlesztett szinkronmodellezési technológiát felhasználva, amely kombinálja a direkt modellezés gyorsaságát és rugalmasságát a méretek által vezérelt tervezés precíz kontrollálhatóságával.

Az NX 8 szimulációs eszközei új megoldásokat nyújtanak a modellek optimalizálásához és az egyszerre több analízis típust ötvöző vizsgálatokkal mindezt akár bonyolult összeállítás környezetben. Az NX Nastran fejlesztései nemlineáris és dinamikai elemzések fejlesztését is tartalmazzák, valamint növelik a számítási teljesítményt és megkönnyítik a modellezést. Az új és meglévő funkcionalitások az NX CAE modulban más CAE eszközökhöz képest akár 70 %-kal csökkentik az analízisek előkészítésére és a megoldásra fordított időt.

• A szimulációs környezet és geometria szerkesztés fejlesztései csökkentik a geometriák elkészítésének idejét és felgyorsítják az elemzést.

• A szimuláció és az optimalizálás újdonságai által az NX CAE új topológiai optimalizáló eszközöket és multi-physics (több szempontú) analízis megoldásokat tartalmaz.

• A rendszer szintű szimuláció fejlesztései racionalizálják a végeselemes analízis szerelés kezelését és kibővítik a nagyteljesítményű számítási kapacitást az áramlástani numerikus szimulációk (CFD) végrehajtása során.

• A HD3D (High Definition 3D) tulajdonságok olyan fejlesztéseket tartalmaznak, mint például az új szimulációk eredményeinek mérése, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az eredményeket közvetlenül összevessék a követelményekkel, így a tervező csapatok jobb döntéseket hozhatnak. „Az NX CAE minden bizonnyal megváltoztatja a szimuláció világát,” mondta Dr. Keith Meintjes, a CIMdata szimulációs és analízis menedzsere.

„Az NX CAE a szimulációs eszközök teljes készletét adja a felhasználóknak, lehetővé téve a több felhasználós analízist és együttműködést. Továbbá, az NX CAE modulba beépített szinkronmodellezési technológia alkalmazása segíti a végeselemes analízis specialistákat abban, hogy egyszerűen be tudják olvasni a különböző forrásokból érkező CAD modelleket, illetve azokat gyorsan módosíthassák és létrehozhassák az elemzéshez szükséges geometriákat. Ezáltal a geometriák bekerülnek egy CAE iterációs ciklusba, amely lehetővé teszi, hogy az analízis alakítsa a terveket ahelyett, hogy egyszerűen a CAD specialisták által létrehozott modellen végeznék az elemzést. A Siemens PLM Software víziója, befektetései és a létrejövő technológiai fejlesztések az NX CAE modulban egy versenyképes, hatékony szimulációs eszközt és analízis környezetet eredményeznek, amely még azon vállalatok számára is hasznos, akik nem az NX szoftvert használják a CAD-es feladatok végrehajtására.”

Termékfejlesztési hatékonyság

A szimulációs megoldás mellett az NX 8 a tervezési és megmunkálás tervezési területeken is jelentős fejlesztéseket tartalmaz, amelyek megnövelik a termékfejlesztési hatékonyságot. Az NX 8 új és továbbfejlesztett megmunkálás tervezési tulajdonságai a készülék és szerszámtervezés területeire egyaránt fókuszálnak. Ilyen fejlesztések például az optimalizált NC programozás, és az alkatrészgyártás, vagy a szerszámtervezés automatizálásának és a CAE alapú érvényesítési eszközök kombinációjára irányuló újítások.

Eredményül az NX 8 mind a gyártó, mind pedig a szerszámtervező és gyártó vállalatok számára segít a nagyértékű projektek megnyerésében azáltal, hogy olyan terveket tudnak készíteni, amelyeknek már az első verziója megfelelő. Az NX CAM fejlesztései tovább erősítik a meglévő CAD/CAM, automatizált programozás, és integrált szerszámgép szimulációs tulajdonságokat egy új automatizált, környezetfüggő funkcióval, amely egyszerűsíti az intelligens szerszámpálya generálást a prizmatikus alkatrészekhez.

Az új, térfogat alapú 2.5D marási műveletek segítségével gyorsabb automata programozás lehetséges, az NX CAM pedig gyors és rendkívül pontos megmunkálási megoldást tesz lehetővé.

Az NX 8 a terméktervezés területén a korábbiakhoz képest sokkal erőteljesebb és hatékonyabb modellezési, és jóváhagyási megoldásokat tartalmaz a továbbfejlesztett HD3D támogatásnak köszönhetően, a jobb tervezési döntések meghozatalának érdekében.

• Új alkatrész modul technológiák, amelyek egyszerűsítik a modellezést és a komplex tervek módosítását, megengedve a felhasználók számára, hogy a terveket elemeikre bontsák, amely lehetővé teszi, hogy egy időben több tervező is dolgozhasson a fejlesztésen.

• Továbbfejlesztett HD3D és tervjóváhagyási eszközök, amelyek megnövelt együttműködést, hatékonyabb riportkészítést és a több forrásból érkező PLM információk bővített vizuális prezentációját teszik lehetővé. A standard HD3D tulajdonságok az új verzióban egy vizuálisan gazdag és rugalmas visszajelzési környezetet nyújtanak, amely segíti a felhasználókat a problémák helyének gyorsabb meghatározásában és javításában, biztosítva, hogy a tervek megfeleljenek a követelményeknek.

• A szinkronmodellezési technológia fejlesztései egyszerűbbé teszik a modellek módosítását, és a geometriai problémák kezelését. Új tulajdonságok kerültek hozzáadásra az alakelem alapú modellezéshez, a lemezalkatrész modellezéshez, a kiosztáshoz, a szabadformájú tervezéshez, csővezeték és kábelkorbács tervezéshez, a vizualizációhoz, stb.

• A hagyományos modellezés az NX 8-ban olyan fejlesztéseket tartalmaz, mint például melyek a kiosztás készítése során nagyobb rugalmasságot és kontrollt tesznek lehetővé. Több különböző kiosztás elrendezés hozható létre, beleértve a lineáris-, a sokszög-, az útvonalmenti-, a referencia-, a körkörös spirális kiosztást, valamint a felhasználók készíthetnek definiált határolókon belül létrehozott kiosztást alaksajátosság kiosztással, szimmetrikus kiosztást lineáris elrendezésen, stb.

 

!!!