fbpx
Hírek

Perspektíva a gyártásban

2014. június 20. Kategóriák: Általános, Tecnomatix

Digitális gyártási és lean megoldások együttműködése

Számos érdeklődő gyűlt össze – a graphIT Kft. és a LeanCenter közös szervezésében- a 2014. június 04-én megrendezett „Perspektíva a digitális gyártásban” szakmai konferencián, ahol bemutatásra kerültek a digitális gyártásban rejlő lehetőségek és előnyök. A rendezvényen résztvevők megismerkedhettek közelebbről a lean alapelvekkel a gyakorlatban, a folyamatszimuláció és lean szoftvereszközök kapcsolatával, illetve a gyártási minőséggel. A Tecnomatix digitális gyártási megoldásokon belül az alábbi területek kerültek bemutatásra a rendezvényen:

A konferencián volt a hivatalos magyarországi bemutatója a Siemens minőségmenedzsment megoldásainak is, amelyeket a termékfejlesztés során a tűrések megfelelő előírását segítik, a gyártásban pedig megoldást nyújtanak a mérési eredmények elemzésére, és a minőségi problémák gyökereinek feltárására. A graphIT Kft. a Siemens minőségmenedzsment megoldásait nem csupán a hazai piacon, hanem a térség számos országában, illetve Svájcban, Ausztriában és Lengyelországban is forgalmazza.

A konferencián a graphIT Kft. – PLM portfólióján belül – a Tecnomatix termékcsalád megoldásait mutatta be részletesen. Mindazon funkciók szemléltetésre kerültek, amely segítségével a vállalatok növelhetik gyártási hatékonyságukat, kiaknázhatják a folyamataikban rejlő tartalékaikat. Bemutatásra kerültek a graphIT Kft. által nyújtott egyedi megoldásban, testreszabásban rejlő lehetőségek, amelyek a cégek hatékonyságát nagyban képesek növelni.

Lean Olimpia

Akikben tombol a versenyszellem, szeretnék megmutatni munkájuk gyümölcsét, elért eredményeiket, azok számára a graphIT Kft. és a LeanCenter közösen bejelentette a Lean Olimpiát. A versenyre a jó és a legjobb megoldások méretettnek meg egymással. Azon cégek indulhatnak a versenyen, akik folyamatfejlesztés területén értek már el sikereket és ezt konkrét – a közvéleménnyel is megosztható – tényekkel, adatokkal alá tudják támasztani.

A fókuszban egy bizonyos fejlesztési projekt áll, egy olyan projekt, melynek megvalósításával az adott cég például megtakarításokat ért el, átfutási időket, selejtszintet, vagy éppen raktárkészletet csökkentett. A téma tehát szabadon választott.

A Lean Olimpia pályamunkákban a versenyző cégek a klasszikus lean módszerek mellett a Plant Simulation alapú gyártási folyamatszimuláció eszközeit használhatják fel. A Plant Simulation feladatterület kidolgozásában a graphIT Kft. munkatársai nyújtanak segítséget.

A Lean Olimpiával kapcsolatban minden információ megtalálható a következő oldalakon:

A verseny eredményhirdetése az őszi Perspektíva rendezvényen lesz megtartva!

!!!