fbpx
Hírek

Perspektíva a gyártásban 2014.

2014. május 21. Kategóriák: Általános, Tecnomatix Címkék: gyártás, lean, minőségmenedzsment, rendezvény

A rendezvény, amely minden gyártó cég számára hasznos információkat tartalmaz

A Perspektíva a gyártásban rendezvény 2014. június 4-én kerül megrendezésre a graphIT Kft. és a LeanCenter közös szervezésében. A rendezvény három kiemelt – a gyártási hatékonyságot és teljesítményt befolyásoló – témát helyez előtérbe:

1. Lean alapelvek a gyakorlatban

A Lean alapelveket mindig érdemes újra és újra elővenni, és megnézni konkrét példákon, hogy ezeket a módszereket hogyan lehet a gyakorlatban használni.

2. Folyamatszimuláció és lean szoftvereszközök

A klasszikus lean eszközökön túlmenően mára olyan szoftvereszközök is rendelkezésére állnak a gyártástervezésben és a termelésben dolgozóknak, amelyek nagyban segíthetnek a lean törekvések végrehajtásában valamint a lokális optimalizációk helyett a globális termelési optimalizáció felé történő továbblépésben.

3. Gyártási minőség

Nincs fontosabb annál, hogy már elsőre a megfelelő minőségben lehessen a szerelési feladatokat végrehajtani. Ennek fontos eleme a termék életciklusában a tűréselemzés, a pontos mérés és a mérési adatok feldolgozása.

3+1. Lean Olimpia

A Perspektíva a gyártásban 2014. rendezvényen jelenti be a graphIT Kft. és a LeanCenter közösen a Lean Olimpiát, amely a LeanCenter és a graphIT által közösen kidolgozott verseny. Itt a jó és a legjobb megoldások lesznek terítéken. Azon cégek, akik folyamatfejlesztés területén értek már el sikereket és ezt konkrét – a közvéleménnyel is megosztható – tényekkel, adatokkal alá tudják támasztani, indulhatnak a megmérettetésen. A pályázati kiírás tartalmazni fog egy bizonyos feltételrendszert arról, hogy kell kinézni egy pályamunkának, annak pontosan milyen részeket, milyen terjedelemben kell tartalmaznia. A fókuszban egy bizonyos fejlesztési projekt áll, egy olyan projekt, melynek megvalósításával az adott cég például megtakarításokat ért el, átfutási időket, selejtszintet vagy éppen raktárkészletet csökkentett. A téma tehát szabadon választott, csupán a feltételrendszernek kell megfelelnie. Bővebb információkat az Olimpiáról hamarosan közzéteszünk még!

Részletesebb információkért látogassa meg a rendezvény honlápját!

!!!