fbpx
Hírek

Offline mérőgép programozás – NX CMM

2014. november 10. Kategóriák: Minőségmenedzsment

Az NX CMM Inspection Programming (Vizsgálati programozás) modul egyesíti a tervezési és a gyártási terület világát. Lehetőséget biztosít a felhasználók számára az offline mérőgép programozás végrehajtására a gyártó részleg koordináta- és NC mérőgépein, a már megszokott NX CAD környezetben.

offline mérőgép programozásAz alkalmazás segítségével lehetőség nyílik a mérőprogramok automatikus létrehozására „offline” módban, a termék méret adatokból (PMI), amelyeknek a segítségével a mérés programozási ideje radikálisan, akár 80%-kal is csökkenhet. Ezeknek a mérőprogramoknak a futtatására lehetőség van virtuális környezetben, ellenőrzés céljából, illetve valós környezetben, a mérőgépen. A mérőgép által mért adatokat közvetlenül is vissza lehet csatolni a tervező programba, ahol ezek az adatok összehasonlíthatók és elemezhetők az eredeti, tervezett méretekhez képest.

offline mérőgép programozásA koordináta mérőgép programozás modul a vállalatok számára lehetőséget biztosít egy zárt láncú minőségirányítási folyamat létrehozására a gépészeti tervezés, a gyártástervezés, továbbá a termelési részlegek összekapcsolása során. A folyamat arra épít, hogy a mérőprogram az alkatrész geometria alapján automatikusan elkészíthető, majd az iparágban alkalmazott DMIS formátumba menthető, ezzel kihagyva a köztes fordítót. Így sokkal gyorsabban érvényesíthetők a mérnöki változtatások az egyes gyártó részlegeken.

Az NX CMM közvetlenül is támogatja az mérőgép programozás végrehajtását a legelterjedtebb mérőgépekhez: Mitutoyo, Dea, Hexagon, Zeiss.

További információkat az NX alkalmazással kapcsolatban a következő oldalon olvashat: www.graphit.hu/nx

!!!