fbpx
Hírek

NX 12 a gyártáshoz

2017. november 22. Kategóriák: NX Címkék: nx, NX 12 for Manufacturing, NX CAM

A graphIT Kft., mint a Siemens NX hivatalos magyarországi forgalmazója bejelentette, hogy elstartolt az NX 12-es verziója, azon belül nagy hangsúlyt kaptak az új gyártási megoldások is.

A Siemens NX szoftvermegoldása a legkorszerűbb, következő generációs megoldásokat használja az anyaghozzáadásos gyártás, CNC megmunkálások, robotprogramozás és a mérőgépek programozására azért, hogy a digitalizálja a megmunkálás tervezést és egyesítse egyetlen rendszerbe. Az olyan automatizált eszközök, mint az adaptív megmunkálás, robotprogramozás, szerszámtervezés, segítenek a termékek gyorsabb piacra kerülésében, magasabb minőségben. Az olyan vállalatok számára, melyek nagy mennyiségben gyártanak bonyolult alkatrészeket (pl. autóipar) azoknak az NX Machining Line planner eszköz és az ezzel kombinálható alakelem alapú megmunkálás új távlatokat nyit. Az NX legújabb verziója továbbfejlesztetten támogatja az anyaghozzáadásos gyártás teljes ciklusát.

A gyártó cégekre nehezedő nyomás, mely szerint a minél rugalmasabb gyártással minél pontosabb terméket kell előállítani, egyre erősíti azt a trendet, hogy az anyaghozzáadásos gyártást bevezessék és mindezt egy olyan környezetben, amely egyesítni a tervezés minden lépését és a gyártást egyetlen digitalizált környezetbe. A digitalizálási stratégia megvalósításával a gyártó cégek az automatizálással és a 3D-s nyomtatás előnyeivel gyorsabb reagálásra lesznek képesek.

„Azért hogy a gyártó cégek növekedhessenek és nyithassanak a nagyobb piacok felé, az üzemeknek rendelkeznie kell anyaghozzáadásos gyártást biztosító technológiával és az ezt támogató teljesen integrált tervezési folyamattal, mely integrálja a tervezés, nyomtatás előkészítést, NC és mérőgép programozást” mondta Christoph Hauck a MBFZ toolcraft GmbH (New Technologies and New Markets) ügyvezetője, egyik úttörőjeként a Siemens additív gyártásának bevezetésében. „A Siemens egyetlen integrált rendszerben biztosítja az alkatrészgyártás ilyen folyamatának támogatását. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy digitalizált folyamatot valósítsunk meg, biztosítva hogy folyamatos kontroll alatt tarthassuk a gyártást, asszociatív módon csatolt adatokkal követhető formában, amely mind a felhasználóknak mind nekünk egyaránt fontos.”

Adaptive Milling

A gép 60 százalékkal gyorsabb az Adaptív Marásnak köszönhetően, az új, nagysebességű nagyolási módszerrel az NX CAM 12-ben

Az NX legújabb verziójának új automatizálási lehetőségei a gyártás és a tervezést hatékonyabbá teszik és csökkentik a költségeit. A robot programozással teljes megmunkáló cellákat lehet programozni az alkatrészek be és áthelyezésével együtt. Az adaptív marás, és az csőszerű üreg marás olyan új lehetőségek, amelyek bonyolult megmunkálásokat egyszerűsítenek. Az adaptív megmunkálás olyan nagy anyagleválasztást biztosító megmunkálás, amely a megmunkálás idejét akár 60%-al csökkentheti, kihasználva a szerszám teljes éltartamát. Az új csőszerű üreg megmunkálással az 5 tengelyes megmunkálások számára való plusz elemek előkészítését minimalizálhatjuk emellett optimálisabb megmunkálási útvonalakat tudunk az ilyen geometriák számára kialakítani.

A fröccs és alakító szerszámok gyártóinak mostantól pontosabb eszközei vannak, hogy meghatározzák a termék várható gyártási költségeit az NX és a Teamcenter integrációval. A tervezőknek lehetősége van arra, hogy az alakelemek és paraméterek felismertetésével információt ad a Temacenternek, amely aztán képes ebből költségeket számolni. Ezzel az új eszközzel lehetőség nyílik a gyorsabb és pontosabb ajánlatok készítésére.

A NX Machining Line Planner és az NX integrációjával lehetőség van gyártási alakelemek felismertetésére, elosztására, programozására és szimulációjára több beállítással, és gépen keresztül. Ez igen hasznos azoknak a cégeknek, akiknek gyakran változó bonyolult alkatrészeket kell gyártani. Az NX Machining Line Planner a digitális ikerpárral olyan egyedi megoldást biztosít, amely a tervezési időt lerövidíti, és a gyártási minőséget emeli.

HP Multi Jet Fusion

Könnyen elfér több alkatrész is a beépítési területen, hogy optimalizálja a HP Multi Jet Fusion nyomtatásának hatékonyságát

Az NX legújabb verziója az additív megmunkálás lehetőségeit bővíti egy modullal (NX AM for HP Multi Jet Fusion), amely a HP Jet Fusion 4200 3D nyomtatók számára a nyomtatás előkészítést teszi lehetővé. A modul a nyomtatandó darabokat készíti elő a nyomtatáshoz a Multi Jet Fusion sorozat számára, elkerülve külső szoftverekkel való munkát és a más rendszerek felé való adatfordítást eliminálja. Ehhez kapcsolódóan a Siemens fejleszt olyan modulokat a Simcenter 3D-ben, melyek támogatják ezen tervezési folyamatok szimulációját, tervezését. Az ilyen szimulációk szoros részét képezik a teljes megmunkálási folyamatnak.

„A transzformatív technológiák, mint az anyaghozzáadásos gyártás, és a fejlett robotizálás óriási lehetőségeket kínálnak bármilyen méretű gyártó számára, hogy előnyhöz jussanak a mai versenypiacon.” mondta Zvi Feuer a Manufacturing Engineering Software for Siemens PLM Software vezetője. „Az NX teljesen integrált megoldást kínál a gyártó cégek számára, hogy kihasználhassák ezeket az egyedi technológiákat, ezáltal növelve a teljes üzleti teljesítményt és segíteni egy valóban digitalizált gyártás létrehozását.”

A graphIT Kft. sokéves tapasztalatával áll mindenki rendelkezésére, hogy az NX 12 alkalmazásával kapcsolatban segítséget tudjon nyújtani minden szakmai területen. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük lépjen kapcsolatba kollégáinkkal a következő weboldalon: https://www.graphit.hu/nx

!!!