fbpx
Hírek

A Nissan következő generációs járműtervezési platformja

2016. január 15. Kategóriák: Általános

A graphIT Kft. több, mint két évtizede támogatja az autóipar hazai gyártóit és beszállítóit különböző szoftveres megoldásokkal. Ezek között a megoldások között ugyanúgy megtalálhatók a Siemens PLM Software termékei, mint ahogy a graphIT saját megoldásai, melyeket házon belül fejlesztünk. A cikkben szereplő, a Nissan által is alkalmazott szoftveres PLM megoldások – Az NX és a Teamcenter – megtalálhatók a graphIT termék portfóliójában is, mivel a graphIT Kft. a Siemens PLM Software termékeinek hivatalos magyar forgalmazója. 


A Nissan, a Hewlett Packard Enterprise és a Siemens kifejleszti az autóipar első teljeskörű következő generációs járműtervezési platformját

Nissan_LogoDecember 21, 2015 – A NISSAN MOTOR CO., LTD. (Székhely: Yokohama város, Kanagawa tartomány, Japán. Ügyvezető igazgató: Carlos Ghosn), és a Hewlett Packard Enterprise (Székhely: Palo Alto, California, Egyesült államok. Ügyvezető igazgató: Meg Whitman), valamint a Siemens AG (Székhely: München, Németország. Ügyvezető igazgató: Joe Kaeser) a mai napon bejelentették, hogy kifejlesztették az ipar első* következő generációs járműtervezési infrastruktúráját, amely egy folyamatos, nagysebességű kapcsolatot biztosít a Nissan globális kutatási és fejlesztési részlegei számára a legújabb járműfejlesztési adatokhoz. A megoldás mérnöki virtuális asztal infrastruktúrája (VDI) nagyobb rugalmasságot és kezelhetőséget biztosít a Nissan számára a járműtervezés terén, globális szinten. A Nissan már bevezette az infrastruktúrát Észak Amerikában és Európában.

hp-enterprise-logoA mérnöki VDI egy virtuális asztal technológián alapuló fejlett grafikai feldolgozórendszerrel rendelkezik. Ez a rendszer lehetővé teszi a mérnökök számára a hozzáférést egy virtuális 3D CAD munkaállomáshoz a szervereken, illetve annak irányítását egy asztali környezetben. Ennek a technológiának köszönhetően a Nissan tervezői képesek bármikor hozzáférni a legújabb adatokhoz, mivel ezek egy olyan szerveren találhatók, amelyhez a tervezőknek globális hozzáférése van. Ez javítja a produktivitást, és a használhatóságot, továbbá fejleszti a költséghatékonyságot és a kockázat menedzsmentet.

VDI_deployment

A VDI rendszert már alkalmazó Nissan üzemek

Ez az új platform egy teljesen skálázható, következő generációs járműtervezési megoldás, mely globálisan alkalmazza a mérnöki VDI technológiát. Ez a technológia a legkorszerűbb grafikai processzorral, nagyteljesítményű tárolóegységekkel, illetve szoftveres és hardveres gyorsítási technológiával ellátott szervereken alapul. A Nissan eleinte két fejlesztőközpontban fogja alkalmazni a rendszert: a NISSAN Észak Amerikai Technikai központjában, illetve a NISSAN Európai Technikai központjában. A platform segítségével a Nissan arra törekszik, hogy ugyanazt a CAD produktivitási szintet érje el minden központjában, továbbá az infrastruktúra menedzsment fejlesztésén keresztül drasztikus csökkenésre számítanak a jövőbeli rendszerfejlesztések, a verzió frissítések, továbbá a működtetési költségek terén. Mindemellett a Nissan bővíteni tervezi a platform használatát a jövőben, mivel a rendszer – a rugalmasságából kifolyólag – alkalmazható akár globálisan is autóipari fejlesztés céljából.

Nissan_North_American_Technical_Center

Nissan Észak Amerikai Technikai központ

A Hewlett Packard Enterprise (HPE) felajánlott egy innovatív, teljeskörű mérnöki VDI megoldást, amely tartalmazza mind a hardvert, mind a szoftvert, továbbá a konzultációs és támogatási szolgáltatásokat. A HPE összeállított több projekt csapatot is Japánban, az Egyesült Államokban, illetve Európában, abból a célból, hogy telepítsék, ellenőrizzék és teszteljék a megoldást. Ez a teszt biztosította az egyszerű implementációt, illetve bemutatta, hogy a rendszer megfelelően rugalmas, gyors és megbízható a Nissan számára.

A mérnöki VDI megoldás a következő HPE technológiákat tartalmazza:

HP_3PAR_StoreServ_7400

HP 3PAR StoreServ 7400

HP_ProLiant_WS460c

HP ProLiant WS460c

 

A megoldás emellett alkalmazza a Citrix XenDesktop asztali virtualizációs technológiáját is.

Siemens_PLM_SoftwareA Nissan mérnöki VDI megoldásához a szoftver technológiát a Siemens termék életciklus menedzsment szoftver üzletága biztosította – melynek a graphIT Kft. hivatalos magyar forgalmazója. A Siemens NX™ szoftvere a Nissan elsődleges számítógépes tervezőszoftvere (CAD), ezt használja a vállalat minden mérnöki és járműfejlesztési folyamathoz. Ahhoz, hogy biztosítsák a magas szintű VDI teljesítményt, az NX alkalmazást csak olyan hardver összetevőkön alkalmazzák, melyek tanúsítvánnyal rendelkeznek az NX alkalmazás futtatásával kapcsolatban. Emellett a Siemens Teamcenter® szoftvere – mely az NX megoldással együtt megtalálható a graphIT portfóliójában – szolgál a Nissan VDI megoldásának a digitális gerinceként. A Teamcenter® egy teljeskörű termékadat menedzsment rendszer, mely gyors és egyszerű hozzáférést biztosít minden, a termékkel kapcsolatos információhoz az érintett személyzet számára, attól függetlenül, hogy helyileg hol tartózkodnak.

Celso Guiotoko, a Nissan informatikai vezetője, illetve nemzetközi IS/IT vezetője a következőképpen nyilatkozott: “Mivel egyre több új projekt indul nemzetközi szinten, az IT egyre fontosabb szerepet kap. A globális IS/IT stratégiánk arra fog alapulni, hogy a Nissan összekapcsolja a Menedzsmentet és az IT részleget, ezzel növelve az üzleti értéket, melyet az IT részleg biztosít a Nissan felé.”

A HPE a Nissan globális IT partnere, továbbá örömmel támogatja a Nissan VITESSE kezdeményezését, amely arra irányul, hogy felgyorsítsa a vállalat növekedését a nemzetközi piacon.

“A Siemens nemzetközi szinten az élvonalban jár a gyártóipar digitalizálásának a terén, és büszkék vagyunk arra, hogy fent említett igen fontos Nissan kezdeményezés támogatásában olyan partnerekkel dolgozhatunk, mint például a HPE.” Mondta Chuck Grindstaff, a Siemens PLM Software – a Siemens Digital Factory részlegének egy üzleti egysége – elnöke és ügyvezető igazgatója. “A Nissan elkötelezettségének és kezdeményezésének köszönhetően egy olyan sikeres VDI megoldást hoztunk létre, amely remek példaként szolgál a nemzetközi autóipari piac számára, illetve talán még azon túl is.”

Nissan-Driverless-Car-Photo-1024x576

A Nissan a jövőre nézve azt a célt tűzte ki, hogy nemzetközi szinten implementálja a az autóipari fejlesztéseit, ezzel javítva a produktivitáson és a menedzsment hatékonyságon világszerte.

*: Az NVIDIA kutatási adatai alapján

Forrás: Nissan, Hewlett Packard Enterprise and Siemens Develop Automotive Industry’s First Full-scale Next Generation Vehicle Design Platform


További információk az NX™ megoldással kapcsolatban
További információk a Teamcenter® megoldással kapcsolatban

!!!