fbpx
Hírek

A következő generációs tervezési platform bejelentése: NX 12

2017. október 24. Kategóriák: NX Címkék: nx, NX 12

A graphIT Kft. mint a Siemens PLM szoftverek magyarországi hivatalos forgalmazója, ezúton is bejelenti a következő generációs tervezési platformot, az NX 12-t.

Az NX 12 azt a következő generációs tervezési megoldást nyújtja, ami lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a termékfejlesztési folyamat során felismerje a digitális ikerpár értékét. Azok a kihívások, amelyekkel a mai piacon találkozunk – az egyre összetettebb termékeknél az integrált elektronikától az egyre csökkenő átfutási időig – valóban olyan nyitott és integrált szoftverrel kezelhetők, amely egyetlen platformon egyesíti a legjobb eszközöket. Az NX 12 az egyetlen skálázható multidiszciplináris platformot kínálja a piacon, amely az elektromos-, mechanikus- és vezérlőrendszereket egyesíti a Mentor Graphics Capital Hermes és az Xpedition szoros integrációja révén. Az NX 12 eltávolítja az innováció akadályait a folyamat minden szakaszában, a fejlesztéstől a gyártásig, hogy segítsen a vállalatoknak felzárkózni a mai, rohamosan csökkenő termék életciklusának a kihívásai ellenére.

NX 12 nagykép

A következő generációs tervezési platform bejelentése: NX 12

Iparágtól függetlenül az elektronika minden termék elengedhetetlen részévé válik. Ma már sokkal fontosabb, mint eddig bármikor, hogy elektronikai és mechanikai tervezők együttműködjenek a termékfejlesztési folyamat során, hogy megakadályozzák az elektromechanikus problémák miatt felmerülő költséges és időigényes újra tervezést. A Mentor Graphics technológiáját felhasználva az NX 12 közvetlen kapcsolatot biztosít az elektromos és mechanikai rendszerek kialakítása között.

Az elektromos vázlat és a 3D modell összekapcsolásával, a keresztkapcsolatoknak megfelelően a kapcsolási rajzok és a kábelköteget tervező mérnökök sokkal szorosabban működhetnek együtt. Ebben a példában a kapcsolási rajzból származó kapcsolatok automatikusan átvihetők a 3D modellre, biztosítva a szükséges kábelek helyének kialakítását. Az adatok kezelése a Teamcenter portfólión belül teljes áttekintést nyújt a tervezett rendszerről, amely lehetővé teszi a csapatok számára a hatékonyabb együttműködést és a hatékonyabb munkavégzést.

ELMA

Az ELMA egy önálló, könnyű megjelenítési eszköz, amely mind az ECAD, úgy az MCAD adatait egyszerre viszgálja és mogosztja a tervezési információkat. Az ELMA az NX-hez kapcsolódik a teljes MCAD elemzéshez.

A multidiszciplináris munka nem korlátozódik az elektromos tervezésre. A nagy mennyiségű csővezeték tervet előállító iparágakban, például a hajóiparban sokat segít a 2D-s sematikus kapcsolási rajzok és a 3D tervek integrálásában. Az NX új eszközei lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy két dimenzióban elkészített sematikus rajzok (P&ID), és a 3D modellek közti kapcsolatot fenntartsák. Ez a szoros szinkronizálás segíthet a hibák kiküszöbölésében és időt takaríthat meg, így a tervező csapatok szorosabban együttműködve dolgoznak, mint valaha. Az NX P&ID minden eddiginél jobb módját kínálja a különböző tudományok összekapcsolásának, a következő generációs tervezésnek a különböző vállalatok és iparágak számára. Mivel a vállalatok egyre nagyobb nyomással szembesülnek a termékeik piacra juttatásánál, a generatív tervezés ma már szükségszerű a termékfejlesztésnél. A mérnökök, akiket a határidők korlátoznak, gyakran választják az első megvalósítható tervet, nem pedig az optimális megoldást. Elengedhetetlen, hogy a vállalatok olyan eszközöket használjanak, amelyekkel a mérnökök – a versenyképesség fenntartása érdekében megtalálják a legmegfelelőbb megoldást a tervezési követelmények megtartása mellett. A generatív szoftverek többféle tervezési lehetőséget meg tudnak vizsgálni, mint amire az ember képes, így a tervező kiválaszthatja a legjobbat.

csövek

Az NX P&ID Designer lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy két dimenzióban kirajzolják a csővezetékeket és a műszereket ábrázoló diagramokat (P&ID), miközben fenntartják a 3D térmodellhez kötődő tervezést

Az NX12-ben bevezetett forradalmi konvergens modellezés a tervezők számára a parametrikus modellezés és a háromszögesített (faceted) modellezésre épülő vegyes technológiával mindkét technológia előnyeit tudják hasznosítani. Az NX 12 az egyetlen olyan tervező rendszer, amely egyesíti a hagyományos tervezést, felületmodellezést, optimalizációt és a parametrikus tervezést, hogy egy ténylegesen generatív tervezést támogató rendszert adjon. Ezen eszközök egyesítése olyan rugalmasságot ad a tervezőnek, amelyekkel igen komplex geometriákat tudnak létrehozni. A technológiák ötvözésével olyan terveket tudnak létrehozni, amelyek ténylegesen multidiszciplinárisak.

Amennyiben a terv fejlődik, alakul, akkor a gyártásnak is hozzá kell igazodnia. Az additív megmunkálás lehetővé teszi az optimalizált alkatrészek gyártását, amelyek korábban lehetetlenek vagy túl drágák voltak. Az NX 12 egyesíti az alkatrészek tervezését, optimalizálását és a legkorszerűbb anyaghozzáadásos gyártásra való előkészítést. A komponensek súlyának csökkentése és a felhasznált gyártóeszköz csökkentése érdekében a vállalatok arra törekszenek, hogy belső rácsszerkezeteket (lattice) alakítsanak ki az alkatrészeken belül, hogy megfeleljenek a mechanikai céloknak a teherbírás és a strukturális integritás veszélyeztetése nélkül. Az NX 12 új megoldásokat kínál az additív megmunkálás tervezéséhez, beleértve a rácsszerkezetek hozzáadásának képességét. A konvergens modellezés lehetővé teszi, hogy a tervező a rácsszerkezetet az alkatrészbe bele tudja modellezni, megtakarítva a cégeknek azon elpazarolt időt, melyet a geometriával dolgozó tervezők hosszadalmas adatátalakítási folyamatokkal töltöttek el. Ez lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy sokkal könnyebb, erősebb terméket hozzanak létre, és hogy ezek hamarabb jussanak el a gyártásig.

csípő

A komplex szerves formák, mint például a csípőpótlás, amely rácsos szerkezetet is tartalmaz (lattice), szinte lehetetlen vagy túl drága a hagyományos gyártási módszerekkel történő gyártáshoz. Additív megmunkálás szükséges.

Az NX 12 továbbra is új eszközöket kínál, mind a tervezés, úgy a gyártás terén is, hogy megfeleljen a gyorsan változó piac kihívásainak. Mind ezek a technológiák a mai termékfejlesztés legelterjedtebb, integrált platformjára épülnek. Ezzel a legújabb verzióval az NX szoftver évtizedes örökségét tartja fenn, mint az ügyféladatok megőrzésének a legjobb megoldása. Lehetőség van adatfordítás nélkül megnyitni a meglévő, ügyfél adatokat az NX korábbi kiadásairól és ma dolgozni velük az új, NX 12-ben.

A graphIT Kft. sokéves tapasztalatával áll mindenki rendelkezésére, hogy az NX 12 alkalmazásával kapcsolatban segítséget tudjon nyújtani minden szakmai területen. Amennyiben felkeltettük érdeklődését és további érdekes tartalmakat olvasna az NX 12-ről, látogassa meg honlapunk: https://www.graphit.hu/nx

!!!