fbpx
Hírek

Idén is nagy sikere volt a PLM Felhasználói Konferenciánknak

2022. május 26. Kategóriák: Általános

2022. május 5-6 között tartottuk az éves, kizárólag szoftverfelhasználóinknak tartott szakmai konferenciát Gárdonyban, amit nagy érdeklődés kísért.

Idén már 25. éve képviseltetjük magunkat a hazai CAD/CAM/PLM piacon, többnyire a Siemens Digital Industries Software megoldásaival. Emellett folyamatosan bővülő szolgáltatásainkat kínálunk partnereinek, mint például tanfolyamokat, konzultációkat és akár a személyre szabott szoftver kiegészítőket.

Fókuszban a 2022-es ipari trendek

A kétnapos rendezvényen a hangsúly a PLM piac újdonságaira és a 2022-es trendekre helyeződött. Az izgalmat esettanulmányokkal és a napi munkát megkönnyítő trükkökkel fokoztuk.
A rendezvényt Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezetője nyitotta, majd Kovács Imre a Siemens Digital Industries Software Partner Management Executive előadásában a PLM szoftverek felhőalapú megoldásait ismertette. Ezt követően Elek Sándor az IDM Systems Zrt. ügyvezetője adott elő az ipari digitalizáció és a digitális gyártás témában.
A vendégelőadók között szerepelt Dr. Kling Sándor gépészmérnök és a Kling Technology ügyvezetője, aki évekig dolgozott a tavalyi Forma1-es világbajnok csapatánál, a Red Bull Racingnél, mint szerkezeti elemző. Előadásában a kimondottan izgalmas háttértörténetek mellett, kitért arra is, hogy milyen PLM termékeket használtak a munkájuk során, illetve, hogy az új 2022-es szabálymódosítások miként növelték a CAD szoftverek szerepét a száguldó cirkuszban.


Dr. Kling Sándor a graphIT PLM Felhasználói Konferencián

Ebéd után az előző évekhez hasonlóan szekcióprogramokkal folytatódott a konferencia, ahol a jelenlévők szekciónkként külön teremben vehettek részt az előadásokon. Három divízió közül választhattak: NX, Solid Edge és Digitális Gyártás.

Gyakorlatias előadások, izgalmas versenyek

Az NX szekcióban a felhasználók megismerhették az NX CAD újdonságait, a felületmodellezés alkalmazási példáit, a fémnyomtatásra való tervezés különlegességeit és sok olyan hatékonyságnövelő tippeket és trükköket, melyeknek alkalmazása a napi munkát nagy mértékben megkönnyíthetik. A felhasználók részt vehettek az idei évben először megrendezett NX versenyen, ahol a feladat egy egyszerű alkatrész megtervezése volt, ami nem bizonyul nehéznek, viszont a feladat nehézségét az adta, hogy NX 2-ben kellett megtervezni, ami egy 2005-ös szoftver verzió.
Az újdonságok bemutatása a Solid Edge divízióban sem maradt el: munkatársaink gyakorlat orientált bemutatót tartottak a 2022-es szoftver verzió újdonságaiból. Ezt követően hibrid reverse engineering technikával készült alkatrész került 3D nyomtatásra, mely az előadások végére elkészült. A nyomtatás közben többek között a Solid Edge funkciófejlesztés, Design Configurator és CAM pro előadások zajlottak.
A Tecnomatix / Digitális Gyártás szekcióban a felhasználók többek között megismerkedhettek a Plant Simulation újdonságaival és olyan tippekkel és trükkökkel, amelyek segítik a szoftver egyszerűbb használatát, és hatékonyabbá teszik a napi munkafolyamatot. A szekció előadásait vendégelőadó szoftver felhasználók színesítették tovább gyakorlatias esettanulmányok bemutatásával.
Az első nap szakmai programja után gourmet kóstolás, wellness, este pedig vacsora és kötetlen szakmai ismerkedés várta a vendégeket a helyszínül szolgáló hotel játéktermében.

Kovács Imre a graphIT PLM Felhasználói Konferencián

Másnap tovább folytatódtak a szakmai előadások, ahol a résztvevők feltehették kérdéseiket, illetve a terméktámogató munkatársainkkal megvitathatták a felmerülő napi problémákat és azok megoldásait. Majd a két napos konferencia egy svédasztalos ebéddel zárult.
Az ügyfél visszajelzésekből kiderült, hogy a felhasználóink miért várják évről évre a graphIT felhasználói konferenciáját: Olyan szakmai újdonságokat, ötleteket és impulzusokat kapnak a jelenlévők, ami hasznukra válik a hétköznapi munkavégzés során. Emellett a szakmai kapcsolataikat is könnyedén bővíthetik.

!!!