fbpx
Hírek

graphIT PLM Felhasználói Konferencia 2013 beszámoló

2013. május 29. Kategóriák: Általános Címkék: cad/cam/plm, felhasználói konferencia, plm megoldások, rendezvény, user conference

A graphIT Kft. idén május 9-10. között rendezte a PLM felhasználói konferenciát Visegrádon. A rendezvény 2 napos volt, és a program összeállítása során kiemelt szempont volt, hogy a résztvevők megismerhessék a PLM piac újdonságait, és emellett el tudjanak mélyülni az őket érdeklő szakterületekben is.

Az első napon a rövid bevezető után Danny Blue mentalista kápráztatta el a jelenlévőket, a meglepő mutatványokba bevonva a közönséget is.

Ezután Russel Brook a Siemens regionális marketing igazgatója adott ízelítőt a Solid Edge legfrissebb verziója, az ST6 újdonságaiból. Russel kifejtette, hogy mindig örömmel jön a graphIT Kft. rendezvényeire, nagyon professzionálisnak tartja a Solid Edge csapatot, és a felhasználókkal ápolt kapcsolatot.

Őt Isabelle Pellerey követte szintén a Siemenstől, előadásában bemutatva azt a komoly hátteret, amelyet a Siemens biztosít annak érdekében, hogy a felhasználók folyamatosan magas szintű értéket kapjanak a szoftverek egyes verzióiban. Felhívta a felhasználók figyelmét az újonnan indult Community portálra, amely a felhasználók közötti tapasztalatcserét hivatott megkönnyíteni. A portál a http://community.plm.automation.siemens.com/ címen érhető el.

Ebéd után az előző évekhez képest nem szekciós programokkal, hanem rendhagyó módon minden felhasználónkat érintő témával folytatódott a konferencia: a rendezvényünk nevéhez híven Mi a PLM? címmel. A résztvevők a szoftverbemutatók során teljes átfogó képet kaphattak az termék életciklus menedzsment egyes területeiről. A graphIT munkatársai bemutatták a tervezéstől a gyártáson át az adatkezelésig a teljes PLM munkafolyamatot a Solid Edge, NX, Teamcenter és Tecnomatix felhasználásával.

A bemutatók során beigazolódott, hogy a graphIT Kft. Magyarországon egyedülálló módon képes a teljes termék életciklust lefedni, és az integrált Siemens megoldások révén problémamentesen üzemeltetni. Ezt esettanulmányok formájában a gyakorlatban is bemutatták felhasználóink a két nap során.

Az első nap szakmai programjának végén Nagy Zoltán a Siemens Magyarország Zrt. menedzsere a magyarországi licenc használat szabályairól lehetőségeiről adott tájékoztatást és válaszolt az érdeklődők kérdéseire.

Az idei Konferencia egyik újdonsága a Design Contest Junior pályázat volt, amelynek során a mérnökök gyermekei rajzolták le, hogyan képzelik el a szülő munkáját. A győztes pályaművet Simon Máté (7 éves) készítette.

A szakmai előadások után a résztvevők több szabadidős lehetőség közül választhattak, a canopy, az íjászat és a gokart is nagyon népszerű volt. A gokarton a verseny első három helyezettje a vacsoránál került díjazásra.

A második nap már a szakmai szekciókkal folytatódott. A Solid Edge szekcióban elsőként a saját fejlesztésű programokat mutatták be a graphIT Kft. terméktámogató mérnökei. Ezek olyan eszközök, amelyek a felhasználókat a napi munkájukban segítik. Ez az előadás nagy sikert aratott a felhasználók körében. A Solid Edge szekcióban emellet a lemezalkatrész tervezés, a nagy szerelések kezelése, és a programozhatóság kapott külön előadást. Itt került sor a Konferencia másik újdonságának a tervezői verseny pályamunkájának élő bemutatására és díjazására is. A verseny győztese Pintér Zoltán lett.

Az NX szekcióban a felhasználók megtapasztalhatták mennyivel könnyebb a tervezés a szoftver legújabb verziójával az NX 8.5-tel. Az érdekességek körében – a teljesség igénye nélkül – bemutatót láthattak a szinkronmodellezés fejlődéséről, CMM tapasztalatokról és lemezmodellezésről.

A Tecnomatix szekcióban szintén a legújabb fejlesztésről, a Tecnomatix 11 magyarországi bevezetéséről halhattak beszámolót. A program kiemelt témája során a felhasználók megismerkedhettek többek között a Plant Simulation újdonságaival, tippekkel és trükkökkel, amelyek segítik a szoftver egyszerűbb használatát és hatékonyabbá teszik a napi munkafolyamatot.

A tanfolyami teremben szinkronmodellezési hands-on programon vehettek részt az előzetesen jelentkezők, illetve kipróbálhatták termékeinket élőben, tesztkörnyezetben.

Mind a plenáris mind a szakmai szekciókban olyan felhasználók esettanulmányait hallgathatták meg, akik évek óta megelégedéssel használják a Siemens szoftvereit, előadásaikban kitérve arra, hogyan oldottak meg egy-egy feladatot, hogyan értek el sikereket, példát mutatva ezzel a többi hasonló területen működő kollégának.

A személyes konzultáció alkalmával feltehették kérdéseiket, illetve a graphIT terméktámogató munkatársaival megvitathatták a felmerülő napi problémákat és annak megoldásait.

Résztvevő ügyfeleink visszajelzései szerint az itt eltöltött két nap alatt olyan hasznos információt, tapasztalatot szereztek, amelyet sikeresen alkalmazhatnak majd a napi tervezési, gyártási folyamatok során.

Találkozzunk a PLM Felhasználói Konferencia 2014-en!

Bővebben a YouTube-on és a graphIT UC2013 oldalán!

!!!