fbpx
Hírek

A graphIT Kft. szponzorációs megállapodást kötött a SZEngine motorfejlesztő csapatával

2016. június 15. Kategóriák: Általános, NX, Rendezvény Címkék: nx, SZEngine, szponzoráció

Budapest, 2016. április 5. – A graphIT Kft., a Siemens PLM hazai disztribútora szponzorációs megállapodást kötött a SZEngine motorfejlesztő csapatával, amelynek keretén belül a graphIT a Siemens NX CAD/CAM tervezőrendszerét és szakmai támogatását biztosítja az új motorok fejlesztéséhez és gyártásához.

A SZEngine 2008-ban alakult meg, az Audi Hungaria motorfejlesztési részlege és a Széchenyi Egyetem Belső Égésű Motorok tanszékének közös projektjeként. Céljuk a Formula Student versenysorozathoz motorok kifejlesztése.SZEngine_kiskep_245x170

A SZEngine Európában az első hallgatói csoport, akik egy teljesen egyedi, a Formula Student versenyszámaira optimalizált motort terveznek és építenek. A csapat jelenleg 50 taggal büszkélkedhet, amelyben egyaránt megtalálható gépészmérnök, villamosmérnök, mechatronikai mérnök, közgazdász és jogászhallgató is.

A Formula Student versenysorozat 1981-ben indult az Egyesült Államokban, ahol az autóipari vállalatok felismerték, hogy a műszaki egyetemet végző mérnökök tanulmányaik során kevés gyakorlati oktatásban részesülnek. Napjainkban már 250 állandó csapat létezik világszerte, mindegyikük feladata, hogy építsen versenyautót, amit egy szigorú pontozási rendszeren keresztül értékelnek.

Az NX az oktatásban igen elterjedt Magyarországon, a CAD és CAM szoftvercsomagjai a legtöbb felsőoktatási intézményben elérhetők a hallgatók számára. Az NX széles körben használt rendszer az autóiparban, szerszámgyártásban, gépgyártásban és az elektronikai iparban egyaránt. Napjainkban a hallgatóknak az ilyen rendszerek megismerése, elsajátítása a jövőben a munkahelyen komoly előnyt jelenthet, az előrelépésben, és a karrier építésben is.

„Az együttműködés jegyében a SZengine motorfejlesztő csapat egy érdekes előadással vett részt a június elején megtartott éves graphIT PLM Felhasználói Konferenciánkon, ahol legújabb motorfejlesztésüket mutatták be a szakmai közönségnek, melynek megmunkálását már teljesen egészében az NX CAM-ben készítették” – mondta Sallay Péter, a graphIT ügyvezető igazgatója. „Az együttműködés keretén belül a graphIT szakmai szoftveres támogatást biztosít a SZEngine csapatának, amely telefonos hotline segítségnyújtást jelent, valamint a csapat tagjai a folyamatosan induló NX CAD és CAM tanfolyamainkhoz bármikor csatlakozhatnak”.

!!!