fbpx
Hírek

graphIT Kft. a Plant Simulation felhasználói konferencián

2015. június 25. Kategóriák: Általános, Tecnomatix Címkék: Digital manufacturing, plant simulation, rendezvény, tecnomatix

Nem sikerült ellátogatnia az idei Plant Simulation felhasználói konferenciára? Semmi gond, mi összefoglaljuk Önnek!

Plant SimulationIdén újból megrendezésre került június 15-17. között a Siemens Stuttgart-i központjában a Plant Simulation felhasználók éves konferenciája, mely sokáig kizárólag német nyelven zajlott, ám a digitális szoftver megoldások növekvő népszerűsége miatt már második éve angol nyelven kerül megrendezésre. A rendezvényre – Molnár Zsolt, a graphIT Kft. munkatársa mellett – 37 ország 90 vállalatától érkezett összesen 220 résztvevő, mely igen soknak mondható egy ilyen jellegű rendezvényen.

Plant SimulationA rendezvény mindhárom napján „virtuális túra” keretében, működés közben is megismerhették a résztvevők a szoftvert, és az azzal szimulálható folyamatokat egy óriási méretű képernyőn, melyhez digitális 3D szemüveget csatlakoztattak, hogy testközelből is tapasztalható lehessen a számos, szoftver adta előny.

A rendezvényt két fő részre bontották. Az egyik részben a fejlesztők mutatták be a szoftver legfontosabb funkcióit, illetve újdonságait, és szemléltették, miért a 3D szimulációé és a digitális gyártásé a jövő. A másik részben a felhasználók mutatták be, milyen sikereket értek el, illetve milyen előnyökhöz jutottak eddig a Plant Simulation szoftver használatából kifolyólag.

A hétfői (június 15.) napon a résztvevők részletekbe menő, 2 órás túra keretében megismerhették a HOMAG AG – a világ egyik legnagyobb famegmunkálási gép- és szerszámgyártója – gyártóüzemeinek a felépítését és infrastruktúráját, illetve egy előadás során megismerhették a cég múltját az iparban, az eddig elért sikereit, illetve a gyártófolyamatok működését a cégnél. A túra során az is kiderült, hogy a cég milyen módon képes tökéletesen személyre szabott megoldásokat nyújtani ügyfelei számára a Plant Simulation szoftveren keresztül – gyárszimuláció útján – az egyedülálló megmunkáló gépektől egészen a komplett gyártósorokig.

Plant SimulationA keddi (június 16.) nap az előadásokról szólt, melyeket Matthias Heinicke, a Siemens munkatársa nyitott meg a 220 résztvevő hivatalos üdvözlésével a rendezvényen. A megnyitót különböző szakértők és egyetemi professzorok előadásait hallhattak a résztvevők a Plant Simulation szoftverről, annak alkalmazásáról, illetve a LEAN gondolkodásmód és a szoftver kapcsolatáról. Az előadásokból az is kiderült, merrefelé halad a szoftver fejlesztése, mik a jelenlegi újdonságok, továbbá milyen fejlesztések várhatók a jövőben. Az ebédszünetet követően a résztvevőknek lehetősége nyílt kiválasztani, hogy a 12 előadásból melyiket hallgatnák meg, illetve hogy a kiválasztott előadásokon választ kapjanak minden kérdésükre a szoftverrel és az implementációjával kapcsolatban. Az előadásokat rendszerint kávészünetek zárták, melyek során a résztvevők személyes beszélgetésekbe elegyedhettek az előadókkal. A keddi napot egy Jazz-esttel egybekötött vacsorával zárták a résztvevők.

A szerdai (június 17.), rendezvényzáró napon folytatódtak az előadások, melyeket a Siemens munkatársa, Ulrich Rossgoderer nyitott meg egy izgalmas prezentációval az Industry 4.0 kezdeményezéssel kapcsolatban. Ezt Matthias Heinicke, a Siemens munkatársának 30 perces előadása követte, mely részletesen kitért a Plant Simulation pontfelhőkkel kapcsolatos fejlesztéseire. A beszédet követően a résztvevők újabb 15 szakmai előadás közül válogathattak kedvükre. Ezek az előadások sokkal erősebben a technikai oldal felé hajlottak, illetve előtérbe kerültek az egyes felhasználók személyes tapasztalatai a szoftverrel kapcsolatban.

Plant SimulationMindezek mellett a graphIT Kft. sikeresen bemutatta a konferencián saját fejlesztésű Plant Simulation programozási környezetét, a SmartTalk V12-es verzióját, mely számos új funkciót ad hozzá az alkalmazáshoz, illetve jelentősen egyszerűsíti néhány, már meglévő funkció használatát.

 


 

Amennyiben további információkat kíván megtudni a szoftverrel, vagy tanfolyamainkkal kapcsolatban, kérjük, keresse fel a www.graphit.hu/tecnomatix weboldalt.

Ha felkeltettük érdeklődését a Plant Simulation szoftverrel kapcsolatban, kérjen árajánlatot, vagy konzultációt a www.graphit.hu/tecnomatix/s/informaciokeres weboldalon keresztül.

!!!