fbpx
Hírek

A graphIT Kft. országos roadshow keretein belül bemutatta a Solid Edge ST9 újdonságait

2016. június 24. Kategóriák: Általános, Rendezvény, Solid Edge Címkék: bemutató rendezvény, CAD szoftverek, Solid Edge ST9

Hatalmas sikert aratott a graphIT Kft. Solid Edge ST9 bemutatójának roadshow-ja. Az egyetemi rendezvénysorozat ebben az évben öt helyszínen: Kecskeméten, Győrben, Pécsen, Miskolcon és a budapesti Műegyetemen került megrendezésre, és a Solid Edge közösség szakemberei közül mintegy százan követték figyelemmel.

_MG_6644kSallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezetője, aki a Solid Edge létrejötte óta foglalkozik a CAD-szoftver forgalmazásával, megnyitó beszédében elmondta, hogy össze sem hasonlítható az, amit a szoftver 20 évvel ezelőtt tudott, és amit ma tud. Bár a fejlesztés célja már 1996-ban is egy gyors, könnyen tanulható és egyszerűen kezelhető szoftver létrehozása volt, az évek során a fejlesztéseknek köszönhetően és a technológiai fejlődés során egy még látványosabb, még könnyebben kezelhető szoftver került piacra. Ezek után nem meglepő, hogy a Siemens PLM csoportjába tartozó Solid Edge-ből már 2010-ben több mint 1000 licencet adott el a graphIT Kft. az ipar területén működő hazai cégeknek.

A számítógéppel segített tervezés (CAD) területén a Solid Edge most bejelentett verziója nagyszerű újdonságokkal fogja segíteni a jelenlegi és a leendő felhasználókat. Az ST9 legjellemzőbb tulajdonsága a rugalmasság, hiszen az új, felhőalapú licencelés és a testre szabás megoszthatósága, valamint – a választható és biztonságos felhőalapú adattárolási lehetőségeknek köszönhetően alkalmazása – a korábbi verziókhoz képest nagymértékben leegyszerűsödött.

_MG_6689kAzon felhasználóknak is érdemes tájékozódniuk az újdonságokról, akik jelenleg más CAD szoftvereket használnak, hiszen az Adatáttérés varázslónak köszönhetően a Solid Edge már képessé vált arra, hogy a Solidworks modelleket és a hozzá tartozó rajzokat az asszociativitás megtartása mellett beolvassa.

A most felsorolt újítások csak néhány azok közül, amelyek most bekerültek a közeljövőben már magyarul is elérhető, 2016-os verzióba, így érdemes elolvasni a Techmonitor összefoglalóját a rendezvénysorozatról és a Solid Edge ST9 újdonságairól ide kattintva.

!!!