fbpx
Hírek

graphIT az ajkai Bánki napon

2013. június 8. Kategóriák: Solid Edge Címkék: bemutató rendezvény, oktatási verzió, solid edge

Az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegységében június 7-jén rendezték meg a már hagyományosnak mondható Bánki-napi programsorozatot, amelyre idén a graphIT Kft. is meghívást kapott, mint vendégelőadó.

A rendezvény egy rendhagyó iskolai nap. Ezen a napon különböző helyszíneken olyan előadásokat, bemutatókat láthattak a diákok, ahol megismerkedhetnek a műszaki tudományok legújabb vívmányaival, érdekességeivel.

A rendezvényre való meghívást nagyörömmel elfogadtuk és megpróbáltunk egy olyan előadást összeállítani, ami minden diákszámára élvezetes, újszerű és motiváló legyen, hiszen a „jövő mérnökeivel” találkozhatunk.
Az intézményben nem ismeretlen a diákok számára a CAD tervezés fogalma, hiszen tanórákon tanulhatják a Solid Edge használatát.

Az előadás első részében Csányi Róbert a Solid Edge üzletág mérnök értékesítője röviden ismertette cégünk a Graphit kft tevékenységét az általunk nyújtott szolgáltatásokat illetve forgalmazott termékeket.

A diákok lelkesen érdeklődtek a PLM megoldás iránt. Számukra egy eddig ismeretlen, de annál érdekesebb területet ismerhettek meg.

Az előadás második felében Hajnal Ferenc a Solid Edge üzletág ügyféltámogató mérnöke vezette be a diákokat a mai terméktervezés folyamatába és CAD/CAM programok ismeretének és ipari használatának jelentőségéről.
Talán a legnagyobb érdeklődés a Solid Edge ST5 szinkron technológia iránt mutatták a diákok, de nagy érdeklődéssel figyelték a CAM Express, mint megmunkáló program használatát.

Az előadás elkezdése előtt eldöntöttük, hogy az a diák a legaktívabb egy ajándék pendrive-ot kap. Egy pendrive helyett a végén négyet osztottunk ki köszönhetően a diákok lelkes hozzáállásának és kérdéseinek.

Ezúton is köszönjük, hogy részesei lehettünk egy ilyen remek rendezvények és további sok sikert kívánunk az iskolának és a diákoknak.

!!!