fbpx
Hírek

Elstartolt a Solid Edge ST10

2017. május 30. Kategóriák: Solid Edge Címkék: Solid Edge ST10

A graphIT Kft. mint a Solid Edge hivatalos magyarországi forgalmazója bejelenti, hogy elstartolt a Solid Edge ST10 verziója.

Ahogy minden évben az októberben rendezendő Solid Edge University-n, így 2016 őszén is már lerántották a leplet a most bejelentett Solid Edge ST10 verzióról és bemutatták annak várható újdonságait. Lássuk mi valósult meg a Jeff Walker (a Solid Edge igazgatója) által előre bejelentettek újdonságok közül, mit hozott 2017-ben a Solid Edge ST10 a tervezők számára?

Solid Edge ST10 - Generative

Solid Edge ST10 – Generative

Szinkron Technológia

A Solid Edge Szinkrontechnológia (ST) a válasz azon tervezők számára, akik értékelik a 3D-s CAD adatok szerkesztésének képességét modelltörténettel nem rendelkező adatok esetén. A kibocsátás óta a Szinkron Technológia nagyon nagy sikert aratott. Az ST10-ben a felhasználók a lemezalkatrész környezetben a hajlításokon keresztül menő kivágásokat közvetlenül is képesek szerkeszteni, mozgatni mindezt úgy, hogy a lemezterítéken megtartja a szabályos formáját.

Solid Edge ST10 - Sheet Metal bends

Solid Edge ST10 – Sheet Metal bends

 

Automatikus Útvonal

A Solid Edge korábbi verziójában az ST7-ben megjelenő 3D vázlat parancs tovább fejlesztésre került az új Solid Edge ST10-es verzióban. A tovább fejlesztésnek köszönhetően a két pont között automatikusan tudunk 3D vázlatot készíteni, amely segítségével sok időt fognak megtakarítani különösen csőhálózatok tervezésekor. Ez a fejlesztés jó alapja lehet az XpresRoute kiváltáshoz.

Görbe mentén való minta kiosztás könnyebben kezelhetősége ST10-ben

A minták használata szinte nélkülözhetetlen eszköze lehet újabb furatok létrehozásakor egy alkatrészen belül, megismételve annak minden tulajdonságát és paraméterét.
Egy másik terület, ahol a mintázás hasznos lehet a láncok modellezése. A Solid Edge ST10-ben a Siemens bevezette a Görbe mentén való minta kiosztást eleme kihagyás opcióval, amelynek a segítségével megtudjak adni, hogy melyek azok az alakelemek vagy modellek, amelyek részei legyenek a mintának. Így összetett kiosztások is gyorsabban létrehozhatóak, mint ezt megelőző verziókban.

Reverse Engineering

Mindig is komoly feladat volt szkenelt adatállományal dolgozni, de a technológia fejlődésével egyre nagyobb igény merült fel erre az elmúlt években. A Solid Edge ST10-s verzióban az STL fájlokat tudjuk módosítani, kitudjuk javítani a modell hibás részeit, illetve tervezett testet is tudunk készíteni belőle a felületmodellezés eszközeinek segítségével.

Solid Edge ST10 - Convergent modeling

Solid Edge ST10 – Convergent modeling

Nyilvánvaló, hogy ez a Siemens Solid Edge ST10 verziójának ill. újdonságainak csak egy rövid áttekintése, ami messze nem mutat be minden újdonságot. Ha továbbiakra kíváncsi, vegye fel velünk a kapcsolatot, keresse cégünk, a graphIT Kft. Solid Edge üzletágát az elérhetőségeink bármelyikén vagy látogassa meg honlapunk Solid Edge termékoldalát. A Solid Edge ST10 verzióját cégünk a tervek szerint 2017. szeptemberében, iskolakezdéskor kezdi el szállítani Magyarországon, továbbá ekkortól update tréningeket is tartunk az újdonságok bemutatásával. További részletekért látogasson el a Siemens Solid Edge ST10 oldalára!

!!!