fbpx
Hírek

A Daimler a Siemens CAD szoftverét választotta az autó- és tehergépjármű-fejlesztéshez

2010. november 24. Kategóriák: NX

Erlangen, 2010. november 24. – A Daimler a Siemens CAD szoftverét választotta, amely világszerte a járműfejlesztés standard szoftvere lesz a vállalatnál. 2012 nyarától kezdődően a Daimler integrálni fogja a több mint 20 fejlesztési központját és a legfontosabb beszállítóit egy egységes termékfejlesztési platformba. A vállalatok megegyeztek abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra a szerződés részleteit.

Azzal, hogy a Daimler a Siemens NX CAD mellett döntött, teljessé tette a vállalat termékadat-kezelési gerincének számító Teamcenter implementációt. Ez az alapja annak, hogy az autógyártó egy olyan digitális együttműködést tud megvalósítani, amely jelen van a kezdeti koncepcionális tervezéstől a szimuláción át, egészen a tervmegoldások teszteléséig. A digitális termékinformációk egyetlen globális adatbázisban történő kezelésének megszilárdítása jelentősen elősegíti az új járművek fejlesztését. A párhuzamos folyamatok bevezetése a fejlesztésbe, tervezésbe, gyártástervezésbe és gyártásba az értéklánc további optimalizálását eredményezi.

“Az NX CAD kombinálása az általunk használt, Smaragd nevű termékadat-kezelő rendszerrel, amely a Teamcenteren alapul, a teljes termékalkotási folyamatunkat integrálja a tervezéstől kezdve a gyártástervezésen át egészen a gyártógépek kezeléséig,” mondta Prof. Bharat Balasubramanian, aki a Daimlernél a termék innovációs és folyamattechnológiai K+F vezető.

A Daimlerrel együtt más járműgyártók is a Siemens szoftvermegoldásait választották ebben az évben a globális járműfejlesztési folyamataik optimalizálására. A Siemens nyitott szoftvermegoldásaira történő váltással az autógyártók javítani tudják a minőséget, és növelhetik a járművek tervezésének és fejlesztésének a hatékonyságát.

A modern járműtervezés megköveteli a műszaki, villamos és elektronikai komponensek integrációját. Ez az integráció ugyanakkor megköveteli a műszaki, elektronikai és szoftver információk egyesítését is egy integrált platformon, amely lehetővé teszi a kollaboratív munkát a teljes értékláncon keresztül, beleértve a beszállítókat is.

„CAD és PLM szoftvereink segítik a gyártókat a fejlesztési folyamatok és a gyártástervezés erősítésében, amellyel együtt a termelékenységüket is növelhetik,” mondta Chuck Grindstaff a Siemens PLM Software elnöke.

A Siemens szoftverek segítségével az autógyártók a termék- és termeléstervezést a gyártással párhuzamosan tudják kezelni, körülölelve a teljes értékláncot. A Daimler már a 90-es évek óta alkalmazza a Siemens Teamcenter szoftverét a kollaboratív termékadat-kezelésre. Az NX CAD szoftverrel a Daimler egy olyan számítógép alapú eszközt vezetett be a teljes fejlesztési folyamatba, amely megoldást nyújt a csoportmunkában történő tervezési és fejlesztési feladatok végrehajtására.

Jelenleg a Siemens a PLM szoftverek egyik vezető szállítója, világszerte 6.7 millió license-szel és 69.500 felhasználóval büszkélkedhet. A PLM szoftverek piaca kiemelkedően magas növekedést mutatott, megelőzve minden más üzleti szoftverpiacot. 2009-ben a piaci részesedés 23 milliárd euró volt, amely 2014-ig akár évi 8%-ot is növekedhet.

!!!