fbpx
Hírek

Címvédés volt a graphIT Kft. országos Solid Edge versenyén

2019. május 28. Kategóriák: Általános, SIEMENS, Solid Edge Címkék: 3D CAD, solid edge, verseny

A graphIT Kft. és a Salgótarjáni Szakképzési Centrum idén is megrendezte „Az év SOLID EDGE diák tervezője 2019! – országos 3D CAD tervezési versenyt”.

Az ország különböző oktatási intézményeiből pályázó, valamint döntőbe jutó középiskolások és egyetemisták mérték össze tudásukat a graphIT Kft. Solid Edge szakemberei által összeállított kérdések és feladatok minél pontosabb megoldásában.

SOLID EDGE verseny

Az év SOLID EDGE diák tervezője 2019!

Második alkalommal rendezte meg a graphIT Kft. és a Salgótarjáni Szakképzési Centrum „Az év SOLID EDGE diák tervezője 2019!” elnevezésű 3D CAD tervezési versenyt, amelynek április 25-26. között megrendezett döntőjébe 16 diák jutott be. A fiataloknak 2×2 óra állt rendelkezésükre, hogy megoldják a feladatokat, melyekhez használhatták az internetet, valamint priorizálhatták azokat, ezzel is szimulálva a nagybetűs élet munkahelyi körülményeit.

A tanulóknak egy tetszőlegesen választott saját szerkezet 3D-s modelljét és összeállítását, egy szabadon választott alkatrész gyártás műhelyrajzát, illetve az összeállításról készített mozgás szimulációját bemutató videót kellett beküldeniük, melyet cégünk SOLID EDGE mérnökei bíráltak el. A feladatok során nem az előképzettség számított, hanem a SOLID EDGE szoftver tényleges ismerete.

Szoros volt a verseny – egyedül a későbbi győztes tanuló emelkedett ki a mezőnyből – és maximálisan elégedettek lehetünk a döntőbe jutott

Az első három

Az év SOLID EDGE diák tervezője 2019! – Az első három helyezett

tizenhat versenyző hozzáállásával” – jegyezték meg Szabó Dávid és Krizsán Tamás, cégünk Solid Edge ügyféltámogató mérnökei, egyben a zsűri tagjai.

Az egyetem elkezdése óta ritkábban jutok el versenyekre, de Az év SOLID EDGE diák tervezője versenyt tavaly is sikerült megnyernem. Idén keményebb és szorosabb volt megméretés, az eredményes részvételhez a 2019-es szoftverújdonságokat is ismerni kellett. Mindenképpen tervezőmérnökként képzelem el a jövőmet” – jelentette ki a verseny győztese, Hejberger Konrád.

A zsűri értékelése alapján kialakult a legjobb hat versenyző végső sorrendje:

  1. helyezett: Hejberger Konrád (Neumann János Egyetem)
  2. helyezett: Vörös Tamás (Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskola)
  3. helyezett: Magyarics Norbert (ELTE Savaria Egyetemi Központ)
  4. helyezett: Remete Bence (Neumann János Egyetem)
  5. helyezett: Szabó Krisztián Márk (Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
  6. helyezett: Kádár Márk (Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskola

A graphIT Kft. az első két helyezettet díjazta, aki egy-egy Dell Vostro 3580 notebook, illetve egy Dell Vostro 3568 notebook boldog tulajdonosa immár. A további helyezettek más szponzorok által felajánlott értékes tárgynyereményekhez jutottak, mint például egy Philips 23,8″ LED monitor, KS Tools 195 darabos CROWA dugókulcs készlet, 2TB Maxtor M3 Portable USB 3.0 külső merevlemez, 3SIXT Sound Tube wireless vízálló, bluetooth hordozható hangszóró 12W vagy épp egy Dewalt sarokcsiszoló.

Az év SOLID EDGE diák tervezője 2019!

Az év SOLID EDGE diák tervezője 2019!

Az év Solid Edge diák tervezője 2019! – országos 3D tervezői versenyről összességében elmondható, hogy kiváló alkalmat biztosít a gépészeti ismereteket tanulóknak felkészültségük, szakismeretük bizonyítására, valamint közvetlen kapcsolat kialakítására a rendezvényt szervező és támogató cégek szakembereivel. A verseny utáni kötetlen beszélgetés és vacsora során a diákok érdeklődőek voltak, sokat kérdeztek a munkánkról, így nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy maximálisan elégedettek lehetünk a döntőbe jutott 16 versenyző hozzáállásával, a döntős versenyzők mindegyike már most megállná a helyét az iparban.

További Solid Edge anyagok a honlapunkon elérhetők, az alábbi linkre kattintva:

www.graphit.hu/solidedge

!!!