fbpx
Hírek

A Chrysler a Siemens PLM Software megoldásait választotta

2010. július 31. Kategóriák: NX

PLANO, Texas 2010. július 26. – A Siemens PLM Software, a Siemens Ipari Automatizálási Divíziójának tagja és a termékéletciklus kezelési (PLM) szoftverek és szolgáltatások világpiac vezető szállítója ma bejelentette, hogy a Chrysler, Dodge, Jeep, Ram Truck és Mopar járművek és termékek gyártója, a Chrysler Group LLC a Siemens PLM Software technológiáját választotta termékeinek tervezésére és fejlesztésére.

A Chrysler Group a Teamcenter szoftver – a Siemens PLM Software digitális életciklus kezelési megoldása – vállalati PDM rendszerként történő alkalmazását 2008-ban indította el. A Teamcenter egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi a terméktudás egyetlen erőforráson történő tárolását, amely a termékfejlesztési folyamat során bármikor, és a vállalaton belül bárhonnan elérhető.

A Chrysler Group a Teamcenter mellé bevezette az NX szoftver alkalmazását is, amely a Siemens PLM Software digitális termékfejlesztési megoldása. A NX lehetővé teszi a mérnöki hatékonyság növelését, és segít létrehozni egy közös termékfejlesztési platformot.

„Ennek az eszköznek az integrációja lehetővé teszi számunkra, hogy az egyes mérnökcsoportok együtt dolgozzanak az új termékeken, amely jobb minőséget és gyorsabb piacra kerülést eredményez,” mondta Scott Kunselman a Chrysler Group LLC Műszaki igazgatója.

„Az, hogy a Chrysler úgy döntött, hogy az eddig alkalmazott megoldásokat lecseréli az NX-re és a Teamcenterre, azt bizonyítja, hogy vállalatunk erőteljes, nyitott PLM platformot nyújt az autóipar számára,” mondta Tony Affuso a Siemens PLM Software vezérigazgatója. „A Siemens PLM Software számára nagy megtiszteltetés, hogy a Chrysler partnerévé válhat, és olyan megoldásokat nyújthat számára, amelyek elősegítik az innovációt és az összetett adatok egyszerűbb kezelését, amelyek napjainkban a piacon maradás elengedhetetlen feltételei.”

A Siemens PLM Software piacvezető technológiáit az autógyártók, és beszállítóik a csoportmunka megvalósítására, illetve a járművek fejlesztésére és gyártásának tervezésére alkalmazzák. Ezek a megoldások teljes mértékben kielégítik a vezető autógyártók igényeit azáltal, hogy a teljes fejlesztési folyamaton, és ellátási láncon keresztül lehetővé teszik a különböző részlegek együttműködését. A különböző mérnökcsoportok közötti korlátok leküzdése lehetővé teszi az információk valós idejű elérését, elemzések és szimulációk végrehajtását, ezáltal a hatékonyság nagymértékű növelését.

!!!