fbpx
Hírek

Bejelentették az NX 10-et a PLM Europe konferencián

2014. október 28. Kategóriák: NX

A graphIT Perspektíva 2014 rendezvényen bejelentésre kerül az NX 10-es verziója!

Az NX 10 kivételes tervezési rugalmasságot és akár háromszor nagyobb produktivitást biztosít

Az NX 10-es verzió olyan új megoldásokat kínál, amelyek megnövelt termékfejlesztési rugalmasságot, illetve akár háromszor nagyobb termelékenységet biztosítanak. Az új eszközök – mint például a 2D koncepcionális tervezés megoldás – könnyebbé és gyorsabbá teszik a tervezés folyamatát, illetve a továbbfejlesztett NX Realize Shape™ – egy teljes mértékben integrált modellezési környezet – széleskörű tervezési rugalmasságot biztosít egyedi szabadformájú felületek létrehozásához. Egy új, opcionális, érintőképernyőkkel kompatibilis felhasználói felület hozzáférést biztosít az NX minden tervezési funkcióihoz. Mindemellett a széleskörű integráció a Teamcenter PLM rendszer és az NX között – a Siemens Active Workspace környezeten keresztül – jelentősen csökkenti a termék információk keresésére fordított időt. Az NX 10 mindezek mellett számos újdonsággal rendelkezik az integrált számítógépes tervezés, gyártás, illetve mérnöki analízisek területén is (CAM/CAD/CAE).

  nx10

Az NX 10 tovább folytatja az eddig is robosztus funkcionalitás és a felhasználóbarát szolgáltatások bevezetését, amelyekre az ügyfeleknek az egyre komplexebb termékek tervezésekor szüksége lehet.” mondta Jim Rusk, Siemens PLM vezetője, “Az új, továbbfejlesztett funkciók segítségével sokkal egyszerűbbé és gyorsabbá válik a korai tervezési fázis – amely az egyik legfontosabb része a tervezési folyamatnak. Az új, érintőképernyőkkel kompatibilis felhasználói felület, illetve az Active Workspace és az NX 10 közötti mélyebb integráció eddig soha nem tapasztalt sokoldalúságot eredményez, illetve lehetővé teszi az adataihoz való hozzáférést bárhol, bármikor. Ez a továbbfejlesztett hozzáférés segít az ügyfeleknek abban, hogy jobb döntéseket hozzanak meg, amelyek jobb termékeket is eredményeznek.”

A termék komplexitásának folyamatos növelésével a 3D modellezés mára a termékek tervezésének legkedveltebb módja szerte a világon. Ugyanakkor a mai napig vannak olyan iparágak – például a gépészet és a finomműszaki berendezések gyártása – amelyek számára egyszerűbb és gyorsabb az alapvető elrendezéseket 2D modelleken létrehozni. Az új 2D tervezési megoldás lehetővé teszi a tervezők számára egy olyan eljárások elsajátítását, amelyek segítségével akár háromszor gyorsabban hozhatnak létre 2D terveket. Amint véglegesítették a tervet, azt könnyedén áthelyezhetik egy 3D környezetbe és befejezhetik a tervezést.

Az NX Realize Shape újdonságai még nagyobb mozgásteret adnak a tervezők számára a geometria modellezés területén, ezzel komplexebb és testreszabottabb alakok és felületek létrehozását téve lehetővé. Az NX Realize Shape egy alegység-tervezés alapú eszköz, a 3D geometriák létrehozásának matematikai megközelítése, amelyet a szórakoztatóipar fejlesztett ki. Ez az eszköz – amelyet tökéletesen integráltak az NX-be – segít lecsökkenteni a tervezési időt úgy, hogy feleslegessé tesz több olyan tervezési lépést, amelyek a szabadkézi tervezéssel és a mérnöki környezettel kapcsolatosak.

Az NX 10 új, opcionális érintőképernyő kompatibilis kezelőfelülete rugalmassá teszi az NX hozzáférését olyan táblagépeken, amelyek a Microsoft Windows® operációs rendszeren alapulnak. Ez megkönnyíti az NX közös és produktív használatát akkor és ott, amikor és ahol arra szükség van. A Siemens Teamcenter® szoftver innovatív kezelőfelülete – amely kombinálja a továbbfejlesztett hozzáférést az NX alkalmazáshoz és a mélyebb integrációt a PLM rendszerrel az Active Workspace eszközön keresztül – lehetővé teszi a felhasználók számára a releváns információk gyors megkeresését, még akkor is, amikor több külső adatforrással rendelkeznek. Az Active Workspace eszközhöz bármilyen eszközről bárhonnan hozzáférhet az interneten keresztül.

touch

Az NX 10 számos további CAD/CAM/CAE újdonsággal rendelkezik, mint például az új NX CAE Multiphysics környezet, amely jelentősen növeli a szimulációk integrációját, ezzel optimalizálva a komplex szimulációk futtatásának a folyamatát.

multiphysics

A Multiphysics környezet egy konzisztens nézetet és eszközkészletet biztosít a szimulációk futtatásához, ezzel egyszerűsítve a mérnökök számára az összekapcsolt megoldások felépítését ugyanazon hálón belül, a gyakran használt elemtípusok, tulajdonságok, határoló feltételek, illetve megoldási vezérlők és beállítások segítségével.

Az új iparág-specifikus funkciók az NX CAM szoftverben lehetővé teszik a mérnökök számára a gyorsabb programozást és jobb minőségű alkatrészek létrehozását. Az új, dinamikusan változó tervezési stratégiák automatikusan alkalmazkodnak az alkatrész geometriához, hogy pontosabb megmunkálási folyamatokat biztosítsanak.

NX_CAM_Flowcut_cut_region_control

Az új automatizált ellenőrzési funkciók az NX CMM (Koordináta mérőgépek – Coordinate Measuring Machines) eszközben lehetővé teszik a PMI adatok (Termék gyártási információk – Product Manufacturing Information) felhasználását az útvonal vizsgálati eszközök létrehozásához. Ez jelentősen felgyorsítja a vizsgálati folyamatot a jelenleg elérhető érintőpontos módszerhez képest.

cmm

Az NX 10 ezen kívül új gyártósor tervezési képességekkel is rendelkezik az autóipari gyártási folyamatok megkönnyítésére. Az új gyártósor tervező alkalmazás lehetővé teszi a mérnökök számára a gyártósorok elrendezésének megtervezését és megtekintését az NX alkalmazásban, illetve lehetővé teszi a Teamcenter és a Siemens Tecnomatix® szoftver alkalmazását a tervezések és a gyártási folyamatok kezeléséhez, optimalizálásához és érvényesítéséhez.

robot

Az NX 10 decembertől lesz elérhető. További szakmai részletek az NX 10-ről hamarosan.

!!!