fbpx
Hírek

Az Aston Martin a Siemens PLM Software termékeivel standardizálta sportautói globális fejlesztését

2011. február 1. Kategóriák: NX

Plano, Texas, 2011. február 1. – A Siemens PLM Software, a Siemens Ipari Automatizálási divíziójának üzleti egysége, és a termékéletciklus-kezelő (PLM) szoftverek és szolgáltatások piacvezető szállítója ma bejelentette, hogy az Aston Martin az NX, integrált CAD/CAM/CAE szoftvert választotta a globális sportautó-fejlesztési folyamat standard eszközévé, valamint a Teamcenter szoftver mellett döntött a termék- és folyamatadatok kezelésére. Ez a teljes vállalatot érintő megállapodás lehetővé teszi az Aston Martin számára, hogy növelje termelékenységét, valamint a közös folyamatokat, illetve a terméktervezés és –fejlesztés szintjén történő csoportmunkát egyszerűen meg tudja valósítani a globális vállalat egészére vonatkozóan.

A tervezés és a fejlesztés egyre kifinomultabb, ami rákényszerít számos autóipari alkatrészgyártó vállalatot (OEM), hogy korszerű, a kategóriájában legjobb rendszereket alkalmazzák. Az Aston Martin két évvel ezelőtt kezdte el a PLM technológia bevezetését. A döntés, hogy az addig alkalmazott technológiát felváltják az NX és Teamcenter szoftverekre rendkívül sürgős feladat volt, hiszen emellett biztosítani kellett a világ legjobb sportautóinak zökkenőmentes gyártását is.

 

„Napjainkban az autóipar hatalmas változásokon megy keresztül, mind technológiailag, mind pedig üzleti folyamatok szempontjából. A járművek egyre növekvő összetettsége és a változó gazdasági körülmények arra kényszerítik az autógyártókat, hogy lecseréljék az alkalmazott PLM alkalmazásaikat a piacon létező legjobbra,” mondta Sanjeey Pal, az IDC Corp. PLM elemzője.

„Az olyan luxusautó-gyártóknak, mint az Aston Martin, napjaink piaci körülményei között sokkal gyorsabban, és hatékonyabban kell meghozni a döntéseiket, mint társaiknak. Megtisztelő számunkra, hogy a mi technológiánkat választották a haladó szintű terméktervezésre, a részletes mérnöki folyamatok megtervezésére, amelyek meghatározó tényezők a termelékenység növelése szempontjából,” mondta Chuck Grindstaff, a Siemens PLM Software elnöke. „Valóban elengedhetetlen az autóipari gyártók számára, hogy képesek legyenek a megnövekedett komplexitás ellenére is megfelelően kezelni a járműveket, biztosítva ezáltal a megfelelő minőséget rövidebb piacra kerülési idő mellett.”

Az Aston Martin döntése, hogy a Siemens PLM Software technológiáját vezeti be vállalati szintű PLM rendszerként, rávilágít a nyitott PLM környezet fontosságára, amely nélkülözhetetlen az innováció során, valamint a megnövekedett adatmennyiségek kezelése szempontjából. Emellett rámutat arra is, hogy a Siemens PLM szoftverek skálázhatósága által megfelelnek az autóipari gyártók széleskörű alkalmazási követelményeinek.

A Siemens PLM Software az autóipar első számú beszállítója

A Siemens PLM Software az autóipari gyártók vezető beszállítója a termékfejlesztés és a a gyártás PLM szoftvereket alkalmazó minden területén. A Siemens PLM Software piacvezető technológiáit autóipari gyártók és beszállítók egyaránt alkalmazzák, a járművek kollaboratív fejlesztésének, valamint gyártásának tervezésére, formatervezésre és érvényesítésre. A Siemens PLM megoldások kielégítik a vezető autógyártók legfőbb igényeit, miszerint olyan alkalmazásokra van szükségük, melyek segítségével megvalósítható az ellenőrzött csoportmunka a különböző komplex mérnöki tevékenységek területén, illetve minden más terület is kapcsolódjon a termék életciklusához. A tervekhez, elemzésekhez, és szimulációkhoz történő valós idejű hozzáférés pedig nagyobb hatékonyságot és kulcsfontosságú innovációs lehetőségeket jelent a teljes ipar számára.

!!!