fbpx
Hírek

A renderelés szerepe a sikeres termékmarketingben

2023. február 14. Kategóriák: Solid Edge

Nem titok, hogy a termékmarketing kulcsfontosságú szereplője a termékfotó. A fotók elkészítésére ma már több lehetőségünk van, és nem biztos, hogy a hagyományos fotózás a legjobb választás számunkra. Számos olyan termék létezik, melyeket szerelt pozícióban érdemes bemutatni és valójában a kamera lencséje ilyenkor nem feltétlenül fér hozzá a fotózni kívánt termékhez.

Mi a legegyszerűbb megoldás ennek kiküszöbölésére?

A lefolyószerelvényeket gyártó és több, mint 30 éve forgalmazó Styron Kft. is találkozott ezzel a problémával, azonban nem voltak restek a megfelelő megoldást megkeresni.

Styron Solid Edge Keyshot

A cég folyamatosan törekszik a legújabb és legkorszerűbb munkafolyamatok bevezetésére, kezdve a tervezéstől a gyártáson át, egészen az értékesítési folyamatokig. Erre bizonyíték, hogy a Kóka székhelyű cég nemrég bevezette az ISO 14001 környezetirányítási rendszert, illetve automata raktárt építtetett és további 21 országra terjesztette ki a termékei értékesítését.

A Styron régóta szoros együttműködésben dolgozik a graphIT Kft.-vel. A graphIT mérnökei szolgáltatják a tervezéshez és fejlesztéshez szükséges szoftvert és annak megoldásorientált szolgáltatásait.

Styron Solid Edge Keyshot másolata (1)

A Styron Kft. szakemberei felismerték, hogy a graphIT által forgalmazott Solid Edge nem csak tervezésére és fejlesztésre alkalmazható náluk, hanem a KeyShot modul segítségével élethű render képeken tudják bemutatni termékeiket, azok valóságban elfoglalt pozíciójában. A Solid Edge mellé járó KeyShot birtokában könnyedén tudunk alkatrészeinkre, termékeinkre valósághű anyagmegjelenést, megvilágítást és árnyékvetést helyezni. Használata rendkívül egyszerű és gyorsan elsajátítható. Úgy lett megalkotva, hogy a felhasználó a CAD tervtől a fotórealisztikus megjelenésig néhány lépés alatt eljuthasson:

1.    Lépés, Importálás

A KeyShot-ba a Solid Edge mellett a legtöbb mainstream CAD szoftverből érkező és köztes formátummal rendelkező modell is importálható, többek között az IGES, STEP, FBX, OBJ formátumok is. Ennek köszönhetően modelljeink feldolgozása gyors és egyszerű.

2.    Lépés, Anyagválasztás

A KeyShot több, mint 700 anyagjellemzőt tartalmaz. A halmazból bármelyiket egy mozdulattal ráhúzhatjuk alkatrészeinkre. Olyan anyagok találhatók meg a dedikált könyvtárban, mint a fémek, a műanyagok, a különböző üveghatású anyagok, szövetek, folyadékok és fafélék. Amennyiben pedig a felhasználó bármely alkatrésze felületkezelési eljárást igényel, akkor az alkatrész festés során a teljes RAL skála birtokba vehető.

3.    Lépés, A világítás kiválasztása

A különböző világítási környezetek segítségével még valósághűbbé tudjuk varázsolni modelljeinket és végeredményként egy tökéletes stúdiófotót kapunk. A közvetett fény visszaverődik a 3D geometriák között, és lehetővé teszi más geometriák megvilágítását átlátszó anyagok alatt.

4.    Lépés, A „fényképezőgép” beállítása

Utolsó lépésként olyan paramétereket és jellemzőket tudunk beállítani, melyeket egy valódi fényképezőgép használata közben szoktunk. Módosíthatunk, szögeket, távolságot, perspektívát, fókusztávolságot, mélységet, vagy akár a látómező beállításaival is operálhatunk.

Összességében elmondható, hogy nincs még egy olyan megoldás, amivel ilyen egyszerűen lehet élethű köntösbe öltöztetni a 3D-s terveinket. A KeyShot megtalálható minden Solid Edge Classic és Premium csomagban, melyhez a graphIT Kft. teljeskörű support szolgáltatást nyújt a szoftverkövetéssel rendelkező ügyfeleinek.

A Solid Edge Keyshot modúlja segítségével kipróbálhatja magát a renderelés világában.

Próbálja ki magát a renderelés világában, töltse le a Solid Edge Premium 30 napos próbaverzióját. A trial verzió minden olyan funkciót tartalmaz, mely a prémium csomagban megtalálható.

 

Még részletesebben elmerülne a KeyShot használatában?

Vegyen részt az egy napos FOTÓREALISZTIKUS RENDERELÉS ÉS ANIMÁCIÓ tanfolyamon!

!!!