fbpx
Hírek

A Daimler végrehajtotta a legnagyobb CAD migrálási folyamatot

2015. május 26. Kategóriák: Általános, NX, Teamcenter

A nagyszabású Daimler projekt, melyet belsőleg csak PLM2015-ként ismernek, lezárult és az új Siemens NX CAD rendszer bevezetésre került.

Az átállás egyik kulcsfontosságú szempontja a Siemens NX rendszerének a hatékonyabb és fenntarthatóbb működése a CATIA V5 alkalmazással szemben, illetve a Daimler által jelenleg is használt termékadat kezelő szoftver integrálása a rendszerbe. Együttesen ezek egy olyan IT keretrendszert alkotnak, melyben kezelhetők mind a fejlesztési és terméktervezési folyamatok, mind pedig a CAD rendszer adatai.

img_52eba59eaddaf
Dr Michael Gorriz, a Daimler informatikai igazgatója a következőképpen nyilatkozott: „Meg szeretném köszönni mindazoknak a munkáját, akik oly keményen dolgoztak, hogy sikeresen, határidőre teljesüljön az utóbbi évtizedek legnagyobb informatikai migrációs projektje. Az új tervező és termékadat szoftver bevezetése nem csak a jövőre való felkészüléssel jelent egyet, hanem arra is lehetőséget biztosít, hogy mérnöki folyamataink a lehető legmagasabb színvonalon megfeleljenek az autóipar elvárásainak.

2012 óta több, mint 6200 céges felhasználónk vett részt a továbbképzéseken. Ezek során 33 szituációs feladatot kell teljesíteniük, melyek németül és angolul is elérhetők, továbbá speciális tanfolyamokat biztosítunk a felhasználók számára japán, portugál, spanyol, illetve török nyelven.

A legforgalmasabb időszakok során megesett, hogy akár 300 alkalmazott is egyszerre dolgozott a Bangalore-i (India) kutatási és fejlesztési irodában a Catia V5-ről NX-re történő áttérésen. Összesen több, mint 235.000 CAD objektumot vittünk át az új rendszerbe.

Minden releváns beszállítónk vagy már előzőleg is a Siemens NX alkalmazását használta, vagy pedig a Daimler szoftver áttérés következtében áttért maga is az NX alkalmazásra. A releváns beszállítókkal való szoros kapcsolat igen fontos a megfelelő ellátási lánc fenntartásához.

A Daimler és a Siemens ezek után is szorosan együttműködik az NX rendszer további folyamatos fejlesztésében.

A Daimler beszállítói csomagokról bővebben a következő oldalon tájékozódhat:
www.graphit.hu/daimler

!!!