fbpx
Hírek

8. graphIT PLM Felhasználói Konferencia

2014. június 16. Kategóriák: Általános

Idén már 8. alkalommal kerül megrendezésre a graphIT Kft. szakmai rendezvénye a „PLM Felhasználói Konferencia”. A korábbi évekhez hasonlóan idén is nagy érdeklődés övezte a rendezvényt, ahol a szakmában dolgozó cégvezetők és tervezőmérnökök ismerkedhettek meg egymással és a PLM piac újdonságaival, illetve találkozhattak személyesen a graphIT Kft. munkatársaival is.
A rendezvény egyik fő célja idén is az volt, hogy bemutassa a felhasználók számára, hogy merre fejlődik a PLM technológia és ez számukra milyen előnyökkel jár. Idén is a korábbi évekhez hasonlóan, – a plenáris átfogó PLM jövőkép bemutatását követően – 3 külön szekcióban folytatódottak az előadások, ahol mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb termék megoldást.

A graphIT Kft igazán sok újdonsággal készült a konferenciára. Közvetlenül az amerikai ősbemutató után a magyar felhasználók a rendezvényen ismerkedhettek meg közelebbről a Solid Edge legújabb verziójával az ST7-el. Az ST7 újdonsága mellett azonban egy másik nagy újdonság is debütált a konferencián. Bemutatásra került a május elejétől kezdve a graphIT Kft.-nél elérhető, Solid Edge új liszenszelési konstrukciója is. Az új konstrukció keretében a felhasználók – akár projekt jelleggel – már egy hónapra is igénybe vehetik a szoftvert.

Az NX csapata is számos érdekes témával készült a rendezvényre. A résztvevők megismerkedhettek közelebbről az NX9 újításaival. Az idei évben a CAM-es megoldásra helyeződött a hangsúly az NX szekción belül, így bemutatásra kerültek olyan hasznos témák, mint a CAM programozás, a gyártási alaksajátosság alapú megmunkálás vagy akár a CAM-es sablon készítés.

A Tecnomatix szekcióban idén a legfontosabb témának az aktuális Plant Simulation újdonságok, és a graphIT Kft. által fejlesztett SmartTalk objektumok bemutatása bizonyult. A SmartTalk objektumok megkönnyítik a Plant Simulation programozását és egyszerűbbé teszik a kezdő felhasználók számára a kezelését. A Tecnomatix termékek területén nem csupán új termékről számolt be a graphIT Kft., hanem a Tecnomatix csapat bővüléséről, és egy új szakmai portál a Digitális gyár (http://digitalisgyar.wordpress.com/) elindulásáról is.

A már jól ismert termékek mellett, a résztvevők még a magyarországi ősbemutató előtt megismerkedettek a graphIT Kft. portfoliójának legújabb tagjával a Quality Managementtel, amely a termékfejlesztés során a tűrések előírását segíti, az optimálisan tervezett termékek mérési programja intuitív módon elkészíthető és végrehajtható a koordináta mérőgép programozás és végrehajtás modullal, a gyártásban pedig a mérési eredmények központi gyűjtése és elemzése modul nyújt megoldást a minőségi problémák megelőzéséhez és gyökereinek felderítéséhez.

A rendezvényen résztvevők számára az újdonságok megismerése mellett a legizgalmasabb programnak a személyes konzultációk és más felhasználók esettanulmányai bizonyultak. Az esettanulmányok során bemutatásra kerültek azok a megoldások, amelyeket az egyes felhasználók sikeresen már alkalmaznak innovációs folyamataik során.

 

 

 

 

!!!